Programa 636 - FSNT: Baptiste Castets, Andrew Pereira i Nicole McCabe, dimecres 30 d'abril de 2025.
0 comentarisEnllaç a l'àudio del programa:
Molt bona nit a tothom, benvinguts a Jazz Club de Nit aquí a Ràdio Sant Vicenç 90.2 aquí a Ràdio Abrera 107.9 aquí a Ràdio Joventut aquí a Ràdio Molins de Rei 91.2 aquí a Eixample Barcelona Ràdio aquí a Ràdio Celrà amb un programa de Jazz per a vosaltres que us
agrada el Jazz, com deia el nostre amic Cifu.
A ell li dediquem el programa avui i cada setmana que el fem, o sigui que un
petó ben gran Cifu. Aquí Miquel Tuset i Mallol qui us parla,
presenta i realitza aquest programa i com sempre amb les novetats de músics i
editorials. I ja sabeu que aquest programa forma part de la plataforma
col·lectiva i internacional anomenada “Esfera
Jazz”, i que al blog hi trobareu l’enllaç.
I ja hi torno amb un programa dedicat a Fresh Sound Records en la seva vessant
més contemporània, la dels Fresh Sound
New Talent. Així és que tindrem el “Patience”
de Baptiste Castets; “Lost in Plain
Sight” de Andrew Pereira i a Nicole McCabe i el seu “Live at Jamboree” i amb un micro conte
de Carme de la Fuente.
Per a tots aquests discos, el productor executiu
és Jordi Pujol. Aquests sons estan
gravats © 2024 per Fresh Sound Records
per a Blue Moon Produccions
Discogràfiques, S.L.
Comencem doncs amb el disc “Patience” de Baptiste Castets. Enregistrat per Julien Reyboz al Mix & Rec Studio, París, l'1, 2 i 3 de desembre de 2022. Mesclat i masteritzat per David Darlington a Bass Hit Recording, Nova York. Produït per Baptiste Castets. Amb Baptiste Castets (bateria i percussió), Frédéric Borey (saxo tenor i soprano), Sébastien Llado (trombó), Edouard Monnin (piano), Gabriel Midon (contrabaix). Totes les composicions són de Baptiste Castets.
Discordian Records: www.discordianrecords.bandcamp.com,
Notami Jazz: https://www.edizioninotami.it/
Dodicilune: https://www.dodicilunestore.com/
Segell Microscopi: https://www.microscopi.cat/,
CRU Records: https://alcrurecords.com/,
I ja els tres que queden tenen una determinada trempera, com és el cas del..
I més vital és el...
I seguiré amb el “Lost in Plain Sight” de Andrew Pereira. Enregistrat per David Stoller als Samurai Hotel Studios, Queens, l'11 de novembre de 2022. Masteritzat per Pieter De Wagter. Amb Andrew Pereira (saxo alt), Neta Raanan (saxo tenor), Paul Janoschka (piano), Simon Willson (contrabaix), Jonas Esser (bateria). Produït per Andrew Pereira. Totes les composicions són d'Andrew Pereira.
Fresh Sound Records: www.freshsoundrecords.com,
Temps Record: https://tempsrecord.cat,
https://sedajazz.es/tienda_sedajazz_discos.php,
http://www.hotsak.com/Errabal-es?set_language=es
UnderPool: https://www.underpool.org
Etc, etc...enllaços que trobareu al blog.
I ja encarem el final del programa i per això escoltarem el “Live at Jamboree” de Nicole McCabe. Enregistrat en directe per Sergi Felipe al Jamboree, Barcelona, 24 de febrer de 2023. Mesclat per Sergi Felipe i master de Pieter De Wagter. Fotos: Joan Carlos Abelenda. Produït per Jordi Pujol. Amb Nicole McCabe (saxo alt), Iannis Obiols (piano), Logan Kane (contrabaix), Ramon Prats (bateria).
Llibreria Byron: Barcelona
https://llibreriabyron.com/calendari/
Nova Jazz Cava: Terrassa
https://www.jazzterrassa.org/ca/programacio/upcoming,
https://jazzclublavicentina.blogspot.com/, i nosaltres aquest divendres 2 de maig a les 22h i de nou a l’Auditori del Molí dels Frares, que tindrem a l’Anton Jarl Quartet presentant el seu homenatge a John Coltrane en el seu 60 aniversari de l’enregistrament del “A Love Supreme” amb Vicent Macià, saxo tenor; Albert Bover, piano; Tom Warburton, contrabaix i el mateix Anton, bateria, en un esdeveniment organitzat des del Jazz Club Sant Vicenç i patrocinat per l’Ajuntament de SVdH i per això amb l’entrada gratuïta.
23 Robadors, Barcelona:
https://23robadors.com/programacio/,
https://jamboreejazz.com/agenda/,
http://www.sunsetjazz-club.com/index/BENVINGUDA.html
etc, etc....al blog hi trobareu l’enllaç a la seva programació.
Programa 635 - Jam Session Jazz Club: Jam Session Arnau Boix a la Cova del Drac, Jam Session - Al Natural, i Manolo Bolao 4tet, dimecres 23 d'abril de 2025
0 comentarisEnllaç a l'àudio del programa:
Molt bona nit a tothom, benvinguts a Jazz Club de Nit aquí a Ràdio Sant Vicenç 90.2 aquí a Ràdio Abrera 107.9 aquí a Ràdio Joventut aquí a Ràdio Molins de Rei 91.2 aquí a Eixample Barcelona Ràdio aquí a Ràdio Celrà amb un programa de Jazz per a vosaltres que us agrada el Jazz, com deia el nostre amic Cifu. A ell li dediquem el programa avui i cada setmana que el fem, o sigui que un petó ben gran Cifu. Aquí Miquel Tuset i Mallol qui us parla, presenta i realitza aquest programa i com sempre amb les novetats de músics i editorials. I ja sabeu que aquest programa forma part de la plataforma col·lectiva i internacional anomenada “Esfera Jazz”, i que al blog hi trobareu l’enllaç.
I començaré amb les músiques que es varen enregistrar a La Cova del Drac, gràcies a la tossuderia de l’enyorat Arnau Boix, ”Jam Session” (Arnau Boix presenta una Jam Session a la Cova del Drac Vol.1). Publicat el 1987. A la portada del disc hi ha tota la colla de músics que hi van participar, i també un curtet text de l’Arnau on ens diu que hi falten molts músics, els que hi anaven sovint a tocar a les Jam Sessions. Ja en parlarem més endavant de totes ells. Comencem el programa d’avui amb un Medley d’Ellington, “Heaven, Mood Indigo” arranjat pel mateix Boix.
I ja tocava fer un programa dedicat al Club Jam Session de la Conxita i el Joan. No sé si tindré temps de parlar-ne massa, extensament, segur que no, però sí comentar-ne algunes coses, com per exemple el fet que Conxita s’aficionés al Jazz de la mà del Joan, essent finalment ella qui va encoratjar-lo a muntar el Club de Jazz. Les seves excursions a Festivals varen ser moltes, a la península, però també a França i Suïssa. Tot això després d’haver anat a concerts com per exemple a La Cova del Drac de la plaça Adriano, d’aleshores. Esclar que l’afició de la Conxita es va anar consolidant veient actuacions arreu, i potser més veient-les a casa, al Jam Session.
I al blog hi trobareu els enllaços als webs de diverses discogràfiques:
Fresh Sound Records: www.freshsoundrecords.com,
Temps Record: https://tempsrecord.cat,
https://sedajazz.es/tienda_sedajazz_discos.php,
http://www.hotsak.com/Errabal-es?set_language=es
UnderPool: https://www.underpool.org
Jam Session neix d’una passió, o millor, de dues passions les de Joan Recolons i Conxita Alemany pel Jazz. Segueix parlant del bar La Gloria a la Via Laiteana regentat per ells dos, de fet el Joan i el seu germà Josep....però el seu màxim somni era obrir un dia un bar amb sabor a Harlem i Mississipi. “Era la il·lusió de la meva vida”, senyala Joan Recolons originari d’Argentona i sabadellenc des de fa una dècada. Des del passat dimarts, el somni ja és una realitat al número 12 del carrer El Raval de Dins amb un nom amb genuí sabor a Jazz, Jam Session, tot un auguri del que es courà allà dins. D’entrada el baptisme va ser a càrrec de la cantant i guitarrista de blues nord-americana Loti Lewis que es va oferir per a improvisar unes cançons, tot i que va ser per a una inauguració privada, només pels amics, dos dies abans de l’estrena oficial. Etc, etc....
I ara amb Arnau Boix, trompeta; Pau Casares, saxo alt; Lluís Rambla, piano; Artur Regada, contrabaix; Ricardo Hochberger, bateria.
Discordian Records: www.discordianrecords.bandcamp.com,
Notami Jazz: https://www.edizioninotami.it/
Dodicilune: https://www.dodicilunestore.com/
Segell Microscopi: https://www.microscopi.cat/,
CRU Records: https://alcrurecords.com/.
“La història del Jam Session, que feliçment va complir 1 any el gener, és fruit de la tenacitat i la passió per la música de Louis Armstrong i Duke Ellington. Només així s’entén l’èxit d’aquesta petita Cava de Jazz en viu que varen fundar en ple centre Joan i Conxita per a fer realitat el seu vell somni. El Jam Session és avui, una referència obligada de qualsevol melonam, i no només amant del Jazz....etc, etc. I parlant del músics destacats que hi ha passat ens recordava a: August Tharrats, Txell Sust; Amadeu Casas, Víctor de Diego, Alfons Carrascosa, Ramon Escalé, Randy Greer etc..i parlà sobre l’amistat que els unia amb Loti Lewis i Ron Burke....
I d’aquest disc sí que podríem haver posat també “Old Devil Moon” i “Confirmaton”, però ja els deixarem d’escoltar i de nou amb la veu de Laura Simó i tema vital, la mare dels ous dels Rh&Ch, i tema dels germans d’or, els Gershwin el conegut..
I deixarem aquest disc per situar-nos en l’altre Jam Session – “Al Natural”. Disc publicat per núria feliu Produccions el 1974, enregistrat per Julián Gallego als Estudis Belter de Barcelona. Coordinació a càrrec de Josep Marlet i Valentí Grau. Distribuït per Discos Belter S.A. Aquest és un disc amb quatre formacions diferents interpretant cadascuna d’elles temes diferents com passa en el tema de Charles Tolliver “Peace with myself” del Jazz Group on hi tenim a Joan Albert, saxo tenor; Josep Puigbò, piano; Lluís Subirana, contrabaix i Adrià Font, bateria. Escoltem-los doncs...
23 Robadors, Barcelona:
https://23robadors.com/programacio/,
https://jamboreejazz.com/agenda/,
http://www.sunsetjazz-club.com/index/BENVINGUDA.html
etc, etc....al blog hi trobareu l’enllaç a la seva programació.
10.A4.- Sound Down (Joe Farrell) 2:58.
Joan Recolons (58) un dels grans aficionats al Jazz que l’anima a Sabadell, va marcar època amb el Jam Session del Raval de Dins, què per mor de les normes municipals va haver de desmantellar com a Club de Jazz i reconvertir en Cafè-Restaurant.
Hi ha persones que els agrada el Jazz, o almenys o diuen. Però afició, allò que es diu afició, no gaire.
Menys que a Terrasa, doncs? Què cal per ser aficionat? Mentre va funcionar el Jam Sesion com ha Club de Jazz, hi havia una vida. Per tant, hi hauria afició.
Però sí que es va crear un ambient potent de músics, oi?
Un ambient molt maco, i tant! Els dimecres en les Jam Sessions de Lluís Coloma, els dijous amb l’Errol Woiski, i després amb els Midnight Rockets de Sabadell i els dimarts Jam Sessions d’aficionats.
I divendres i dissabtes, el que vostè programava.
Digui noms.
Grant Stewart quan va ser de gira per Catalunya. El Tolga Emilio Trio de Bèlgica i del millor del Gipsy Jazz.
La Lotti Lewis amb en Ron Burke, els Tandoori Lenoir. Per descomptat Horacio Fumero i el Peer Wyboris. El Francesc Borrull que per mi és un dels grans músics d’aquest país, precisament, amb ell va quedar clar el què és l’afició...referint-se Joan a la poca assistència de públic, 12 persones el primer dia i 13 el segon! Etc, etc....
I com que hi tenim els Modern Jazz Sextet amb Josep Mª Farràs, trompeta; Joan Albert, saxo tenor; Kaito Solís, trombó; Pere Ferré, piano; Francesc Vilarrès, contrabaix i Adrià Font, bateria, els escoltarem en el tema de John Carisi, anomenat..
Llibreria Byron: Barcelona
https://llibreriabyron.com/calendari/
Nova Jazz Cava: Terrassa en ple 44è Festival Jazz Terrassa.
https://jazzclublavicentina.blogspot.com/, i nosaltres ja el proper divendres 25 d’abril que tindrem a Manel Cheniti & Enrique Heredia Quartet en un esdeveniment organitzat des del Jazz Club Sant Vicenç i patrocinat per l’Ajuntament de SVdH i per això amb l’entrada gratuïta, un concert que començarà a les 22h30m i que serà a l’Auditori del Molí dels Frares.
El passat dimecres, a les 22h, vaig apropar-me al Raval de Dins num 12, al club de Jazz Jam Session per assistir a l’actuació del Lluís Coloma Trio, la coneguda formació local considerada una de les millors bandes de Boggie-Woogie d’Europa. Allí vaig tenir l’oportunitat de conversar amb el matrimoni Joan Recolons i Conxita Alemany, propietaris del local, i recavar les opinions dels músics i aficionats sobre la problemàtica de la música en directe a la ciutat.
Arriba una estona abans per parlar amb ells dos i descriu la decoració del local amb fotos de músics, Miles Davis, Dexter Gordon, Charlie Parker o Billie Holiday. Mentre la sala es va omplint, m’interesso -diu ell- pel orígens del local que es va obrir el 10 de gener del 1999. Jo sóc, m’explica Joan, un aficionat al Jazz des que tenia 18 anys i anava als concerts de la Cova del Drac. De jove volia ser músic, però no vaig tenir paciència per acabar els estudis. De tota la vida m’he dedicat a l’hostaleria. Primer vam tenir un bar al barri de Gràcia, després a la Via Laietana, però la meva gran il·lusió era tenir un club de Jazz. I als 48 anys ho vaig aconseguir.
Doncs a mi, diu Conxita, el Jazz no m’agradava. En Joan em va introduir en aquest món, i ara soc una “forofa”.
Qüestió de permisos:
Durant cinc anys, continua Joan, es tocava música en viu 5 dies a la setmana. Dimarts, dimecres i dijous, puntualitza Conxita, es feien Jam Sessions per a aficionats amb el cantant Errol Woiski o Maurici Morera del grup de blus local The Midnight Rockets. Explica Joan que va obrir el local abans d’anar a preguntar a l’Ajuntament si podria fer música en directe. I deia ell, que com que el local estava insonoritzat i els veïns mai s’havien queixat, vaig continuar programant concerts fins el 2005, quan es van presentar el Mossos d’Esquadra, que ens van multar i ens van prohibir fer música en directe....
Banda Universal:
Avui toca el Lluís Coloma Trio, un grup fundat el 1999, amb 5 CDs editats, l’últim registrat a Chicago al juliol d’aquest any, que està considerada una de les millors bandes de Boogie-Woogie d’Europa. El trio està liderat per Lluís Coloma, de 38 anys, nascut a Barcelona però veí de Sabadell des de fa 12 anys, i que ha estat honorat amb el premi “Sabadellenc de l’any”. L’acompanyen el també sabadellenc Marc Ruiz, a la bateria i de 38 anys, i al contrabaix Manolo Germán, de 41 anys i de Cardona.....
House Boogie party:
El trio interpreta amb virtuosisme un repertori de temes propis com “Coloma’s Boogie” i clàssics del Blues i del Jazz com “Georgia on my Mind”, de Ray Charles, “How Long Blues” de Leroy Carr.....als voltants de la mitja nit finalitza un concert que ha agradat molt a aquest públic entès i on tothom es coneix.....Abans de marxar converso amb Coloma. M’explica l’èxit que estant tenint aquestes “Boogie Partys”. Es tracta de rememorar les “Rent Party” que s’organitzaven per pagar el lloguer dels locals per a actuar, i que ara es planteja com una festa privada per a grups de 20 a 30 persones.
14. A3.- Jeepers Creepers (Mercer & Warren) 6:08.
I la llista de músics va ser molt llarga i la resumiré per ordre d’aparició al menys amb els líders de les formacions i/o els més representatius: Lluís Coloma Trio, Sergi & Joan Pau Cumellas, Big Dani Pérez, Erwin Seerutton, Pere Ferré, Ronny Burke, Isabel Martín, Jaume Vilaseca Trio, Montse Franco, Ángela Suárez, Anna Caixach, Pere Soto, Valentí Moya, Jazz Manouche Band, Los Sombras, Amadeu Casas, Maurici Moreira, Núria Palet, Antonia León i Pepo Vidal Trio.
I tots els comentaris d’aquestes actuacions i
tota la llista de músics les podreu trobar al blog: https://jazzclublavicentina.blogspot.com/2015/10/homenatge-la-conxita-jam-session-amb-la.html.
Subscribe to:
Missatges (Atom)