PROGRAMA 132

Bona nit amigues i amics de Jazz Club de Nit. Avui com cada dijous excepte el tercer, un servidor de vosaltres, Miquel Tuset i Mallol, intentarà fer-vos passar una bona estona escoltant Jazz. Un estil de música que ens embolcalla, amb el qual i amb vosaltres ja hi portem 4 temporades.....deu ni do.
Avui recuperarem un disc del saxofonista català Alfons Carrascosa del 2002, amb aires caribenys i composicions pròpies. És un homenatge a aquest home que malgrat no poder tocar el saxo alt en l’actualitat, va muntar en el seu moment una Big Band, la BAB amb la qual ens va fer gaudir els darrers dimecres de cada mes al mític Jamboree. En un d’aquells dijous que hi vam ser, vam poder veure a primera fila, a la línia de saxos, i al costat del Víctor de Diego, i d’altres, al gran saxofonista americà Dick Oatts. Sí, sí, el mateix que ens acompanyarà demà a la Sala Xica, el qual està fent una magnífica gira per la península amb JAM 3 tot i presentant el seu darrer disc BROTEN.
Doncs bé, l’Alfons Carrascosa el va convidar a tocar amb la BAB i nosaltres hi vàrem ser, i és per això i moltes coses més que avui recupero aquest disc del 2002 de Fresh Sound Records en la seva sèrie World Jazz.
També serà avui el dia on podrem escoltar una producció de Quadrant Records que és el primer disc d’un gran saxofonista, el Gorka Garay, que va acompanyat del seu magnífic quintet. El seu disc és “El cazador de la luz”. Magnífic disc, interpretat en clau de Jazz Modern on també les músiques que escoltareu són composicions pròpies del Gorka excepte una. I ara per començar ho faré amb un disc del 2012 editat per Fresh Soun Records New Talent de la pianista Eva Novoa acompanyada del nostre amic Masa Kamaguchi i un bateria. Som-hi doncs amb la Eva Novoa i les seves composicions força modernes i gens típiques....






EVA NOVOA TRIO

Editat per Fresh Sound Records New Talent   FSNT  402
Enregistrat a Fattoria Musica Recording Studios, Osnabruck, Alemanya el gener de 2010.

Produït per Eva Novoa
Productor executiu, Jordi Pujol

Eva Novoa, piano
Masa Kamaguchi, contrabaix
Marc Lohr, bateria

Un disc dedicat a totes les víctimes del Tsunami que va afectar la central nuclear de Fukushima.

Totes les composicions són de Eva Novoa. Prepareu-vos que comencem, i ja tremolen les estructures Jazzístiques clàssiques.

1.- Tjonge                  5m57s

Eva Novoa va néixer a Barcelona on va començar els seus estudis de piano als 10 anys. Va estudiar Jazz a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) on es llicencià en Piano Jazz. El 2005 va viatjar per primera vegada a Nova York on va formar part de diversos seminaris a l'escola de Ralph Alessi SIM (School for Improvisational Music). El 2005 Eva se’n va als Països Baixos on va estudiar al Koninklijk Conservatorium, Conservatori superior a La Haia (Bachelor en Jazz Piano, Màster en Composició de Jazz). En aquest mateix conservatori, va treballar com a professora de piano al Departament Jazz a 2012.



3.- After hour             8m03s

Eva va ser convidada a tocar i participar al Dutch Jazz Competition el 2006 amb el seu quartet Eva Novoa Quartet. Ha estat pianista regular de la West Coast Big Band. Van presentar el seu tercer cd New Dutch l'octubre de 2009. Amb aquest projecte va tenir la sort de tocar amb cantants com Greetje Kauffeld, Deborah J.Carter i la harmonicista cromàtica holandesa Hermine Deurloo. Toca regularment a Holanda on ha tocat amb músics com Ruud Jacobs, Sjoerd Dijkhuizen, Marcel Serierse, Simon Rigter, Vincent Koning or Frits Landesbergen i ha fet gires amb diferents projectes a Alemanya, Suïssa, França, Espanya, Portugal, Noruega, Polònia i Bèlgica . Recentment va estar de gira amb la cantant portuguesa establerta a Nova York, Sara Serpa el 2011, amb motiu de la presentació del seu últim disc Mobile.

7.- Borták                  5m09s

Eva ha gravat i produït recentment dos cds amb la seva pròpia música. El seu debut a trio (amb Masa Kamaguchi al contrabaix i Marc Lohr a la bateria) va sortir al març amb la discogràfica Fresh Sound New Talent. El seu segon cd a quartet (amb Ernesto Aurignac al saxo alt, Masa Kamaguchi al contrabaix i André Sumelius a la bateria) es presentarà properament també amb el segell Fresh Sound New Talent.

9.- Mind your step     7m42s

Entre els seus projectes més recents, Eva també ha gravat i co-produït un disc amb el contrabaixista Javier Moreno i el bateria Ramon Prats, Novoa Moreno Prats Trio: Sota Zero-. Aquest treball va sortir amb el segell New Mood Jazz a 2012. Recentment ha enregistrat un projecte a Duo a Holanda amb el guitarrista suec Pål Nyberg.

Estudia amb la professora de clàssic Sophia Rosoff des de 2006. Eva es va mudar a la ciutat de Nova York en 2012.





“EL CAZADOR DE LUZ”
Gorka Garay Quintet

Quadrant Produccions    Q00044J
Enregistrat els dies 21 i 23 de febrer de 2013 als estudis 44.1 d’Aigüaviva, Girona.

Gorka Garay, saxo tenor
Pau Domènech, clarinet baix
Marco Mezquida, piano
Paco Perera, contrabaix
Carlos Falanga, bateria

Totes les composicions són de Gorka Garay excepte Lennie’s Lament que és de John Coltrane.

1.- Splitz                    6m15s

“El cazador de luz és un viatge iniciàtic sense destí final. Carregat només amb sinceritat i honestedat, empren un camí d’aprenentatge i transformació, de creixement i creació d’un llenguatge propi fent servir les petjades que la història i l’entorn ja han deixat marcades en aquest planeta de la música”. J.L. Ceprià.

2.- Song for Anna     5m08s

Gorka Garay presenta un seguit de composicions inèdites, que han donat lloc al disc “El Cazador de Luz”. Trobarem estils diversos on el ritme hi juga un paper cabdal, amb referències a artistes com John Coltrane, Chris Potter o Guillermo Klein. Es tracta de composicions amb formes poc usuals en l’entorn jazzístic, com és el cas del tema amb variacions o estructures complexes, on cada músic improvisa en un entorn colorístic propi. La pròpia música justifica el trencament amb les formes convencionals obrint nous horitzons sonors que l’espectador podrà apreciar fàcilment. Una proposta innovadora i assequible per a tots els públics.





En el proper tema, de Coltrane, hi participa també a la guitarra l’Adrià Plana.

3.- Lennie’s Lament             (J. Coltrane)  8m25s

Realment es fa difícil fer una selecció de temes, ja que tots tenen un “no sé què”, que sí què ho sé...una gran qualitat i sobretot un fil conductor que no es trenca des que comença a sonar la primera nota fins que encara et ressona a la memòria la darrera del darrer tema. Coherència i Bellesa....aquests són els mots que resumeixen aquest projecte.

6.- Les variacions de so del gat vell          10m50s

I acabem ja amb aquest treball magnífic amb un quintet de lo milloret que tenim a casa nostra amb un tema llarg amb ....i de passada donar-li les gràcies al Sergi Mayoral, què és qui em va fer arribar aquest magnífic disc. El tema és el que dóna nom i vida a l’àlbum. Un tema suau per acabar.....

