Programa 559 Especial Estiu 23: Presenting...Three Rare and Obscure Jazz Albums, FSR CD 1069, 1068 i 1065.
Què tal, com esteu, espero que la mar de bé, i de nou benvinguts al Jazz Club de Nit amb un altre programa de Jazz especial estiu 23, per a vosaltres que us agrada el Jazz, com deia el nostre amic Cifu. A ell li dediquem el programa avui i cada setmana que el fem, o sigui que un petó ben gran Cifu. Aquí Miquel Tuset i Mallol qui us parla, presenta i realitza aquest programa i com sempre amb les novetats de músics i editorials. I ja sabeu que aquest programa forma part de la plataforma col·lectiva i internacional anomenada “esfera jazz”, i que al blog hi trobareu l’enllaç. He dit col·lectiva i ara dic també de pirades i pirats del Jazz i ara ja en som més de seixanta entre podcasts i pàgines web totes relacionades amb el món del Jazz.
El primer dels tres és el FSR CD 1069 on hi ha la compilació de dos antics LPs dels 50s, del 1956 el “Midwest Jazz”, Paul Severson Quartet (Academy MWJ-1) i del 1955, el “Jazz Young Blood”, del Chud Alfred Quintet (Savoy MG-12030). Noves notes de folre de Jordi Pujol. Enregistraments originals produïts per Howard Caro i Ozzie Cadena. Aquest recull ha estat elaborat per a l'edició en CD per Jordi Pujol. Hi Fi · Remasterització digital de 24 bits per a Blue Moon Produccions Discogràfiques, S.L. I com sempre, dir-vos que al blog hi trobareu l’enllaç a la pàgina web del disc:
https://www.freshsoundrecords.com/paul-severson-chuz-alfred-albums/55236-midwest-jazz-jazz-young-blood-2-lp-on-1-cd.html.
“Midwest Jazz”, Paul Severson Quartet. Amb Paul Severson, trombó; Kenny Soderbloom, saxo tenor i baríton; Mel Schmidt, contrabaix; Bob Tilles, bateria. Enregistrat a Chicago, juny de 1956.
2.10.- Out of Nowhere (Johnny Green) 2:37.
3.11.- Short Story (Paul Severson) 2:23.
4.12.- Robbin’s Nest (Jacqet & Thompson) 3:15.
5.2.- Whee (Paul Severson) 2:42.
6.5.- I Could Write a Book (Rodges & Hart) 1:45.
7.4.- 11th Heaven (Paul Severson) 2:14.
Discordian Records: www.discordianrecords.bandcamp.com,
I seguim amb alguns temes de l’altre LP compilat a CD, el "Jazz Young Blood", Chud Alfred Quintet. Amb Chuz Alfred, saxo tenor; Ola Hanson, trombó; Chuck Lee, piano; Vinnie Burke, contrabaix; Kenny Clarke, bateria. Enregistrat a Hackensack, NJ, el 27 de setembre de 1955.
9.15.- A Message from Home (P. D.) 6:42.
10.16.- Manta Grey (Chuz Alfred) 4:26.
Fresh Sound Records: www.freshsoundrecords.com,
Temps Record: https://tempsrecord.cat,
http://www.hotsak.com/Errabal-es?set_language=es
UnderPool: https://www.underpool.org
Etc, etc...enllaços que trobareu al blog.
I un altre d’aquesta col·lecció “Presenting...... Rare and Obscure Jazz Albums” és el FSR CD 1068, també amb la compilació de dos LPs dels 50s, ambdós del 1956 i el primer del setembre el de “Trumpet with a Soul”, Mel Davis (Epic LN 3268) mentre que el del novembre és “Jazz Session”de Johnny Glasel (ABC-Paramount ABC 165). Notes originals: Johnny Glasel i Charles Edward Smith. Noves notes de folre de Jordi Pujol. Enregistraments originals produïts per Creed Taylor i Ray Ellis. Aquest recull ha estat elaborat per a l'edició en CD per Jordi Pujol. Hi Fi · Remasterització digital de 24 bits per a Blue Moon Produccions Discogràfiques, S.L. I com sempre dir-vos que al blog hi trobareu l’enllaç a la pàgina web del disc: https://www.freshsoundrecords.com/johnny-glasel-mel-davis-albums/55235-jazz-session-trumpet-with-a-soul-2-lp-on-1-cd.html.
12.18.- You’ve Changed (Fisher & Carey) 2:53.
13.13.- My Heart Belongs To Daddy (Cole Porter) 2:24.
14.20.- The Wang Wang Blues (Wood-Mueller-Johnson-Busse) 2:31.
23 Robadors:
https://23robadors.com/programacio/,
https://jamboreejazz.com/agenda/,
https://www.camparimilano.com/programacio-musical/,
I seguirem amb "Jazz Session", Johnny Glasel: amb Johnny Glasel, trompeta; Whitey Mitchell, contrabaix; Dick Garcia, guitarra (al #1,2,4,5,6), Perry Lopez, guitarra (al #3,7,9); Osie Johnson, bateria (a #3,4,5,6,7,8). Enregistrat a la ciutat de Nova York, del 15 al 17 de novembre de 1956.
16.1.- Taps Miller (Count Basie) 5:30.
15.7.- Star Eyes (De Paul & Raye) 3:07.
16.8.- The Party’s Over (Styne-Comden-Green) 5:42.
I acabarem el programa especial d’avui amb el tercer CDs, el FSR CD 1065, compilat de tres LPs del 1962 amb tots els aires càlids d’una de les músiques del Brasil, la més internacional, això sí, la “Bossa”. I els LPs són el “Jazz Nova” de Paulo Alencar and His Brazilian All-Stars (Atco 33-153) el "Bossa Nova Jazz" (Odeon MOFB 3.323) i el "Cool Samba" de João and His Bossa Kings (Battle BM 6123). Notes de folre originals: Bob Rolontz (Atco). Noves notes de folre de Jordi Pujol. Enregistraments originals produïts per Paulo Alencar (#1-11) i Fred Marshall (#12-24). Aquest CD recopilatori ha estat produït per Jordi Pujol, Hi Fi · Remasterització digital de 24 bits per a una Blue Moon Produccions Discogràfiques S.L. I com sempre dir-vos que al blog hi trobareu l’enllaç a la pàgina web del disc:
https://www.freshsoundrecords.com/paulo-alencar-joao-meirelles-albums/54039-jazza-nova-cool-samba-2-lp-on-1-cd.html.
18.6.- Bossa No.2 (Radames Gnatali) 2:26.
19.3.- West Samba (Cipó) 3:22.
20.1.- Verbo amar (Herivelto Martins) 2:06.
I de nou Jordi Pujol ens ho diu al blog del programa, però:
Jazza Nova. Disc enregistrat per Paulo Alencar i His Brazilian All Stars a Rio de Janeiro el 1962, i llançada originalment al Brasil per Odeon com a "Bossa Nova Jazz". El llançament parla per si sol: un LP de jazz de principis dels 60 amb un repartiment de músics de totes les estrelles al plató i arranjaments del mestre Cipó. La instrumentació inclou saxo tenor, piano, guitarra, contrabaix, percussió, acordió, clarinet i trompeta en diverses configuracions diferents. Malauradament, els músics implicats no van ser acreditats, ni tan sols el magnífic cantant del tema “Ziriguidum”. Qualsevol fan de la bossa nova gaudirà molt de la música i el bufat magistral dels vents. L'editor de música de Billboard Bob Rolontz va dir que: "Com els seus homòlegs nord-americans, els jazzmen brasilers estan profundament arrelats a la tradició del jazz i toquen amb ànima i sentiment. Aquesta sensació és evident en aquest enregistrament de Bossa moderna, que probablement s'anomenarà, a partir d'ara, “Jazza Nova”.
I ja per acabar el programa escoltarem el "Cool Samba" de João and His Bossa Kings. Amb: João Meirelles, saxo tenor i flauta; Silvio López, trompeta; Antonio Oliveira, piano; Manuel Gusniao, contrabaix; Jayme Storino, bateria; Amauri Rodríguez, percussió. Enregistrat a Rio de Janeiro, 1962.
Nota 79: https://www.nota79.cat/events/,
https://www.jazzterrassa.org/ca/programacio/upcoming,
https://jazzclublavicentina.blogspot.com/, nosaltres començant la 15a temporada el 15 de setembre amb en Joan Mar Sauqué Trio amb Josep Traver, guitarra i Sergi Mesa, contrabaix a partir de les 10 del vespre i amb l’entrada gratuïta. Us hi esperem.
22.20.- Nação Nagô (Capiba) 2:22.
23.16.- Conselho (a quem quiser) (Silvio Cesar) 1:46.
24.15.- Batucada (Luiz Bonfa) 2:25.
25.12.- So danço Samba (Antonio Carlos Jobim) 1:17.
I també podreu llegir al blog els comentaris de Jordi Pujol sobre aquest “Cool Samba” i João Theodoro Meirelles (1940-2008), que va ser un saxofonista tenor, flautista i líder dels Bossa Kings, va néixer a Rio de Janeiro. Després d'haver-se establert originalment en diverses bandes de renom del Brasil, es va instal·lar al club de São Paulo i al Bottle Club de Rio, on va tocar amb els millors músics de jazz americans com Jim Hall, Nick Travis, Bud Shank i Sam Most, així com brasilers com Luiz Eça, Paulo Moura, Sergio Mendes i Moacir Santos. Va ser un dels músics que va fer una passa endavant en la música instrumental brasilera, més enllà de les cançons amb lletres que els agradava cantar als cantants i fans. Per això es diu que João Meirelles va ser el creador del Samba-Jazz, un gènere molt lligat a l'aparició de la Bossa Nova.
0 Comments:
Subscribe to:
Comentaris del missatge (Atom)