PROGRAMA Nº 134 JAZZ CLUB DE NIT 6  de juny de 2013

Bona nit amigues i amics, benvinguts a Jazz Club de Nit, programa de Jazz que fem a Ràdio Sant Vicenç 90.2  cada dijous excepte el tercer i acabant ja la quarta temporada, poca cosa o molta, depèn com es miri.
Ja sabeu que ens podeu escoltar online, i com ho podeu fer? Doncs molt senzill, si aneu al blog del Jazz Club de Nit allà hi trobareu una foto de qui us parla; només heu de clicar-la i anireu a l’enllaç del directe per internet, o sinó al navegador hi poseu:   http://radio.santvidigital.cat/home/radio-online

Aquest és un espai on hi tenen cabuda les produccions pròpies, o les que fan les editorials de casa nostra com Fresh Sound Record, Quadrant, etc sobre músics de casa i de fora, amb músics joves i les seves noves produccions, la seva música...i evidentment un espai per tornar a escoltar els grans monstres del jazz. Avui ens dedicarem a donar sortida a l’espai electromagnètic a quatre treballs personals de tres músics de casa o que hi són des de fa una colla d’anys. Tal és el cas de Roc Calvet, Jose Alberto Medina i Sergi Felipe.

Comencem el programa 134, el qual durarà una mica més, tal és la proposta que comença amb el jove i talentós guitarrista i compositor Roc Calvet i el seu darrer treball A Strange Kind of Beauty, un treball introspectiu que vaig tenir la satisfacció d’escoltar en primícia i en directe a la Boca Nord i on vaig poder comprovar el grau d’implicació de la resta del grup en aquest projecte tan personal.

Estem davant una producció pròpia tan evident que fora hi posa “hand made”. Tots els temes són composicions d’en Roc Calvet. Una formació on hi tenim al mateix...

Roc Calvet, guitarra
Vitalik Bagriy, saxo tenor
Joan Motera, contrabaix
Arnau Obiols, bateria

Comencem amb el tema que dóna títol a l’àlbum, tema delicat i suau, una estranya classe de bellesa..

5.- A Strange Kind of Beauty          2m38s

En Roc Calvet  és ja un assidu en aquest programa, com a oient i com a protagonista ja que no fa gaire, o sí, ja va sonar per aquesta emissora el seu primer treball dedicat a Wayne Shorter, un magnífic treball també. En aquest projecte s’acompanya d’una magnífica formació, amb una secció rítmica sòlida, amb el Joan Motera al contrabaix i el jove Arnau Obiols a la bateria. Escoltem el proper tema, una mica més viu.

3.- X + 3                                            6m26s

Ja ho heu escoltat, Roc  juga amb els sons de la seva guitarra, sons nítids de vegades també amb efectes gens sobrecarregats. En Vitalik sorprèn pel so tant modern que obté del seu saxo tenor, un so però gens estripat...

Escoltem ara un tema delicat on la guitarra d’en Roc comença a sonar amb un acord de menys a més volum, controlat suaument....

4.- Rendez Vous                              5m58s

Ja veieu quin magnífic solo ens ha fet el líder, i sempre al darrera la secció rítmica de dos, seguint-lo en tot moment, i mentre, en Vitalik escoltant-s’ho fins que entra amb plena energia a participar-hi. Llavors sí són tres els implicats en els ritmes i acords, fins arribar a un final sobtat seguit d’un so galàctic.

Acabem amb el tema més viu i on els joves cracs brillen abastament en els seus solos, on les frases del saxofonista, ràpides i efectives, van amunt i avall del seu tenor amb una gran solvència i mitjans tècnics.

7.- Press 1 for convulsion               3m20s            19m

Deixem aquest magnífic projecte del guitarrista i compositor, pare des de fa poc i molt content per ser-ho, i anem a un altre jove compositor de casa nostra.

Sergi Felipe, saxofonista i també compositor amb dos treballs com a líder i dels quals miraré d’extraure’n els temes més significatius, segons el meu parer.

“WHISPER SONGS”
Sergi Felipe

Treball autoeditat.
Produït i enregistrat per Sergi Felipe el 4 i 5 de juliol de 2011 als Underpool Studios.
Mesclat i masteritzat per Jordi Clemente.

Sergi Felipe, saxo tenor
Hugo Astudillo, saxo alt
Alfred Artigas, guitarra
Marc Cuevas, contrabaix
Oscar Domenech, bateria

Totes les composicions són d’en Sergi Felipe.
Aquest treball del jove saxofonista està immiscit en un quantum totum relaxatum, és a dir, un projecte que respira identitat allunyat de les estridències i malabarismes on el missatge és clar i diàfan per la coherència compositiva i la suavitat interpretativa.

Comencem com és habitual, amb el tema més delicat.....

3.- 2W                                    5m00s

Saxofonista i flautista s’inicia a la música de forma autodidacta, i posteriorment es gradua a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Obté una beca per estudiar a Codarts i Prins Claues Conservatorium als Paissos Baixos on rep classes de mestres americans i europeus: Steve Grossman, Ralph Peterson, Bryan Lynch, David Berkman, Don Braden, Bart van Lier, Simon Riegter, Yuri Honing, Benjamin Herman,...
Seguim ara amb un tema amb aires i melodies d’un cert caire pop.

1.- Starwoman          3m50s

També ha assistit a seminaris amb mestres com Mark Turner, Lee Konitz, Benny Golson, Idris Muhamed, Perico sambeat, Steve Grossman, Ethan Iverson, Criss Cheek, Jorge Pardo....

Com a músic ha participat en innumerables projectes tant de jazz, com flamenc, rock, blues o pop participant de manera activa en l’escena musical del país.

2.- Nina és pop         5m40s

Actualment lidera el seu propi projecte “Whisper Songs” on desenvolupa tant la part d’intèrpret com la de compositor, i amb qui ha publica Whisper Songs (autoeditat 2011) amb “Whisper Songs” ha publicat el seu darrer treblall...Bambú es libre en el espacio (Underpool 2013) ambdós discos presentats al Festival de jazz de Girona i el Festival de jazz de Vic respectivament. Ha actuat als  festivals de Jazz del pais així com als  internaciols, tals com; “Festival de Jazz de Terrassa” , “Festival de Jazz de Barcelona”, “Festival de Jazz de Menorca”, “Oruol Festival” i “North Sea Jazz (Hollanda), “L’hora del Jazz”, “Bird’s Eyes” (Suissa), entre d’altres.

4.- Love Evil              5m07s

També forma part de grups de diferents estils com “La Banda Municipal del Polo Norte” o “TEJERO”. En el camp de la pedagogia treballa en el projecte de Big bands de l’escola la Concepció amb l’associació Regeneració3. Desde el 2010 també treballa a l’estudi de gravació Underpool especialitzat en jazz, i desde 2013 en el segell discogràfic de l’estudi.

Escoltem ara el darrer tema d’aquest disc, el qual, per un error d’edició no apareix a la llista de “tracks” de l’envoltori.....Tema per cert amb els aires més jazzístics amb una barreja de melodia en plan cool i un ritme carregat de swing...tema que no surt a la carpeta de manera voluntària per ser d’un estil diferent però que al final va entrar en els àudios...

9.- Miso Soup           5m20s            26m

“BAMBÚ ES LIBRE EN EL ESPACIO”
Sergi Felipe “Whisper songs”

Produït i enregistrat per Sergi Felipe el 19 i 20 de gener de 2013 als Underpool Studios.
Masteritzat per Joan Hernandez

Sergi Felipe, saxo tenor
Hugo Astudillo, saxo alt
Alfred Artigas, guitarra
Marc Cuevas, contrabaix
Oscar Domenech, bateria

Tots els temes són composicions de Sergi Felipe.

Estem davant del darrer treball d’aquest jove músic i també enginyer de so, qui a més a més de composar, arrenjar i produir els temes, coordina el seu propi projecte i l’enregistra ell mateix, tot un crac en Sergi.
Aquest és el darrer disc de Whisper Songs i te realment un caire més jazzístic que el que acabem d’escoltar.

2.- Mariano’s shit                 4m35s

Escoltem ara el següent tema amb un ritme marcat per cops al canto de la caixa i d’altres estris percusius....una secció rítmica potent al servei de dos vents, amb un magnífic solo del Marc al contrabaix. Una melodia entretallada marcada pels dos vents.

4.- Thief                                  4m27s

Un tema força interessant, ja veieu....per continuar amb una incursió a l’atmosfera més lliure, que no free a la Ornette.....Una intro del mateix Sergi que donarà pas a la guitarra de l’Alfred....

7.- Irreal pedal                      2m34s

Continuem ara amb un tema marcat també pel ritme entretallat de la secció rítmica que serveix de coixí perquè els vents s’esplain. 

Acabem ja aquest projecte de Sergi Felipe & “Whisper Songs” amb el darrer tema......

8.- Reloj adelantado 3m51s

Ja veieu que són uns temes no massa llargs, la qual cosa ha permès encabir-ne més en el compacte.....l’altra cosa és el directe, on els músics allarguen els temes a voluntat podent-se expressar en els seus corresponents solos cadascun dels músics....

Bé deixem aquests dos projectes tant interessants d’en Sergi Felipe i  endinsem-nos ara en un treball del 2009 del magnífic pianista, gran compositor i millor persona, Jose Alberto Medina  i el seu projecte JAM Trio, on hi ha també la Claudia Bardagí i el saxofonista Dayna Stephens.


ROADS” Jose Alberto Medina
JAM Trio

Editat per Marble Records
Produït per Jose Alberto Medina & JAM Trio
Enregistrat i mesclat per David Stoller al Samurai Hotel Recording Studio, a Brooklyn, New York l’11 i 12 de juny de 2009.
Masteritzat per Tom Warburton a Can Cova Studios.

Jose Alberto Medina, piano i Fender Rhodes
Paco Weht, contrabaix
Mariano Steimberg, bateria

Featuring   Clàudia Bardagí veu en els temes 1,3,5,7,8 i Dayna Stephens, saxo tenor en els temes 1,3,4.

Totes les composicions són del Jose Alberto Medina, mentre que les lletres són de la Clàudia Bardagí.

Deu temes en un compacte amb una durada de quasi una hora, on es fa força difícil decidir-te per quins no posaràs....

1.- Crossing the Sea           6m21s

Un magnífic disc, el penúltim de la producció del Jose Alberto on la combinació del  JAM Trio amb els dos convidats esmentats fa que estiguem davant d’una raresa, i com a tal, exquisida. Una etapa fructífera la que va viure el líder de la formació amb la jove pianista i cantant, ara en clara expansió arran del seu darrer projecte amb Big Band inclosa i videoclip de gran èxit. Li desitgem tota la sort del món a la Clàudia en aquest el seu projecte actual.

2.- Roads                              5m21s

Parlar del Jose Alberto es una tasca que pot resultar feixuga per llarga i que es podria resumir en poques paraules......Progressió dins la música amb tot l’èxit possible.....molts amics i projectes diversos, el darrer amb en Dick Oatts del qual en vam poder gaudir en directe al Jazz Club La Vicentina, un dels molts llocs de prestigi per on van passar en aquesta gira de presentació del seu darrer disc, el Broten.

3.- At dawn                            7m08s
 

Una gira que va pasar pels millors clubs de la peninsula.....Casino de Granollers, Bebop de Tarragona, Jamboree, WTF i l’Hotel Mandarin de Barcelona, Jimmy Glass de València, Jazz Club La Vicentina de Sant Vicenç dels Horts, Sunset de Girona, Bogui de Madrid, La Bilbaina de Jazz de Bilbao i la Nova Jazz Cava de Terrassa.

ROADS. Conduint des de Barcelona fins a New York. Des d’un apartament del carrer 15 a Brooklyn neixen noves composicions d’aquest disc ple de sorpreses on apareix la veu com un altre instrument melòdic enllaçat amb el so del saxo tenor en alguns temes. La sonoritat de JAM trio segueix ampliant horitzonts i enllaça tots els camins dins d’aquest disc amb imaginació i creativitat. Gaudeix del passeig per aquestes carreteres.

Escoltem ara el darrer tema del JAM Trio i la Clàudia Bardagí a la veu.

7.- When you look at me      5m57s            24m

Em deixo tota una colla de temes de clara identificació on el JAM Trio s’expressa en el seu propi llenguatge i també la delicada peça a piano solo del Jose Alberto en un tema dedicat a l’Alejandra, Song for Alejandra.

Recordar-vos diverses mogudes que tenim a Sant Vicenç dels Horts....
El dissabte 8 de juny comença el cicle Estiu de Cultura, esdeveniment patrocinat per l’Ajuntament on hi participen col·laboradors com són ara La Taska, l’Escola de Música Moderna Sant Vicenç, el Jazz Club La Vicentina i d’altres. El primer concert el farà el Bartolomeo Barenghi Septet a Can Comamala on els magnífics músics que ens acompanyaran tocaran temes de Leo Brouer i Aitor Villa-Lobos en clau de Jazz. Alguns dels quals ens han acompanyat al Jazz Club La Vicentina com per exemple Biel Amargant.....
En aquest cicle també hi te cabuda el 4tr Festival de Jam Sessions amb la participació d’algunes de les millors escoles de música de Catalunya, amb combos d’alumnes de grau superior o professional com són El Conservatori de Liceu i El Musical, el dia 28 de juny: Taller de Músics i ESMUC el 12 de juliol, ambdós dies també a Can Comamala, per acabar el 26 de juliol i en plena Festa Major d’Estiu amb un quartet de professors de l’Escola Jam Session amb Arturo Blasco Quartet i el combo de professionals habitual de les Jams Sessions del Jazz Club La Vicentina¸ amb Geni Barry Quintet.









0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |