Molt bona nit a tothom, ens retrobem de nou a Jazz Club de Nit aquí a Ràdio Sant Vicenç 90.2 amb un programa de Jazz per a vosaltres que us agrada el Jazz, com deia el nostre amic Cifu. De fet em vaig passar tota la temporada passada a Ràdio Sant Vicenç  recordant-lo i dedicant-li els programes. En aquesta seré més breu i amb només això “Un petó Cifu” en tindrem prou per dedicar-li-ho de manera implícita. Aquí Miquel Tuset i Mallol qui us parla, realitza i presenta aquest programa, i com sempre amb les novetats dels nostres músics.

Recordeu però que podeu trobar el millor del jazz que es fa a casa nostra entrant a la web de Quadrant Produccions www.quadrantproduccions.es, allà tindreu la possibilitat d’adquirir els discos que vulgueu i veure tot el catàleg d’aquesta editorial del Lleida dirigida pel Josep Ramon Jové, des d’aquí una forta abraçada.

Avui fem un programa especial motivat una mica pel pont de l’1 de novembre, on tothom sembla que és de pont i els que no, sembla que seran a casa. Per això he seleccionat dos dels darrers concerts que hem fet al Jazz Club La Vicentina. Primer escoltareu la primera part del que va fer Geni Barry, vibràfon dedicat a Bobby Hutcherson amb en Mark Aanderud, piano; Tom Warburton, contrabaix i de convidat en Reevan Trupin, guitarra.

Parlar de Geni Barry és parlar de la història del Jazz de casa nostra. Persona inquieta com la que més, ha dedicat la seva vida a l’electrònica, primer automàtica i robòtica, i posteriorment a la reparació de qualsevol estri i també a la construcció d’amplificadors d’alta fidelitat, tot això fet durant la seva vida laboral. Mestre en l’enginy, és capaç  de desmuntar-te un motor de qualsevol motocicleta, portar a equilibrar el cigonyal, netejar els carburadors, muntar-ho tot i posar la moto a punt, ben a punt per fer-hi alguna cursa de veterans i clàssiques. A la vegada la música, el vibràfon, el Jazz, els discos, les actuacions. Convé recordar que ara ja fa alguns anys, i en una gira per Europa  del seu amic i mestre Tete Montoliu i Bobby Huctcherson, el nostre heroi els va acompanyar durant els 24 dies que va durar la passejada per Europa. Anècdotes múltiples les ens podria explicar a la vegada que aprenentatges diversos d’ambdós mestres. Geni sempre diu que va aprendre a tocar el vibràfon a la manera Hard Bop del mestre americà. Però també ens diu que les seves visites a casa del mestre català, al carrer de Muntaner, varen ser moltes i moltes les estones que en Tete i ell van tocar junts i l’un explicant-li de tot i més a l’altre. Doncs aquest és el nostre personatge, entranyable, amb qui vam iniciar les Jam Sessions al JCLV patrocinades per l’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ara ja fa uns anys i a qui convidem molt sovint a tornar-les a portar, encara que només sigui d’any en any.

Som-hi doncs amb tot el concert enregistrat i editat per qui us parla, on podreu escoltar fins i tot els comentaris sempre interessants del gran vibrafonista català a més a més del primer tema de la Jam, el Old devil moon amb la formació base a més a més d’en Carles Pineda, saxo alto i Josep Maria Martí, bateria.

1.- Geni Barry Quartet toca la música de Bobby Huctcherson

Doncs ja heu pogut escoltar com va anar el concert amb en Geni Barry Quartet amb els temes dedicats a Bobby Hutcherson i considerant que el bateria d’aquest mestre, en Eddie Marshall va ser padrastre d’en Reevan Trupin, guitarrista que va participar en aquest concert tan i tan especial per a ell preparat pel sempre gran Geni Barry.

Doncs deixeu-me que us digui que podeu anar a la botiga Blue Sounds al carrer Benet Mateu 26 i comprar de tot i més relacionat amb el món del Jazz...discos, llibres, dvds, vinils....etc. Allà hi trobareu els caps de setmana i dilluns pel matí a l’amic Enrique Heredia, mentre que la resta de dies hi trobareu a l’Esteban. Ells dos us assessoraran en tot lo de Fresh Sound Records, editorial creada pel gran entusiasta amant del Jazz, Jordi Pujol Baulenas, des d’aquí una forta abraçada..

I per acabar el programa podreu escoltar el segon set que ens va fer l’Albert Vila Quartet al Jazz Club La Vicentina amb Xavi Torres, piano; Rai Ferrer, contrabaix i David Xirgu, bateria. Que ho acabeu de gaudir d’allò més en un altre concert enregistrat i editat per qui us parla. Que tot és feina i convé que sapigueu qui la fa.

2.- Albert vila Quartet ens presenta part del Unquiet Sky i temes nous

Enguany podreu escoltar novetats de Temps Record en aquest programa, però si entreu  al seu web: https://tempsrecord.cat/ hi trobareu tot el seu extens i divers catàleg. Aquesta és també una editorial de casa nostra amb un ampli ventall d’estils des de Bandes Sonores, a Blues, Boleros i evidentment Jazz, passant pel Flamenc i la Fusió. O sigui que agrair-li al Josep Roig el seu suport i des d’aquí una forta abraçada.

Doncs res més, espero que hàgiu gaudit amb aquest programa especial dels dos concerts d’octubre, aquest de l’Albert Vila va ser el 21 d’octubre, i  el primer de Geni Barry, divendres 28 d’octubre, va ser posteriorment una Jam Session on hi van col·laborar Rachel Berg, veu; Àngels Vilaró, veu; Carles Pineda, saxo alto; Juan Carlos “Speedy”, saxo alto; Modest Pelfort, trompeta, saxo alto i contrabaix, Josep Maria Martí, bateria, Marcel Alonso, harmònica i xiulets i jo mateix també amb el saxo alto.


Molt bona nit i bon Jazz Club de Nit en el Jaç de cadascú.
Miquel Tuset i Mallol.

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |