PRIMERA PART: JAZZ CONTEMPORANI, TANGO-JAZZ, I GROOVE.
“STRIPES”
LAURENT BRONNER TRIO
Editat per Fresh Sound Records el 2011. FSNT 387
Enregistrat per David Casamitjana al Moulin d’Andé, França el febrer de 2007
Coproduït per Lauren Bronner i Jordi Pujol Baulenas.
Tots els temes del disc són composicions del mateix Laurent.
Laurent Bronner, piano
Gerard Prevost, contrabaix
Jean Christophe Nopel, bateria
Laurent és un pianista de Jazz de formació clàssica, graduat al Conservatori Nacional Superior de Paris, on va fer també estudis de Jazz. Music impregnat de la música impressionista i contemporània, te un toc molt delicat al piano i és admirador de Ahmad Jamal, Claude Debussy i John Cage, entre d’altres. Ha estat al capdavant de diverses formacions en format trio i col·labora en formació de quintet amb el grup catalano-francés Five in Orbit, acompanyant al trombonista català Ramon Fosati. Grup que tindrem la sort de poder escoltar en directe al Jazz Club La Vicentina el 16 de març, en una mini gira que faran per Catalunya.
3.- L’arbre à Escabe 3m54s
4.- Valseur Jaune 5m05s
7.- Ligus 4m00s
Ara escoltarem un estil bastant diferent, encara que no tant. Sí pel fet d’afegir-hi el tango i fer el que podríem dir tango jazz, i no tant pel concepte de Jazz modern, Jazz contemporani que tant el Laurent com l’Emilio Solla que ara escoltareu, ambdós fan.
“BIEN SUR!”
EMILIO SOLLA & THE TANGO CONSPIRACY
Editat per Fresh Sound Records en la seva secció World Jazz, FSWJ 042
Enregistrat el 25 de june de 2005 per David Kowalski als Estudis Bennet, NJ
Produït per Emilio Solla
Productor Executiu, Jordi Pujol Baulenas
Chris Cheek, saxos soprano, tenor i baríton
Victor Prieto, acordió
Emilio Solla, piano
Jorge Roeder, contrabaix
Richie Barshay, bateria
I d’altres col·laboradors en alguns dels temes del disc.
Tots els temes són composicions de l’Emilio Solla, excepte Malena, composada per Manzi i Demare.
Emilio Solla es va graduar el 1986 en piano clàssic al Conservatorio Nacional de Música de Buenos Aires. Va estudiar composició a Buenos Aires, Barcelona i New York amb Susana Kasakof, Gabriel Senanes, Miquel Ortega i Bruce Barth. El seu treball inclou la música tradicional Argentina, la fusió entre el rock i el jazz, música per a teatre i dansa, a més a més de col·laborar amb grans tanguistes. Des del 1983 que composa les seves pròpies peces, i després d’haver enregistrat sis compactes amb Fresh Sound Records i actuar per tot arreu. Va arribar a Barcelona el 1996 i a New York el 2006, sempre a la recerca del creixement personal i artístic, havent tocat amb Paquito d’Rivera, i en el seu disc, Emilio Solla i afines, també posat en aquest programa, amb músics com Gorka Benítez i d’altres.
1.- Remain Alert 7m46s
3.- Hartbeat 8m50s
4.- Malena 8m05s
“LINED WITH A GROOVE” A TRIBUTE TO RAY BROWN
MANUEL ALVAREZ TRIO
MANUEL ALVAREZ TRIO
Editat per Temps Records
Enregistrat a l’Estudio decai a Vallgorguina els dies 16 i 17 de juny de 2010 per Kiko Caballero i Pep Roig.
Producció artística, Manuel alvarez
Manuel Alvarez, piano
Gerard Nieto, piano
Jean Pierre Derouard, bateria
Manuel Alvarez, contrabaixista nascut a Barcelona el 1967. Va estudiar al Taller de Músics i l’ESMUC, amb Pierre Boussaget, Javier Colina, etc..Està establert a Londres de fa uns mesos, tot i això, el vàrem poder escoltar al Jazz Club La Vicentina aquest darrer 18 de novembre, en un gran concert. El disc que us presento i que ja ens va presentar en aquest concert és un homenatge a qui per ell, és un dels contrabaixistes de referència, Ray Brown. Manel, te un currículum llarguíssim, i que contempla noms com Nicholas Payton, Jesse Davis, Frank Weiss, Phil Woods, aquests darrers col·laborant amb la Barcelona Jazz Orquestra, on ell toca el contrabaix. També ens va visitar amb l’Ignasi Terraza i la Susana Sheiman al Jazz Club La Vcientina en un gran concert. Aquest és el seu primer disc liderant una formació, però ha enregistrat molts altres discos amb l’Ignasi Terraza, BJO, Toni Solà, Big Mama, i d’altres.
1.- Lined with a groove (Ray Brown) 3m33s
8.- The days of wine and roses (H.Mancini) 5m21s
9.- Time after Time (Cahn-Styne) 4m28s
SEGONA PART: HARD BOP, alguns temes en directe i algun altra que no.
“WHISPER NOT”
BENNY GOLSON
Tema enregistrat en directe al Japó el 1987 amb Freddy Hubbard a la trompeta, Ron Carter al contrabaix, Benny Golson al saxo tenor, Mulgrew Miller al piano i Marvin Smitty Smith a la bateria. Aquest magnífic tema del compositor de tants i tants temes, entre els quals una de les millors balades “I remember Cliford”, es pot escoltar en moltes altres actuacions mitjançant el You Tube o bé escoltant discos com el Lee Morgan Sextet, amb el Hank Mobley al tenor i és clar Lee Morgan a la trompeta, però he escollit aquesta versió pel gran i llarg solo que fa el sr. Benny Golson amb el seu tenor.
Whisper Not (Benny Golson) 9m56s
“WALKIN’”
MILES DAVIS ALL STARS
Editat per JVC Victor
Enregistrat el 3 d’abril de 1954
L’innegable força i convicció present en l’execució de Walkin’ per Miles Davis, sobrepassa la urgència i passió amb les quals ell voldria reclamar de ple dret el seu estatus com a primer arquitecte del Bop. Davis està recolzat pel els seus ALL STARS amb la seva primera secció rítmica: Horace Silver al piano, Percy Heath al contrabaix i Kenny Clarke a la bateria. Per omplir el sextet hi tenim també el J.J. Johnson al trombó i Lucky Thompson al saxo tenor, que seran els qui tocaran el magnífic Walkin’
Walkin’ (Carpenter) 13m28s
Subscribe to:
Missatges (Atom)