M’he deixat els temes Ubuntu, El cazador de luz, Lágrimas en el infierno, Yotrastu, i Goodbye Berlin. Què hi farem, no els puc tot......i sí que us dic que els escolteu vosaltres, comprant el disc....segur que al web de Quadrant Produccions,  www.quadrantcorner.com.



Un gran projecte actual i magnífic del Gorka, encara calentet després d’haver sortit del forn, per passar a un altre projecte que ja fa temps que hi va sortir, fred però no ho és, ja que l’estil de Jazz que ara escoltarem farà un gir de 180º per endinsar-nos en la concepció que en tenia l’Alfons Carrascosa aleshores, el 2002. Però parlem de.....

 I on podeu trobar els millors discos de Barcelona sinó a Blue Sounds
Carrer Benet Mateu, 26, Barcelona
Telèfon: 932 80 60 28
Parada:  Maria Cristina. de la L3.

Aquí hi trobareu a l’amic Enrique Heredia els caps de setmana, qui us informarà de les novetats en CD i vinils dels discos editats per Fresh Sound Records. Evidentment que també hi podeu anar els altres dies de la setmana, us atendran amb la mateixa professionalitat, oferint-vos el millor que pugueu escoltar.

El projecte de l’Alfons Carrascosa te aires llatins, d’aquí el canvi de ritmes.....
Acabarem el programa amb aquest projecte nomenat






Alfons Carrascosa y  SEGUNDO CÓNCLAVE

Editat per Fresh Sound Records World Jazz    FSWJ 021
Enregistrat el 23 i 24 de febrer de 2002 per Jordi Vidal als Estudis Moraleda, Barcelona, Catalunya, Europa.
Productor musical, Alfons Carrascosa
Productor executiu, Jordi Pujol

Benet Palet, trompeta
Alfons Carrascosa, saxo alt
José Reinoso, piano
Ignasi Zamora, baix elèctric
David Gómez, bateria
Vicenç Soler, percussió

Tots els temes són de lAlfons Carrascosa excepte Humble and innocent que és de Michael Simon.

Per recordar una mica els músics i les seves històries, dir-vos que l’Alfons manté viva la flama de la Big Band BAB, i segur que en porta alguna de cap preparant nous projectes. Ara mateix, dóna classes al Taller de Músics, escola dirigida pel Lluís Cabrera..

1.- Despido improcedente  (A.C.)  5m10s

Em fa molta il·lusió posar aquest disc, a part dels motius ja comentats, pel fet de poder escoltar al gran trompetista Benet Palet, gran músic i educador i millor persona. Apartat temporalment dels escenaris per motius personals, ha portat i encara porta la Jam Session dels divendres a l’Escola El Musical de Bellaterra. Una escola dirigida per la Montse Roig i l’Eladio Reinón.

2.- El castillo de Moulinsart(A.C.)  7m31s

Pel que fa al pianista José Reinoso, dir-vos que és un dels pianistes de referència que d’ençà uns mesos és a la seva terra, l’Uruguay, i que des d’allà i mitjançant el FB sabem el què fa. Darrerament va comunicar que esperava la visita de l’argenti i gran trompetista, Guillermo Caliero per muntar un combo i fer alguns concerts...



3.- Vacaciones en el Tiétar(A.C.)  6m18s

Del David Gómez comentar que és un dels millors bateries de la península, què ha sabut nedar en totes les aigües des de fer-ho en companyia del Llibert Fortuny i el seu Trifasic fins a col·laborar en les WTF que organitza l’Aurelio Santos al Jamboree, i un llarg etc....

4.- Humble and innocent      (M. Simon)   5m33s

L’Ignasi i el David deuen estar treballant, educant i tocant, com tots els músics solen fer per poder viure de la seva estimada professió. Sort doncs per a tots ells, els artífexs dels magnífics sons que ens han regalat. Acabem amb aquest homenatge a tots ells amb una balada suau a ritme calent.

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |