Hola a totes i a tots els aficionats al Jazz i al Blues. Avui escoltareu dos discos que per a mi han estat sempre un referent. El primer, és el que va fer el John Mayall el desembre del 1971 i que és el JAZZ BLUES FUSION enregistrat en directe, disc que per a mi és una transició perquè és un disc de Blues i Rythm&Blues amb músics de Jazz i de Blues. Els músics de Jazz que van participar en aquest disc i també en una altre que va fer el John Mayall, el MOVING ON, són el gran Blue Mitchell a la trompeta, Clifford Solomon als saxos, Ron Selico bateria i un fantàstic Freddie Robinson a la guitarra, aquests acompanyats del Larry Taylor al baix i el mateix John Mayall als teclats harmònica i veu, ambdós grans músics de Blues. Els temes són:
- Country Roud Mess Around
- Good Time Boogie
- Change your way
- Dry Throat
- Exercise in C M for harmònica
- Got to be this way
Espero que us agradi aquest record a un músic de Blues, el John Mayall que ja deu anar cap els 76 anys! i que encara està en actiu. Exemple per a tots els músics és la seva constància que només demostra l’estima que ell sempre ha sentit cap el Blues.
A la seva pàgina web i podreu trobar tot el que vulgueu sobre el gran John Mayall. http://www.johnmayall.com

El segon disc que per a mi va ser també un referent del Blues és el SUPER SESSION enregistrat el 1968 amb el Mike Bloomfiel, Al Kooper i l’Stephen Stills a més dels músics que els van acompanyar al baix i a la bateria, i també els de la secció de vents. Aquest disc va tenir dues parts, no només físicament sinó també vivencialment. Nosaltres aquesta nit posarem els dos temes de Blues que van fer el Mike i l’Al Kooper en la primera meitat. El Mike era un adicte a la heroïna i va haver d’abandonar una vegada acabada la primera part. Va ser una llàstima, ja que de continuar hagués estat un dels discos de Blues més complet que s’hagués fet mai. Tot i que això és clar que és totalment relatiu. Els temes que van enregistrar van ser:
  1. "Albert's Shuffle" (Bloomfield, Kooper) – 6:54
  2. "Stop" (Ragovoy, Shuman) – 4:23
  3. "Man's Temptation" (Mayfield) – 3:24
  4. "His Holy Modal Majesty" (Bloomfield, Kooper) – 9:16
  5. "Really" (Bloomfield, Kooper) – 5:30


Dels quals avui sentireu primer l’Alberts Shuffle i després un Really fantàstic per acabar-ho d’arrodonir. Doncs rés més. Que gaudiu del programa d’avui tant com jo sempre he gaudit escoltant aquests dos grans discos. Bona nit i fins dijous que ve.

0 Comments:

Post a Comment 

blogger templates |