Molt bona nit a tothom, ens retrobem de nou a Jazz Club de Nit aquí a Ràdio Molins de Rei 91.2 amb un programa de Jazz per a vosaltres que us agrada el Jazz, com deia el nostre amic Cifu. A ell li dediquem el nostre programa avui i cada setmana que el fem. O sigui que “Un petó Cifu”. Aquí Miquel Tuset i Mallol qui us parla, realitza i presenta aquest programa, i com sempre amb les novetats dels nostres músics.

En aquesta setmana tan assenyalada que estem vivint amb tanta gent de viatge fins Brussel·les us proposo gaudir amb un programa especial dedicat al Blues en el Jazz. Per això he pensat recuperar alguns d’aquells Blues magnífics que van interpretar grandíssims mestres del Jazz i així és que això és el que escoltareu. Serà a més a més un programa sense comentar els temes o sigui que em limitaré a recordar-vos les editorials que ens ajuden a tirar endavant aquest programa des de fa més de vuit anys, tot i que amb vosaltres, gent de Molins de Rei ens estem trobant enguany com a primera temporada. I és clar, si us va agradant la manera com us el presento amb tota la diversitat musical que cada setmana es fa evident, doncs n’estaré molt content i satisfet.

Però abans....
Recordeu que podeu trobar el millor del jazz que es fa a casa nostra entrant a la web de Quadrant Produccions www.quadrantproduccions.es, allà tindreu la possibilitat d’adquirir els discos que vulgueu i veure tot el catàleg d’aquesta editorial de Lleida dirigida pel Josep Ramon Jové, des d’aquí una forta abraçada i gràcies pel teu suport.
Comencem doncs amb el primer blues, i que per tant serà el més lent i serà el que va fer el gran saxo tenor Booker Ervin en el seu disc anomenat That’s It.
Realitzat el 6 de gener de 1961

Booker Ervin saxo tenor
Horace Parlan, piano
George Tucker, contrabaix
Al Harewood, bateria

1.1.- Booker’s Blues           (Booker Ervin)                     10m59s

I penseu i recordeu que si us agrada la lliure improvisació podeu entrar al web de www.discordianrecords.bandcamp.com i veure el catàleg d’aquesta editorial dirigida per l’amic El Pricto on hi trobareu de tot i més relacionat amb la lliure improvisació, conduccions, free jazz, o quelcom inclassificable.

Seguim ara amb el gran saxo alto, seguidor en el seu moment del genial Charlie Parker que fins i tot el va seguir en el seu fosc camí de les drogues, i parlem del gran Frank Morgan i el seu disc anomenat Mood Indigo
Realitzat el 1989 per Antilles

Frank Morgan, saxo alt
George Cables, piano
Ronnie Mathews, piano
Buster Williams, contrabaix
Al Foster, bateria

1.2.- We tree Blues (Frank Morgan)                   7m

I ja sabeu que....
Si voleu escoltar jazz-rock i demés meravelles ja sabeu que podeu entrar al web de www.moonjunrecords.com i veure el catàleg extens d’aquesta editorial dirigida pel Leonardo Pavkovic, qui m’envia des de Nova York les seves novetats i que evidentment en aquest programa posem de tant en tant. Una abraçada Leonardo i gràcies pel teu suport.
I ara escoltareu a un dels grans del vibràfon i que va ser mestre del nostre amic estimat Geni Barry el qual va acompanyar a Tete Montoliu i al nostre següent convidat en una gira que van fer per Europa i estic parlant del disc que va fer Bobby Hutcherson anomenat The Kicker
Enregistrat al voltant del 1960 però editat el 19 d’octubre de 1999
Editat per Blue Note 

Bobby Hutcherson, vibràfon
Joe Henderson, saxo tenor
Grant Green, guitarra
Duke Pearson, piano
Bob Cranshaw, contrabaix
Al Harewood, bateria 

1.3.- Step Lightly (Joe Henderson)                     14m20s

Seguirem amb més blues però....
Abans però dir vos què si entreu al web de Temps Record: https://tempsrecord.cat/ hi trobareu tot el seu extens i divers catàleg. Aquesta és també una editorial de casa nostra amb un ampli ventall d’estils des de Bandes Sonores, a Blues, Boleros i evidentment Jazz, passant pel Flamenc i la Fusió. O sigui que agrair-li al Josep Roig el seu suport i des d’aquí una forta abraçada.
Seguim ara amb un altre gran del saxo tenor i que va ser qui més va acompanyar a Thelnious Monk i parlo del grandíssim músic Charlie Rose del qual escoltarem un blues del seu disc  Yeah
Realitzat el 1961 per Epic 

Charlie Rouse, saxo tenor
Billy Gardner, piano
Peck Morrison, contrabaix
Dave Bailey, bateria 

1.4.- Billy’s Blues    (Billy Gardner)                     8m46s

I nosaltres seguim però......deixeu-me que us digui que podeu entrar al web de www.freshsoundrecords.com per veure l’extens catàleg d’aquesta nostra editorial i també podeu anar a la botiga Blue Sounds al carrer Benet Mateu 26 i comprar de tot i més relacionat amb el món del Jazz...discos, llibres, dvds, vinils....etc. Allà hi trobareu els caps de setmana i dilluns pel matí a l’amic Enrique Heredia, mentre que la resta de dies hi trobareu a l’Esteban. Ells dos us assessoraran en tot lo de Fresh Sound Records, editorial creada pel gran entusiasta amant del Jazz, Jordi Pujol Baulenas, des d’aquí una forta abraçada. 

I ja per acabar el programa us proposo escoltar al gran “Desiderio Desiderio” magnífic saxo tenor que va decidir com molts altres viure a la vella Europa i no és altre que Dexter Gordon del qual n’escoltarem també un blues del seu disc anomenat Tangerine:
Realitzat el 1972
Dexter Gordon, saxo tenor
Thad Jones, trompeta
Hank Jones, piano
Stanley Clarke, contrabaix
Louis Hayes, bateria 

1.5.- August Blues              (Dexter Gordon)       9m54s

Bé, doncs ja hem acabat el programa especial dedicat al Blues en el Jazz, o sigui temes amb estructura de Blues i per tant de 12 compassos i que inicialment només tenien tres acords i que els músics de Jazz, entre els quals Charlie Parker es van dedicar a afegir-hi diverses progressions II V I ampliant l’espectre harmònic de la senzillesa inicial dels tres únics acords embellint-ne el resultat final i que oferia la possibilitat d’unes millors i més complexes improvisacions. Això és el que heu escoltat i que espero i desitjo us hagi agradat. Doncs rés més, gràcies per ser-hi aquí o al blog del programa que ja sabeu què és jazzclubdenit.blogspot.com.es, jo Miquel Tuset i Mallol qui ha realitzat el programa i seleccionat les seves músiques us desitjo molt bona nit in bon Jazz Club de Nit en el Jaç de cadascú.
Miquel Tuset i Mallol

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |