Bona nit de nou amigues i amics aficionats al Jazz i al Blues. Recordem a un altre dels programes de ràdio que és Ràdio Contrabanda i a l’Antonio Narvaez, gran fotògraf i director de l’esmentat programa. El seu web és No solo Jazz punt com. Ens toca fer un altre programa de Blues i el farem d’aquí 15 dies. Avui però us convido a escoltar músics del país, músics de Jazz que habitualment poden tocar en formacions diverses, acompanyant a d’altres músics, fent Jazz, estàndards o no de Jazz, i que avui els escoltarem presentant les seves composicions. Els músics escollits i la música que ens oferiran girarà al voltant de l’intimisme. Música que només requereix una sola voluntat, la de deixar-se portar pels sons, per la suavitat, per la bellesa, oblidant-nos una mica de ritmes i swings, tot i que n’hi haurà una mica. Hi haurà ritme, però l’únic i necessari per vestir la música composada. Avui hi tornarem amb l’editorial Fresh Sound Records, a més a més d’una autoproducció, editada per Juan Palomo Records.

Comencem doncs aquest programa nº 48 presentant el primer treball discogràfic i que serà el WICCA de JORDI ROSSY.
Per qui no el conegui, que crec que heu de ser-ne pocs, Jordi ha farcit ja una llarga carrera de músic. Ens hauríem de remuntar als anys 80 i al Taller de Músics, on va estudiar bateria per després ser-ne professor. Posteriorment i amb el gran pianista Brad Meldau va formar un trio, quan encara aquest pianista no havia estat reconegut com un dels grans, com ara ho és. Amb el Brad va restar-hi bastant temps, així com també amb la Big Band del Paquito d’Rivera. Va aprendre a tocar la trompeta, esdevenint també un molt bon trompetista. Darrerament el Jordi s’ha dedicat a tocar el piano, i en aquest treball ja ens demostra les habilitats en aquest instrument. Segons paraules d’ell mateix, quan el toca, encara no te la desimboltura que  te amb la bateria, però tot vindrà. Està acompanyat per l’Albert Sanz, gran pianista i en aquest treball tocarà l’orgue Hammond. L’Albert acompanya de manera habitual a la Carme Canela, així com a d’altres formacions. El treball és doncs:

WICCA                                  FSNT 309
JORDI ROSSY TRIO

Enregistrat al “Bon Repos” pel Daniel Martin els dies 17, 18 i 19 de juny de 2007.
Produït per Jordi Rossy.
Productor executiu Jordi Pujol.

Jordi Rossy, piano
Albert Sanz, orgue Hammond
R. J. Miller, bateria
Felix Rossy, trompeta en el tema Wicca    (fill del Jordi)
Enrique Oliver, saxo tenor en el tema Wicca.
S’ha de fer notar que no hi ha baix, perquè 
aquesta funció la fa també l’orgue Hammond.

Metamorfosis                 6m 54s
Wicca                            9m 53s

 AKIXÍ
JORDI GASPAR

El següent treball discogràfic anirà a càrrec del Jordi Gaspar, persona, músic i baixista. Estem parlant d’un músic que ha acompanyat a Tete Montoliu, Serrat, Maria del Mar, Lucho Gatica, John Abbercrombie  i a molts altres, a part de formar part de moltes formacions Jazzístiques o no. Presenta el seu darrer treball discogràfic anomenat AKIXÍ Bass Solo Opera Prima, on totes els  temes són composicions pròpies excepte Cançó de Babú (J. Bonell) i  Arabesque (Debussy). AKIXÍ voldria dir també aquí i així. Enregistrat a l’òrreo Os Vilares i a casa seva entre l’agost de 2008 i el març de 2009. Produït pel propi Jordi Gaspar i on les aquarel·les pintades són de la seva germana Mercè Gaspar Caro. Ambdós fills d’un dels millors aquarel·listes ara ja gran, el Sr.Gaspar.

El que ve ara és una entrevista que no s’ha pogut fer en directe, ja que a hores d’ara, en Jordi deu estar volant cap a Istanbul, formant part del grup acompanyant de la Mª del Mar Bonet.. És per això que les respostes les ha enregistrat el mateix Jordi Gaspar. Si voleu sentir-la, escolteu l'àudio del programa.

Els temes que sentirem ara mateix ens transportaran al món interior, on la quietud d’esperit és l’adequada per sentir-los. Relaxeu-vos, i deixeu-vos portar pels sons d’aquest magnífic baixista, sons produïts per la seva guitarra acústica baixa de cinc cordes. Un instrument amb una sonoritat esplèndida.
 
Jordi Gaspar, guitarra acústica baixa i contrabaix

9. Arabesque                  4m 47s
10. Akixí                        4m 39s
11. Cançó per Bubú        4m 36s

Finalment, el darrer treball que posarem va a càrrec de Sergi Sirvent, pianista i darrerament trompetista. El tempo i estil canviarà, ja no serà tan intimista, tot i que la suavitat musical encara hi serà. Cap estridència i molta modernitat dels nostres músics. Sergi és un gran pianista que darrerament ha presentat el seu darrer treball a piano solo, un doble compacte interpretat exclusivament per ell mateix. Avui però posarem el que va ser el seu primer treball amb Fresh Sound Records, i on va estar acompanyat de tres joves grans músics, que ara per ara, després de 5 anys, s’han consolidat en diverses formacions, o liderant els seus projectes.

HAT                             FSNT 264
SERGI SIRVENT

Enregistrat per Jordi Matas i Toni Paris als estudis 44.1 el 14 i 15 de febrer de 2005.
Produït per HAT.
Productor executiu, Jordi Pujol.

Sergi Sirvent, piano
Jordi Matas, guitarra
Marc Cuevas, contrabaix
Òscar Domenèch, bateria

Hi ha    (S.Sirvent)                   6m 23s
Major unminor      (S.Sirvent)  10m 10s

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |