Benvolgudes i benvolguts, amigues i amics de Jazz Club de Nit. Avui ens tornem a trobar amb vosaltres i espero que gaudiu del programa que us he preparat. Avui hi tornarem amb els nostres músics durant la primera hora, en Marco Mezquida “MY FRIEND MARKO” i en Joan Vidal “ILLUSIONARY RHYTHMS” mentre que a la darrera mitja, seguirem amb el Jimmy Smith i el seu House Party. De fet, miraré de fer-ho així a cada programa, és a dir reservar els darrers 30m per repassar temes del món del Jazz amb els Jazz Masters.
Comencem doncs amb el primer treball......

La primera formació té un nom en majúscules que es diu Marco, que a més a més participarà també en la següent formació, i ves per on, és el pianista que acompanyarà a la Rocío Faks, veu, en el concert del 18 d’octubre al Jazz Club La Vicentina, a més a més d’en Gorka Benítez, saxos i flauta; Paco Perera, contrabaix i Salvador Toscano, bateria, un quintet impressionant, sí, senyores i senyors.



“MY FRIEND MARKO”
Marco Mezquida Trio

Editat per Fresh Sound Records New Talent                      FSNT- 429
Enregistrat a Barcelona el 10 d’abril de 2012 per Gorka Dresbaj
Produït per Marco Mezquida
Productor executiu Jordi Pujol

Marco Mezquida, piano
Marko Lohikari contrabaix
Carlos Falanga, bateria

Totes les composicions són de Marco Mezquida.

9.- My Friend Marko 0m52s
1.- Always Late                     3m48s

Marco Mezquida va néixer a l’illa de Menorca 11 març de 1987, on començà els seus estudis musicals als 8 anys, i on fins als 18 es va formar en piano clàssic amb Isabel Fèlix, piano modern amb Suso González i orgue (d’església) amb Tomé Olives. Va obtenir la llicenciatura de piano jazz el 2009 per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on va estudiar jazz, improvisació, música clàssica i contemporània amb Albert Bover, Lluís Vidal, Agustí Fernández, Ramon Coll i Juan de la Rubia. 

2.- Checkpoint Charly          4m56s 

Als seus 25 anys Mezquida ha estat premiat músic de l’any en dues ocasions consecutives el 2011 i 2012 per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya per la seva intensa i versàtil activitat concertística en el panorama del jazz català. Ha gravat 22 discos: 4 discos com líder o colíder (2 d’ells de composicions pròpies) i 17 com sideman. Ha actuat en més de 20 països en 4 continents sent membre d’alguns dels grups més actius i influents de l’escena nacional com Giulia Valle Group, Marc Miralta 4t, Raynald Colom 4t, Albert Cirera i Tres Tambors, Pablo Selnik / Marco Mezquida duo , Miguel Fernández 4t, Celeste Alías i Marco Mezquida duo, Marcel.lí Bayer quartet, Dàcil, Insòlit trio, i ha actuat al costat de Carme Canela, Víctor de Diego, Herb Robertson, Omar Tamez, Gorka Benítez, Masa Kamaguchi, Antonio Serrano, Marcelo Mercadante, Rafa Lechovsky, Santi Careta i un llarg etcètera de bons músics. 

4.- Alice                     5m25s 

Ha guanyat diversos concursos de jazz; amb el seu trio i My Friend Marcko (Concurs de jazz de Palma 2009) i Nuno Campos trio (concurs Barcelona-Montjuïc 2008), i també concursos de música de cambra i de composició i arranjaments a nivell insular i balear entre el 2003 i 2006. El 2011 va ser el pianista encarregat d’inaugurar el Festival de Jazz de Vic amb el tradicional concert del “Pianíssim 2011”, amb una obra pròpia per a piano sol titulada Oroborus. En el mateix any va ser convidat a participar al IX trobada de Música Lliure a la ciutat mexicana de Monterrey, al costat de 10 importants músics de la música improvisada a nivell mundial com Herb Robertson i Conney Bauer entre d’altres, i també realitzà la seva primera gira per Japó amb Marc Miralta Quartet.



5.- Agustí for president        7m49s 

Ha tocat en diversos Festivals Internacionals de Jazz arreu del mon (Vitòria, Vienne, Vilnius, Londres, Cannes, Brussel·les, Dusseldorf, Barcelona, Reus, Menorca, Terrassa, Madrid, Grenoble, Kanazawa (Japó), Jazz au Chellah (Marroc), Orleans, Vic, Granollers, Xàbia, Jarasum (Korea del Sud), San Javier a Múrcia…), ha actuat en clubs emblemàtics com l’A Trane de Berlín, Unterfarht de Munich,  Bimhuis d’Amsterdam, Porgy and Bess de Viena, JKF de Sant Petersburg, el Blue Train d’Osaka i és un habitual del Jamboree de Barcelona, on hi haurà realitzat ja més de 40 concerts dobles. Ha estat pianista solista tocant jazz o clàssic en diverses orquestres: la Simfònica de Balears dirigida per Salvador Brotons; la Big Band de l’ESMUC dirigida per Joan Albert Amargós; la Free Spirits de David Mengual; l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca i forma part de l’Orquestra Electrònica del Vallès.

6.- Taiko        6m35  

Ha gravat diversos programes de música per a la televisió catalana: (2 programes de Jazz a l’Estudi per a TV3, A prop per Canal 33) i per a la televisió coreana. Ha realitzat col·laboracions amb l’Institut del Teatre el 2007 i diverses gires del Circuït Ressons i Ciclo 1906 per territori espanyol. Ha posat música a spots publicitaris de Mans Unides i algun film. Ha rebut classes en seminaris i masterclasses de reconeguts músics com Fred Hersch, Agustí Fernández, Dave Kikosky, John Taylor i Wolfgang Hörlin, Aaron Goldberg, i actualment és professor de l’Escola Superior d’Estudis Musicals (ESEM) del Taller de Músics de Barcelona i de l’Escola Juan Pedro Carrero, i ha realitzat tallers, cursos i masterclasses a Menorca i la Universitat de Bogotà.

8.- Cançó de matinada       6m53s 

Deixem aquest magnífic treball d’en Marco per continuar amb el d’en Joan Vidal, on el mateix Marco torna a ser-hi com a pianista. 

Endinsem-nos doncs en el darrer disc del polièdric compositor, gran músic i bateria, en Joan Vidal amb el seu...



“ILLUSIONARY RHYTHMS” 
JOAN VIDAL SEXTET 

Editat en cooperació de Jazz Granollers i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 
Enregistrat al Conservatori Josep Ma. Ruera, Granollers, el desembre de 2012 per David Casamitjana. 
Produït per Joan Vidal. 

Després de la bona acollida del primer treball discogràfic Depford Suite” editat per Quadrant Records, Joan Vidal s’endinsa en el món sonor de György Ligeti per oferir-nos una visió personal de la música del compositor hongarès. El gruix del repertori està basat en adaptacions d’alguns fragments de les obres per a piano del compositor, com la Música Ricercata i els  Études pour piano. Complementant el repertori, trobem també versions de peces de Cocon Nancarrow, Béla Bartok o  Johannes Ockeghem, per als quals Ligeti sentia una profunda admiració. El projecte, presentat al 37é Cicle de Jazz al Casino, ha estat enregistrat amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals, ICEC. 



Joan Vidal, bateria i composició 
Adrià Plana, guitarra 
Miguel Serna, contrabaix i baix elèctric



Marco Mezquida, piano
Gabriel Amargant, saxo tenor i clarinet 
Martí Serra, saxo tenor i soprano


Totes les composicions són de Joan Vidal  

Escoltem el segon tema del disc que està inspirat en la Música Ricercata VIII per a  piano, composada per György Ligeti entre 1951 i 1953. 

 2.- Illusionary #2                   11m27  

Joan Vidal. Bateria i compositor. Neix a Granollers l’any 1984 iniciant els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música Josep Ma. Ruera de la mateixa ciutat on hi cursa piano, percussió clàssica, clarinet i harmonia. També rep classes esporàdiques de bateria amb Marc Miralta. L’any 2002 comença la carrera de Composició a l’ESMUC amb els professors Gabriel Broncic, Albert Guinovart, Manel Camp, Feliu Gasull i Lluís Vidal rebent també classes de bateria de Jo Krause i David Xirgu. L’any 2008 se li va concedir la única plaça per estudiar el Master of Arts in Jazz Percussion a la Royal Academy of Music de Londres on va obtenir Distinction in Performance havent estudiat amb Martin France, Jeff Williams, Mike Gibbs, Barack Schmool i Pete Churchill entre d’altres.

El següent tema que escoltarem està inspirat en Fanfares (Étude 4 – Book 1) per a piano de György Ligeti composat el 1985. 

4.- Illusionary #4                  11m59s 

Com a percussionista ha col·laborat amb diverses orquestres entre les quals cal destacar la JOSG (Orquestra Simfònica Gèrminans) i l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu, ambdues sota la direcció de Gueràssim Voronkov; i l’orquestra de l’òpera coral Abans del Silenci sota la direcció de Salvador Brotons. Com a compositor és autor de diversos espectacles i encàrrecs per a formacions molt diverses: des de quartets de corda fins a cors mixts o big bands. Cal destacar les col·laboracions amb el SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya), l’espectacle Daltabaix estrenat al Festival de Jazz de Granollers de 2005 i al Festival de Trobadors i Joglars o la participació en el concert-homenatge a la Clarke-Boland Big Band amb la Big Band de Granollers en el marc del Festival de Jazz de Granollers de 2010. Les seves obres, a cavall entre el jazz i la música clàssica, s’han pogut escoltar al Palau de la Música, al Palau Sant Jordi o al Teatre Auditori de Granollers entre d’altres. Com a bateria, és membre del grup December Quintet, lidera el seu propi quartet i sextet i ha col·laborat amb la Big Band de Granollers, el Martí Ventura trio, el Joan Sanmartí 4 Elements o el grup Elàstic Band viatjant, amb aquest últim, a Valladolid i Guadalajara (Mèxic). Ha assistit a diversos seminaris de jazz de Zarautz rebent classes de Guillermo McGuill, Jorge Rossy, Al Foster o Marc Miralta entre d’altres. 

Acabem aquest magnífic treball amb el darrer tema inspirat per les Six dances in Bulgarian rhythm n.148 (Mikrokosmos – vol 6) per a piano, composades el 1926 per Béla Bartok. 

 6.- Illusionay #6                     9m52s 

I com a continuació del programa anterior, seguirem amb l’innovador organista Jimmy Smith i el seu.....


“HOUSE PARTY”
JIMMY SMITH

Enregistrat en dues sessions: el 25 d’agost de 1957 a les torres de manhattan, N.Y els temes 3 i 4; mentre que els temes 1, 2 i 5 es van enregistrar el 25 de febrer de 1958
Editat per Blue Note

Jimmy Smith (o.), Lee Morgan (t), Tina Brooks (s.t.), Kenny Burrell i Eddie McFaden (g.), Lou Donaldson i George Coleman (s.a.), Art Blakey i Donald Bayley (d.)

Els dos temes enregistrats el 1957, “Just Friends” i “Blues after all”, i el “Confirmation”, afegit a posteriori, els vam escoltar en el darrer programa, o sigui que ara ens toca escoltar els dos temes que falten d’aquest magnífic disc, però per manca de minuts, només escoltarem el conegut tema de Parker interpretat per: Jimmy Smith (o.), Lee Morgan (t), Tina Brooks (s.t.), Kenny Burrell (g.), Lou Donaldson (s.a.) , Art Blakey (d.)

2.- Au Privave           (C. Parker)                15m09s


0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |