Molt bona nit a tothom, ens retrobem de nou a Jazz Club de Nit aquí a Ràdio Sant Vicenç 90.2 amb un programa de Jazz per a vosaltres que us agrada el Jazz, com deia el nostre amic Cifu. A ell li dediquem el nostre programa avui i cada setmana que el fem. O sigui que “Un petó Cifu”. Aquí Miquel Tuset i Mallol qui us parla, realitza i presenta aquest programa, i com sempre amb les novetats dels nostres músics.

I avui hi tornem amb un altre programa amb novetats dels nostres músics i editorials i ho farem amb dos projectes lliurats en mà el mateix dia al Jamboree després de gaudir sobre manera en un concert extraordinari liderat per Jordi Rossy Quintet amb Joshua Redman i de convidat sorpresa en el segon set Mark Turner i amb la mestria de Jaume Llombart, Doug Weiss i Adam Cruz. En Gilles Estoppey també hi era i és així que em va lliurar el darrer projecte col·lectiu de Walk Tall anomenat “Roots On Top”, editat per A. MA Records. Jordi Rossy m’havia lliurat el seu magnífic “Stay There” editat per Pirouet Records després de gaudir com “cossacos” en els dos passes del concert. I després, un disc de Fresh Sound New Talent on podreu escoltar el darrer projecte del pianista Allesandro Fadini en el seu “A Dark and Stormy Day”.

Abans però dir vos què si entreu al web de Temps Record: https://tempsrecord.cat/ hi trobareu tot el seu extens i divers catàleg. Aquesta és també una editorial de casa nostra amb un ampli ventall d’estils des de Bandes Sonores, a Blues, Boleros i evidentment Jazz, passant pel Flamenc i la Fusió. O sigui que agrair-li al Josep Roig el seu suport i des d’aquí una forta abraçada.

Comencem ja amb la música delicada del projecte de Jordi Rossy, acompanyat de tota una colla de cracs americans i amics seus...el que va presentar al Jamboree anomenat....


“STAY THERE”
Jorge Rossy

Editat per Pirouet              PIT3096
Enregistrat per Daniel Dettwiler el 25 i 26 de setembre de 2015 al Large Auditorium a Jazzcampus, Basel.
Mesclat per Daniel Dettwiler el 4 i 5 de desembre de 2015 al Idee und Klang Studio, Basel.
Produït per Jason Seizer per a Pirouet Records

Jorge Rossy, vibràfon, marimba
Mark Turner, saxo tenor
Peter Bernstein, guitarra
Doug Weiss, contrabaix
Al Foster, bateria

Tots els temes són de Jordi Rossy excepte “Artesano” de Guillermo Klein, “The Newcomer”, Mercedes Rossy i “Pauletta” de Al Foster.

Comencem ja amb el tema de Foster, una preciosa balada anomenada....

8.- Pauletta                (Al Foster)                 4m23s

I quina delícia de bossa aquest tema de Foster, amb el vellutat so del tenor de Mark Turner, en una melodia preciosa on la A la fa el tenor i la B, el pont, l’ha fet el Jordi al vibràfon. Bernstein a la guitarra és qui inicia els solos igualment amb la mateixa delicadesa i pulcritud. Ja veus quin tema tan maco ha parit l’Al Foster, ell, un bateria d’aquells amb la màxima energia i que també te la vesant melòdica en les seves composicions. Com sempre que podem, iniciem el programa de la millor i més delicada manera, i amb aquest tema realment sí que ho hem aconseguit. Un curtet solo del líder al vibràfon dóna peu a la coda per iniciar una mena de turnaround llarg per a gaudi del saxofonista Turner i així, delicadament acabar el tema, preciós, per començar el programa.

Nascut a Barcelona el 1964, Rossy va estudiar percussió, piano i trompeta.  A principis dels anys 80 ja estava tocant la bateria professionalment treballant a Europa amb els grans Woody Shaw, Kenny Wheeler, i Jack Walrath.

Les seves connexions musicals amb músics com Chris Cheek, Mark Turner, Kurt Rosenwinkel i Seamus Blake es remunten a principis dels anys 90 i continuarà fins al present. Sobre el fet de tocar el vibràfon, Rossy explica, "Significa molt per a mi, perquè vaig sortir de l'armari com a vibrafonista. M'encanta la bateria, segueixo sent un bateria. Amb els altres instruments, vaig començar de jove i vaig ser influenciat per els més grans. Amb el vibràfon vaig començar en un moment en què només volia gaudir tocant. Tot el que he après de bateria, piano i trompeta s'ajunta i sembla que acaba funcionant ".

Seguim ara amb els temes més vius, tot i deixant-nos un parell més de balades ambdues de Rossy anomenades “Portrait” i “Mark’s Mode”. El tema que us proposo és del líder a tempo mig vals swingat anomenat..

7.- W Waltz    (J. Rossy)                  6m19s

Una melodia que es va desenvolupant sense un donar-se’n i esdevenir el magnífic solo de Turner, ja ben entrat aquest, amb un magnífic fraseig i el so melós que el caracteritza. La mestria del líder al vibràfon de dues masses és evident, car és on desenvolupa tota la seva creativitat improvisadora què és molta, alhora que el gran domini que ha adquirit i el coneixement exacte de les notes sobre els metalls. Mentre la base rítmica amb el màster Foster i el contrabaixista Weiss manté un groove magnífic, Bernstein planeja amb desimboltura en el seu solo. Al final de nou el so del tenor en el retorn a la melodia inicial.

A mesura que l'oient vagi escoltant aquests temes, la calidesa, sensualitat i l’escolta reflexiva, són molt més que un mer treball,  és com un joc quan Rossy és a punt i sense extres afegits. El reconegut baterista Jordi Rossy deixa anar les baquetes i els substitueix per les masses, mostrant el seu amor per la melodia en el vibràfon i marimba. Jorge ha convidat en aquest viatge a tres vells amics, mestres del jazz contemporani, el saxofonista Mark Turner, el guitarrista Peter Bernstein, i el baixista Doug Weiss. Afegir a la barreja de músics llegendaris el baterista Al Foster (qui havia tocat amb Miles Davis) dóna fama i té un elixir musical potent de jazz modern en la seva màxima expressió melòdica.


Seguim amb un altre tema del líder, amb l’anomenat...

9.- Mmmyeah            (J. Rossy)                  7m04s

Màgic inici d’una altra força reeixida composició d’aquest polifacètic i complet músic què és Jordi Rossy. Si la seva faceta com a instrumentista és de tots sobradament coneguda en àmbits com la bateria primer, trompeta després, piano entremig i ara amb el vibràfon, la faceta de compositor l’acompanya en cadascun dels seus projectes tot i canviant d’instrument. Una faceta que el situa com un dels bons compositors del moment actual i la prova la tenim amb tots aquests temes que estem escoltant. El ritme ternari d’aquest i la pulsió marcada del contrabaix semblen ser la mare dels ous del tema, al voltant de l’harmonia del qual es desenvolupa tot. Amb el solo de Turner ens situem en els canvis harmònics del tema, i així l’anem seguint com ell segueix a la base rítmica. Bernstein igualment, punteja delicadament i amb un nítid so i magnífics recursos, llenguatge i acords diversos. El líder segueix la cadència rítmica marcada per Foster i Weiss i igualment brilla passejant-se per tot el vibràfon. Al final, el motiu principal de les poques notes del contrabaix s’agermana amb la guitarra i encaren el final amb la curta melodia.

Seguim ara amb un tema del seu amic Guillermo Klein anomenat....

3.- Artesano              (G. Klein)                   4m05s

Amb aquest tema ens hem descol·locat. La diversitat i dificultat rítmica és evident, alhora que la melòdica. Un gran tema, de senzillesa aparent però de complexa concepció rítmica i harmònica. Weiss s’ha lluït abastament en el seu magnífic solo, mostrant-nos el perquè se’l reconeix arreu i el perquè el líder l’inclou en els seus projectes, car alhora de ser un gran amic és també un gran contrabaixista. El curtet solo al vibràfon de Rossy executat delicadament, segueix el tarannà rítmic de la proposta, i així és que Bernstein el desenvolupa igualment, i ja ben aviat el tenor de Turner ens situa en el final a base de retrobar la melodia inicial.

Si voleu escoltar jazz-rock i demés meravelles ja sabeu que podeu entrar al web de www.moonjunrecords.com i veure el catàleg extens d’aquesta editorial dirigida pel Leonardo Pavkovic, qui m’envia des de Nova York les seves novetats i que evidentment en aquest programa posem de tant en tant. Una abraçada Leonardo i gràcies pel teu suport.

I nosaltres acabem el projecte amb el tema amb més swing del projecte, tema també composat per Jordi Rossy, anomenat...

4.- Blessed                (J. Rossy)                  5m16s

I quin tema més maco melòdicament i rítmica i amb quin swing que ens arrossega gràcies al walking de Doug Weiss, i les escombretes precises de Foster en una introducció del tema llarga acabant-la amb un vamp que dóna pas al solo esglaiador del màster americà del tenor. El format que han utilitzat en els solos és el d’un o dos chorus podent variar en alguns temes, i així donar cabuda a l’execució de cadascun dels músics, tot i no fer-ho Foster i així deixar als joves la magnífica tasca. Jordi al vibràfon està igualment brillant en el seu solo deixant pas a la pulcritud i claredat d’idees del mestre de la guitarra Bernstein. Quatre notes del contrabaixista han cedit el pas a la melodia principal del tema ja encarant-lo cap el final en un altre turnaround preciós i delicat.

Però ja sabeu que si voleu escoltar projectes alternatius de músics de casa nostra, podeu entrar al web de Underpool https://www.underpool.org/ , editorial dirigida per Sergi Felipe i Pep Mula els quals van endegar aquest projecte poc després que nosaltres al JCLV. I amb les seves paraules...

“UnderPool és un segell discogràfic independent centrat en jazz i músiques improvisades. Amb seu a Barcelona, es crea al 2013 arrel de l'estudi de gravació del mateix nom. La idea d'UnderPool és donar distribució la música d'artistes així com ajudar als músics a produir els seus propis discos de forma independent. El segell també aposta per les produccions pròpies creant una sèrie d’àlbums per volums, on es convida a músics a una sessió d'estudi on es graven els temes escrits per a l'ocasió.”

Seguim amb el següent projecte de la nit i ara ho fem amb l’anomenat...


“ROOTS ON TOP”
Walk Tall

Editat per A.MA Records             AMC008
Enregistrat per Jesús Rovira a la CasaMurada, Banyeres del Penedès.
Mesclat i masteritzat per Ferran Conangla als FCM Studio, Barcelona.

Gilles Estoppey, piano
Enric Peinado, guitarra
Giampaolo Laurentacci, contrabaix
Tijn Jans, bateria

Aquest es projecte col·lectiu amb composicions dels tres primers, Gilles, Enric i Giampaolo, essent aquest el seu segon treball.

Comencem ja amb la música de la mà de l’Enric Peinado en un tema propi anomenat....

1.- Marxa       (E. Peinado)             6m19s

Doncs ja vegeu que hem fet un canvi estilístic important relacionat sobretot amb la manera com entén ara la guitarra Enric Peinado i també la concepció rítmica i melòdica de les composicions ara situades més en una mena de fusió entre quelcom que podríem denominar com a música popular de demostrada qualitat embolcallada per les magnífiques improvisacions dels membres del quartet, principalment en el del guitarrista en aquest el seu tema, amb alguns aires de rock-jazz simfònic. La mixtura de delicadesa i pulsió més rítmica hi és i així és que ens permet escoltar Gilles al piano en aquesta tessitura sonora. El solo del compositor se situa en el més enllà de la fusió rocker-jazzera, més de lo primer que de lo segon, però sí, igualment amb la màxima qualitat. Delicadesa també al final.

Jo vaig conèixer a Gilles Stoppey ara ja fa uns anys, a les WTF del Jamboree on hi venia a tocar. En aquest mateix espai l’he vist tot i acompanyant d’altres músics havent-ho fet en innumerables ocasions com per exemple amb la Tamar McLeod, cantant neozelandesa establerta a casa nostra.

Gilles Estoppey és un jove pianista, teclista i compositor suís nascut el 1982. Després d'obtenir el seu Bachelor i Màster entre el Conservatori d'Amsterdam i Nova York, es va traslladar a Barcelona l'hivern de 2011.

Entre els seus projectes actuals es troben: WALK TALL (quartet de jazz) i projecte que esteu escoltant, POOL (projecte pop-rock), l'Oscar Neira Quartet i Halldor Mar. Amb l’Oscar Neira va venir al JCLV i també el vam poder veure al Jamboree.

Escoltem un altre tema de l’Enric en el segon tall del disc, amb l’anomenat..

2.- Sirena       (E. Peinado)             4m42s

Amb un ritme trencat, complex i ternari Enric ens ha enlluernat d’entrada però també després amb la melodia curta. El seu solo, se situa en els de l’ona Abercrombie, Metheny i demés guitarristes d’ones sonores similars. El seu llenguatge és fresc i lleuger, ràpides les incursions en els arpegis i de demostrada creativitat. Un solo llarg i reeixit, executat magistralment. Uns bons moments pel baterista holandès Tijn Jans ens l’han permès escoltar clarament i comprovar-ne el seu domini. Magnífic solo mentre els companys l’han acompanyat amb marcats i repetits acords. Al final, delicadesa per a gaudi de tots.

El 2007 Gilles va actuar amb el violinista francès Didier Lockwood i en 2009 va tocar la primera part i seguit del saxofonista Joshua Redman al Cully Jazz Festival (Suïssa). Gilles va actuar en diversos països com Alemanya, Holanda, Espanya, França, Itàlia, Turquia, Tailàndia i els Estats Units.

Gilles Estoppey és també professor a l'Escola Superior de Música Jam Session (Barcelona) i el tindrem al 8è Festival de Jam Sessions representant a aquesta escola primer com a professor del combo d’alumnes i després formant part del combo del JCLV liderat pel Geni Barry.

Recordeu que podeu trobar el millor del jazz que es fa a casa nostra entrant a la web de Quadrant Produccions www.quadrantproduccions.es, allà tindreu la possibilitat d’adquirir els discos que vulgueu i veure tot el catàleg d’aquesta editorial de Lleida dirigida pel Josep Ramon Jové, des d’aquí una forta abraçada.

Escoltem ara un tema del Gilles Stoppey anomenat..

8.- Mi niña                 (G. Estoppey)           4m59s

Ara és el pianista suís Estoppey el protagonista compositor del tema “Mi niña” tot i la presència sonora del guitarrista Peinado en la melodia. Un altre tema on la majestuositat s’hi veu palesa en els canvis harmònics i en alguns moments de la melodia. El compositor executa un magnífic solo en un altre tema encabit en la fusió i de marcat accent “beat” en molts dels moments. Una seqüència harmònica descendent en la A ens el permet seguir amb una certa facilitat, la qual cosa s’agraeix. Després d’un llarg i potent solo, ens tornem a situar en la melodia inicial per ja situar-nos al final del tema, majestuós tema.


Enric Peinado és un guitarrista embolicat també en multitud de projectes tals com el Natsuko Sugao Group el qual va venir al JCLV i que darrerament hem vist en la 2na Marató Underpool. Músic format a l'Escola Superior de Música de Catalunya havent ampliat la seva preparació al Conservatorium Van Amsterdam als Països Baixos i culminat els estudis al Tempre University de Philadelphia.  Aquesta formació i la llarga experiència donen a l'Enric una tècnica i digitació magnífica la qual hem pogut constatar en els molts directes que l hem vist i en els seus enregistraments com és el que esteu escoltant.

Seguim amb aquest projecte, ara amb el tema de Giampaolo Laurentacci anomenat....

3.- La casa rural       (G. Laurentacci)                   5m19s

Doncs ben bé es nota que aquest tema ha estat composat pel contrabaixista, i jo ho dic perquè ho sé però també per com aquest és la matriu que manega tot el tema. Ja des dels inicis, Giampaolo apareix de manera permanent i molt més després en el primer canvi harmònic i també essent-ne el primer qui comença amb els solos, i quin tros de solo que es marca aquest gran músic, contrabaixista i compositor. Quines amalgames de colors sorgeixen per tot arreu en aquest magnífic i vibrant tema. El motiu principal torna a aparèixer ja cap el final amb duet de guitarra i piano, igual que al començament. Però i quin tema i manera d’acabar-lo.

De Giampaolo Laurentacci dir-vos que la primera vegada que el vaig veure va venir al JCLV formant part de l’Albert Bover Trio amb Geni Barry, vibràfon. Va resultar ser un magnífic contrabaixista encara aleshores amb els seus estudis de G.S. tot i acabant-los, la qual cosa ja ha fet. Ja sabeu que els alumnes dels Graus Superiors han de fer un segon instrument i va resultar que era el piano i que el professor n’era el mateix Bover. Doble coneixença i doble confiança que els ha permès tocar en d’altres ocasions junts. Italià però que porta alguns anys entre nosaltres, forma part de projectes amb el Sergi Felipe, ha tocat al Jamboree acompanyant a Rusó Sala, ha acompanyat a Ismael Dueñas Trio, Octavio Hernández, etc, etc.

Tijn Jans (1987), es va graduar en els conservatoris d'Amsterdam i Rotterdam, ara està actiu com a mestre, compositor i baterista en diferents projectes. A continuació pot trobar-lo en alguns dels últims projectes:

Tijn Jans, amb seu a Amsterdam, Països Baixos realitza concerts per Europe amb diferents artistes i grups. Ha tocat al North Sea Jazz Festival, Copenhaguen Jazz Feestival i realitzat gires per Espanya, Itàlia, Alemanya i Escandinàvia. Ha compartir escenari amb una gran quantitat de diferents tipus d'artistes entre els  quals: Benjamin Herman, Clemens van der Feen, Michael Moore, Guillermo Celano, Dick Oatts i Dave Douglas.

Acabem el projecte dels nostres amics amb el tema de l’Enric Peinado anomenat....

6.- Tukan        (E. Peinado)             5m37s

Doncs hem acabat el projecte d’aquests amics nostres amb un altre tema marca de la casa sí, però amb clares connotacions del guitarrista i també prolífic compositor. Recordo ara un projecte que va fer dedicat a Joe Henderson i que també vam posar en aquest programa. Un tema viu, magnífic per acabar un projecte de vuit temes, o sigui que deu ni do. I que sigui aquest el motiu suficient per indagar on adquirir el disc i així col·laborar en què el Jazz es mantingui viu. Uns acords solts previs i posteriors ens situen a la melodia del tema, amb una seqüència en el pont força impactant i més que ho és la pròpia melodia del tema, magnífic, i això abans de començar els solos, i primer el del compositor, ara amb un so molt més jazzero i impressionant el de l’Enric. Llarg solo que dóna peu a una altra demostració del baterista holandès Tijn Jans, magnífic solo que dóna peu al tema de nou i acabar-lo a tot tren, com s’ha de fer.

Deixem doncs aquest projecte.....

I nosaltres seguim però......deixeu-me que us digui que podeu entrar al web de www.freshsoundrecords.com per veure l’extens catàleg d’aquesta nostra editorial i també podeu anar a la botiga Blue Sounds al carrer Benet Mateu 26 i comprar de tot i més relacionat amb el món del Jazz...discos, llibres, dvds, vinils....etc. Allà hi trobareu els caps de setmana i dilluns pel matí a l’amic Enrique Heredia, mentre que la resta de dies hi trobareu a l’Esteban. Ells dos us assessoraran en tot lo de Fresh Sound Records, editorial creada pel gran entusiasta amant del Jazz, Jordi Pujol Baulenas, des d’aquí una forta abraçada.

I nosaltres acabem el programa amb el projecte ....


“A DARK AND STORMY DAY”
Alessandro Fadini

Editat per Fresh Sound New Talent    FSNT 507
Enregistrat per Tom Tedesco el 25 i 26 de juny de 2015 als Tedesco Studios, Paramus, Nova Jersey.
Mesclat per Jon Rosenberg
Produït per Alessandro Fadini
Productor executiu, Jordi Pujol

Alessandro Fadini, piano
Josiah Boornazian, saxo alto i soprano, doblatges
Jakob Dreyer, contrabaix
Luke Markham, bateria

Totes les composicions són de l’Alessandro Fadini, excepte #3, #7 de Josiah Boornazian, i #10 per Luke Markham. Els temes #1 i #4 van ser totalment improvisats.

La primera desventura musical d'Alessandro va ser com a músic autodidacta, fascinat per la música de jazz. A la seva ciutat natal a Itàlia, va estudiar amb el seu primer mentor, el pianista Daniele Tione, que li va mostrar què el que realment importa a la música no és l'oïda sinó el nas, i mirant-se al mirall Alessandro va adonar-se del seu gran potencial.

I així és com va començar tot per a ell, i ara escoltareu com començarà tot per a nosaltres amb una preciosa balada anomenada...

6.- Elegy for the living dead                        (A. Fadini)                 7m05s

I quina delícia de balada així a mig tempo, amb aquest so tan cool del Josiah Boornazian en aquest tema tan maco de Fadini. I quins sons més bluesy sonen d’aquest alto seguint les harmonies d’aquesta elegia per als morts vivents. Un tema que va agafant vida més enllà de la mort amb el magnífic solo d’aquest músic, compositor, educador i pintor d’art modern el qual desenvolupa la seva plural tasca en llocs com Miami, Los Angeles, Nova York i Washington. Una balada i per tant, moment de nou pel relax després del seu esclatant solo tot i tornant al tema principal, preciós, i que per començar no està malament.

Amb la intenció d'estudiar alguna cosa útil per variar, Alessandro també va seguir una carrera en Matemàtiques a la Universitat dels Estudis a Torino, però després es va traslladar a França per escapar-se dels números i algoritmes. Va completar els seus estudis al Conservatori Regional de Niça, a la Costa Blava. Allí va col·laborar amb músics francesos, entre els quals el saxofonista i mentor Jean-Marc Baccarini, que el va introduir en la improvisació de manera total, reduint encara més les seves possibilitats de fer una vida fora de la música i fer feliç a la seva àvia.

recordeu que si us agrada la lliure improvisació podeu entrar al web de www.discordianrecords.bandcamp.com i veure el catàleg d’aquesta editorial dirigida per l’amic El Pricto on hi trobareu de tot i més relacionat amb la lliure improvisació, conduccions, free jazz, o quelcom inclassificable.

Seguim amb les músiques d’aquest projecte que avui descobrim, el de l’Alessandro Fadini en el tema del saxo alto Josiah Boornazian anomenat..

3.- Juno                      (J. Boornazian)                     8m01s

I quin altre tros de tema hem escoltat ara de la mà de Josiah Boornazian. Un ritme trencat en bona part de l’inici amb els sons del saxofonista, dóna peu a un marcatge beat pel baterista i incursió potent del contrabaixista alhora que permeten el desenvolupament del pianista i líder de la formació en un solo pulcre, amb poques notes però ben posades, com se sol dir. Moments pel relax de nou, ens situen en l’atmosfera sonora del compositor i saxo alto i el seu magnífic solo farcit de motius i arpegis alhora que amb intervals amplis demostrant tot el seu saber què és molt. I sí que us recomano que mireu d’adquirir aquest disc a la botiga Blue Sound i que busqueu música d’aquest saxofonista. Miraré de penjar-vos al blog alguns dels seus quadres encabits en aquestes quatre ratlles però igualment, us poso l’enllaç al seu web i quadres. El final, marcat pel ritme trencat de les notes de piano i contrabaix a contrapès amb el ritme beat del baterista, ens mostren el tros de tema que és aquest “Juno”. https://www.josiahboornazian.com/paintings



El 2011, Alessandro es va traslladar a la ciutat de Nova York, on va treballar com a pianista independent,ç i va fer una gira internacional amb la cantant americana nascuda a Manhattan i crescuda a Suècia, Yana Bibb i posterior-ment es va graduar en Jazz Performance al City College de Nova York. Sota la tutela del pianista Marc Copland, Alessandro va desenvolupar una idea de la música que és intensament meravellosa, intuïtiva i lliurement improvisada. Aquesta identitat musical va permetre Alessandro connectar amb músics afins i crear el seu propi grup amb seu a Nova York, amb el qual toca regularment, mostrant nous conceptes musicals que empenyen els límits del jazz modern. Aquest so és el capturat en el disc debut d'Alessandro Fadini, "Un dia fosc i tempestuós", publicat per Fresh Sound New Talent, que és aquest disc que estem escoltant.

Seguim amb més música que encara no estem, afortunadament, i ara ho farem amb el tema del líder, anomenat...

11.- All the rest is boredom            (A. Fadini)                 7m09s

Amb uns inicis sobris i delicats de baterista i piano amb moments musicals que ens recorden quelcom identificable del pianista, per músiques i sons, segueix el tema enlairant-se fins quasi un clímax, moment en el qual la quietud apareix de la mà del contrabaixista Jakob Dreyer amb espurnes suaus de la resta de secció rítmica en un llarg i remarcable solo. El gran saxo alto segueix mostrant-nos el seu so modern ara ja allunyat del concepte cool de Konitz i més en clares connotacions contemporànies per fraseig i sonoritats. Un projecte en el qual el líder no és que es destaqui massa amb els seus solos i sí que permet encabir-hi els dels seus companys, la qual cosa està molt bé.

La seva discografia com a “sideman” inclou aquests discos:
Julien Hucq, "Julien Hucq NYC Quartet", Indie, 2014    
Yana Bibb, "Not A Minute Too Late", Dixiefrog, 2014
Martino Dessi, "Distance", Indie, 2016               
Yana Bibb, "An Afternoon In Paris", Dixiefrog, 2016     


L’Aleks Fadini Group s’ha passejat aquest mes de maig per Europa havent tocat al concurs de l’EuropaJazzFest a Bucarest, Romania i al Blue Train de Torí, Itàlia.

I nosaltres acabem projecte i programa amb el tema també del líder, el que intitula més o menys el disc

2.- It Was a Dark and Stormy day  (A. Fadini)     7m43s

Un inici un tan clàssic amb espurnes de romanticisme en el piano, però que ràpidament deixen pas al ritme complex pel marcatge de baterista i contrabaix i que si t’ho mires bé és simple tot i que no posaria la mà al foc. Domina molt el trencadís de la secció rítmica alhora que la prístina sonoritat del pianista, ara sí, amb un magnífic, personal i llarg solo. Fadini per això, és músic de poques notes i les que aquí són moltes s’encabeixen en el concepte que he comentat al principi, el de la mica de romanticisme. Espai per a la calma entremig del tema per això, per deixar volar al saxo alto per sobre les incursions trencades dels seus companys. I ja deu ser difícil mirar de lligar tota una sonoritat quan a sota tens un enrenou de cal deu. Doncs això, que el mestre dels vents s’ho manega la mar de bé. El final agafa una bona embranzida portant-nos a la fi del projecte i programa de la millor manera possible, abans però, amb el retorn als inicis melòdics i romàntics. Magnífic projecte d’aquesta formació liderada per un pianista italià establert a Nova York i tan ben acompanyat com està, com ha estat i tan ens ha agradat.

Doncs ja estem, hem acabat el programa crec que amb molt bon regust d’orella i tal i com l’hem començat, amb el projecte més delicat del gran i polifacètic músic Jordi Rossy i el seu “Stay There”, per seguir amb el projecte dels nostres amics Walk Tall, “Roots on top” i acabar el programa amb el projecte de l’Alessandro Fadini anomenat “A Dark and Stormy Day”.

Rés més, gràcies per ser-hi, aquí o al blog del programa, jo Miquel Tuset i Mallol qui us ha parlat pels colzes tot i explicant-vos interessos comuns, seleccionat les músiques i realitzat el programa, us desitjo molt bona nit i bon Jazz Club de Nit en el Jaç de cadascú.

Miquel Tuset i Mallol.

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |