Enllaç a l'àudio del Programa:



Molt bona nit a tothom, benvinguts a Jazz Club de Nit, programa Especial Nadal 2024 i que només trobareu al blog i a l’Ivoox, i sempre amb un programa de Jazz per a vosaltres que us agrada el Jazz, com deia el nostre amic Cifu. A ell li dediquem el programa avui i cada setmana que el fem, o sigui que un petó ben gran Cifu. Aquí Miquel Tuset i Mallol qui us parla, presenta i realitza aquest programa i com sempre amb les novetats de músics i editorials. I ja sabeu que aquest programa forma part de la plataforma col·lectiva i internacional anomenada  “Esfera Jazz”, i que al blog hi trobareu l’enllaç.
 
I aquest serà un programa dedicat a tota una sèrie de músics i les seves molt divertides músiques, algunes d’elles, i agradables com ara aquestes, les del Lluís Coloma & Erwin Helfer – "Two pianos too Cool"; Lluís Coloma & Hector Martin - "Shuffle for Two"; "The International Classic Jazz All Stars"; Enric Peidró - "Tizol's Delicatessen" i "Ray Gelato Giants at The Ronnie Scott's".
 
Serà també especial pel fet que no comentaré els temes, i que alguns d’ells aniran seguits, de ben segur que per a gaudi de totes i tots vosaltres.

 
I començarem amb el disc a duet de Lluís Coloma & Hector Martin - "Shuffle for Two". Disc enregistrat per ells dos als Estudios Guindilla, el dimarts 18 d’abril de 2023 a la falda de la muntanya de Montserrat. Amb Lluís Coloma, piano i Héctor Martín, guitarra. I a la contraportada del disc, unes paraules d’en David Toribio, responsable del Jazzman Jazzclub de Barcelona:
 
“Tot un plaer poder escriure aquestes línies....Poc es pot dir de l’Héctor o del Lluís que no estigui escrit ja. Em quedo amb aquests 15 minuts que ens vam quedar sols al Jazzman tot just abans del concert, desenfundant els instruments! Xerrades, risses, experiències, anècdotes, viatges. I el millor moment arriba quan proven un tema nou. Tenir el plaer de ser el primer en escoltar-lo, no té preu. Ara et toca a tu, és el teu moment...Gaudeix!”.
 
I jo us vull dir, que en un d’aquells concerts que varen fer ells dos al Jazzman, nosaltres hi vàrem ser.
 
Doncs ja els escoltarem, primer delicadament, i al final amb una mica de més trempera, amb tres temes seguits anomenats:
 
1.3.- Spring Equinox (Lluís Coloma) 6:05.
2.6.- Cancó per l’avi (Héctor Martín) 5:46.
3.1.- Shuffle for Two (Héctor Martín) 3:51.


I no deixaré de dir-vos que entreu als webs de:
Fresh Sound Records: www.freshsoundrecords.com,
Quadrant Produccions: www.quadrantproduccions.es
Temps Record: https://tempsrecord.cat,
Youkali Music: http://youkalimusic.com,
Origin Records: https://originarts.com/,
Errabal Jazz:
http://www.hotsak.com/Errabal-es?set_language=es
UnderPool: https://www.underpool.org
Etc, etc...enllaços que trobareu al blog.


I seguirem amb un altre duet del Lluís Coloma ara però amb l’Erwin Helfer, “Two pianos too Cool”. Publicat per The Sirens Records aquest 2024. L’enregistrament digital el va fer Steve Yates a PianoForte Chicago amb dos Fazioli Grand Piano el 17 de novembre de 2022. El van mesclar Steve Yates i Steven B. Dolins el 28 d’agost de 2023.
 
I sí que els temes d’aquest estil de Jazz solen ser curtets, sí. També pel fet que només hi ha dos músics, o sigui que els solos, per més llargs que siguin, tampoc acaben allargant els temes massa minuts. I n’hi ha 14, o sigui que també hi ha generositat per part dels dos pianistes. També, que Lluís toca el piano en tots els temes, mentre que el seu amic i company Erwin el toca en els temes del 2 al 6 i del 8 al 13. Disc majorment tranquilet pel que fa a tempos, la qual cosa em va la mar de bé, per com de pausat vull que sigui el programa d’avui. Esclar que sempre trobarem algun tema vital, però no massa.
 
Els escoltarem en quatre temes seguits, com són ara:
 
4.11.- How Long Blues (Leroy Carr) 4:42.
5.12.- Back At The Chicken Shack (Jimmy Smith) 3:16.
6.3.- Cuttin’ The Boogie (Albert Ammons & Pete Johnson) 3:29.
7.7.- Rock House (Ray Charles) 3:33.


I no deixaré de dir-vos que entreu als webs de:
Discordian Records: www.discordianrecords.bandcamp.com,
Moonjune Records: www.moonjunrecords.com,
Auand Records: https://auand.com/,
A.MA Records: https://www.amaedizioni.it/
Notami Jazz: https://www.edizioninotami.it/
Dodicilune: https://www.dodicilunestore.com/
Segell Microscopi: https://www.microscopi.cat/,
The Changes Music: https://thechangesmusic.com/
CRU Records: https://alcrurecords.com/,
Etc, etc...enllaços que trobareu al blog.


I ara ens endinsarem en les formacions més amplies on hi està immiscit l’amic Enric Peidró, i primer amb el seu anterior treball The International Classic Jazz All Stars publicat per Snibor Records el 2021. Enregistrat per Sergi Peiró el 25 de març de 2019 als Estudios PKO. Amb Dan Barrett, trombó, veu a #7; Enric Peidró, saxo tenor; Richard Busiakiewicz, piano; Nicki Parrott, contrabaix, veu a #2,5,7,10 i Guillaume Nouaux, bateria.


I aquest és també un projecte generós per la quantitat de temes i que en són 12. I hi ha baladetes i diversos Blues. També els escoltarem en quatre temes seguits anomenats....
 
8.6.- The Blues I’d Forgotten (Dan Barrett) 5:32.
9.1.- Louise (Whitng) 4:39.
10.2.- L-O-V-E (Bert Kaempfert & Milt Gabler) 3:54.
11.3.- C-Jam Blues (Ellington & Strayhorn) 4:12.


I el darrer treball de l’Enric Peidró, “Tizol’s Delicatessen” és el dedicat a la figura i músiques del gran Juan Tizol, ja el coneixeu, membre de la Duke Ellington Orchestra trombonista, violinista i autor de temes tan emblemàtics com “Caravan” per només parlar-ne d’un, ara. I aquí hi tenim a Enric Peidró, saxo tenor; Richard Busiakiewicz, piano excepte #8 i 13; Thilo Wagner,  piano a #8 i 13; Queralt Camps, contrabaix i Guillaume Nouaux, bateria.
 
Enric Peidró presenta un nou i interessant treball dedicat a la figura del gran compositor i trombonista porto-riqueny Juan Tizol, membre destacat de l'orquestra de Duke Elington durant dues dècades i compositor d'obres de gran importància en la història del jazz com “Caravan” o “Perdido” entre moltes altres. Aquest nou àlbum, que va sortir al mercat l'octubre de 2024, no només és un fascinant viatge musical a través de les composicions de Tizol sinó també el primer treball mai realitzat dedicat a la recuperació de les composicions d'aquest extraordinari músic l'obra del qual es trobava extremadament dispersa i de vegades de molt difícil accés, malgrat el seu enorme atractiu i qualitat.
 
Després d'un llarg procés d'investigació i localització de les seves obres a biblioteques i arxius de diferents països i amb l'ajuda del professor emèrit de la universitat de Nova York i biògraf de Juan Tizol, Basilio Serrano, Peidró ha aconseguit recopilar, preservar i adaptar per interpretar-ho, una gran part de l'obra del compositor porto-riqueny incloent composicions que mai van ser gravades i que veuen la llum per primera vegada gràcies a aquest interessant projecte que ha estat registrat en un nou àlbum titulat Tizol's Delicatessen i al qual seguirà un segon volum en una col·lecció que revisa i actualitza el llegat d'aquest genial músic.


La gira de presentació de l'àlbum que començarà al gener de 2025 celebra a més el 125è aniversari del naixement de Tizol, originari de Vega Baja (Puerto Rico) on va néixer el 22 de gener de 1900.
 
Sens dubte, un treball molt interessant que rescata de l'oblit i posa d'actualitat l'obra d'aquest compositor excel·lent i versàtil a través de la visió personal de Peidró que amb nous arranjaments i una acurada selecció de repertori manté l'essència de les composicions presentant un programa tan variat com atractiu, que posa de manifest la gran qualitat de l'obra del compositor porto-riqueny i la seva gran atemporalitat, ja que el seu llegat compositiu continua mantenint una frescor envejable i es revela com un material idoni per a la improvisació dins del context d'un quartet de jazz.
 
I els escoltarem en quatre d’aquests magnífics temes seguits...
 
12.7.- Sans Souci (Juan Tizol & Jerry Gladstone) 5:55.
13.10.- Night in Sudan (Juan Tizol & Jimmy Mundy) 6:09.
14.11.- Just for Laughs (Juan Tizol & Jerry Gladstone) 5:12.
15.14.- Caravan (Juan Tizol, Duke Ellington, Irving Mills) 5:55.
 
Us recordo també que entreu a les següents pàgines web dels locals on es fa Jazz..
23 Robadors, Barcelona:
https://23robadors.com/programacio/,
Jamboree Jazz Club, Barcelona:
https://jamboreejazz.com/agenda/,
Sunset Jazz Club, Girona:
http://www.sunsetjazz-club.com/index/BENVINGUDA.html
etc, etc....al blog hi trobareu l’enllaç a la seva programació.


I ja acabarem aquest Especial Nadal dedicat a aquestes músiques tan amables, tendres, simpàtiques i alegres moltes d’elles, amb el disc de "Ray Gelato Giants at The Ronnie Scott's". Enregistrat el Nadal del 2023 del 18 al 23 de desembre. I ells varen ser: Ray Gelato, saxo tenor i veu; Oly Wilby, saxo alt i saxo tenor; Danny Marsden, trompeta; Andy Rogers, trombó; Gunther Kurmayr, piano; Manuel Alvarez, contrabaix i Ed Richardson, bateria.
 
Publicant el seu àlbum Live at Ronnie's, Ray torna ben plantat per a la residència al Club i amb la diversió als seus peus. Ray és considerat un dels últims d'una llarga línia d'animadors de jazz clàssic al costat de Cab Calloway, Louis Prima i Fats Waller. Aquest cantant, saxman, compositor i líder de banda polivalent ha aparegut en festivals, clubs i escenaris de concerts des del Brasil fins a la ciutat de Nova York. Espereu escoltar música swing mentre la banda recorre una selecció de temes i dedicatòries veritablement clàssiques, així com el material original de Ray, que s'ha convertit merescudament en un dels més sol·licitats pels seus espectacles en directe. Uneix-te a Ray i a la seva impressionant banda per retre homenatge als "Grans animadors" i ajuda a mantenir aquesta música increïble en moviment.
 
Doncs ja els escoltarem primer en dos temes  anomenats...
 
16.8.- Cry Me a River (Arthur Hamilton) 3:49.
17.11.- Just a Gigolo (Louis Prima) 4:44.
 
Us recordo també que entreu a les següents pàgines web dels locals on es fa Jazz..
Llibreria Byron: Barcelona
 https://llibreriabyron.com/calendari/
Nova Jazz Cava: Terrassa
https://www.jazzterrassa.org/ca/programacio/upcoming,
Jazz Club la Vicentina: Sant Vicenç dels Horts
https://jazzclublavicentina.blogspot.com/, i nosaltres ja fins el 31 de gener que tindrem al Bernard Van Rossum Quartet, organitzat des del Jazz Club la Vicentina i  patrocinat per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.
 
I ja acabarem el programa d’avui, aquest Especial Nadal 2024 en tres temes més, ara ja decididament més que vitals...
 
18.4.- Is That Train Ever Comin’ (Ray Gelato) 4:10.
19.2.- Seven Nights to Rock (Buck Trail, Henry Glover, Louis Innis) 3:04.
20.1.- The Best Things in Life are Free (Ray Henderson) 3:57.
 
Doncs ara sí, ho deixem aquí, gràcies per ser-hi aquí o al blog del programa que ja sabeu què és www.jazzclubdenit.blogpspot.com.es i jo mateix Miquel Tuset i Mallol qui l’ha realitzat, xerrat pels descosits d’interessos comuns, espero, i seleccionat les seves músiques, us espero la setmana vinent, a veure si puc fer un Especial 2025 i si podeu, voleu i en teniu ganes i us desitjo molt  bona nit i bon Jazz Club de nit en el Jaç de cadascú. Miquel Tuset i Mallol.

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |