Seguint amb el programa d’Eric Dolphy, ara ens toca posar un disc enregistrat amb la Big Band de l’Eddy Lockjaw Davis, on Eric tocava el segon saxo alt, el primer el tocava l’Oliver Nelson i el tema, la gran composició d’aquest..

Stolen Moments        7m47s

Després van ser els viatges a Europa d’on varen quedar referències discogràfiques amb diversos àlbums “Eric Dolphy Live in Europe Vol 1, 2 i 3”, i els enregistrats a Berlin, Copenhagen, Stockholm i Uppsala. També va ser, quan va tornar d’Europa, quan va enregistrar amb Coltrane les meravelles enregistrades al Village Vanguard, l’Impressions, i d’altres fets en una gira que va fer amb Coltrane per Europa. Una altra meravella enregistrada en sessions diferents del 1960 i setembre de 1961 va ser el “Here and there”, d’Original Jazz Clàssics i posteriorment editat per Prestige. Un disc on continuà col•laborant amb el Booker Little i amb el pianista Mal Waldron. Els músics de la sessió varen ser:


Eric Dolphy, saxo alt, clarinet baix i flauta
Booker Little, trompeta
Mal Waldron, piano
Richard Davies, contrabaix
Ed Blackwell, bateria


Tot i que he parlat de tots els músics, en el tema que escoltareu d’aquest disc, només toca el mateix Dophy, i toca el seu magnífic clarinet baix, i el tema és el conegut:

God bless the child   (Herzog i Holiday)    5m34s

Ja finalitzant el 1961 va muntar el seu quartet, The Eric Dolphy Quartet, amb el qual va enregistrar en diverses ocasions. El 1962 va editar acompanyant a Pony Poindexter, Benny Golson i Charles Mingus, enregistrant el Eric Dolphy Quintet Live At Gaslight Inn, el 7 d’octubre de 1962, aquesta vegada amb el Herbie Hanckok al piano.

Ja situats en el 1963, any en el qual va enregistrar 8 discos com a líder o acompanyant a d’altres, com per exemple Orcherta USA, Freddie Hubbard, Teddy Charles i Charles Mingus, ens trobem amb una sèrie de enregistraments, dels quals es van fer una mena de compilacions de diversos temes amb diverses formacions, i va sorgir el disc “Vintage Dolphy”. Disc eclèctic per la barreja on, des de la formació de quartet amb tres temes, per després acompanyat d’una gran quantitat de músics, varen interpretar composicions de Gunter Schuller, l’iniciador de la tercera via, el Third Stream, on es barrejaven conceptes de Jazz amb Música Clàssica.  Hi ha també un tema de Charlie Parker, el “Donna Lee”, en el qual hi ha Benny Golson, Phil Woods, i així fins arribar al septet. El tema que posaré d’aquest disc es va enregistrar en directe al Carnegie Hall, el 18 d’abril de 1963, i la formació de quartet va ser:

Eric Dolphy, clarinet baix
Richard Davies, contrabaix
Edward Armour, trompeta
J.C. Moses, bateria


El tema, raresa en ella mateixa és el:

Half notes triplet  (Eric Dolphy)    8m47s

Durant el 1963 va enregistrar el Illinois Concert, Iron Man i Conversations. En propers programes hi haurà més de l’Eric Dolphy, concerts en directe amb temes de llarga durada i també els discos on hi col•laborava amb Mingus, Coltrane, etc... Es varen fer cinc sessions de gravació en dos dies amb músics que també deixarien empremta en el món del Jazz. D’aquestes sessions varen fer-se dos discos, l’Iron Man i el Conversations. Del magnífic Iron Man, de Westwind, enregistrat l’1 i 3 de juliol de 1963, posarem un parell de temes amb formacions diferents, ja que hi va haver diferents sessions de gravació. Els músics de la primera sessió varen ser:

Eric Dolphy, clarinet baix i flauta
Richard Davies, contrabaix


I el tema és el magnífic:

Come Sunday   (Duke Ellington)    6m27s

i els de la segona sessió:

Woody Shaw (tp)
Eric Dolphy (as, bcl, fl)
Bobby Hutcherson (vib)
Richard Davis, Eddie Khan (b)
J.C. Moses (d)


El tema és el que dóna títol a l’àlbum

Iron Man  (Eric Dolphy)    9m09s

Del disc Conversations, de RestLess Records, de la sessió del 3 de juliol, posarem un vals preciós. Els músics varen ser:

Woody Shaw (tp -1)
Eric Dolphy (as, bcl, fl)
Bobby Hutcherson (vib -1)
Eddie Khan (b -1)
J.C. Moses (d -1)


Jitterburg Waltz (Maltby, Waller, Waller)        7m17s

L’any 1964 va ser fructífer realitzant 31 discos, la majoria acompanyant Charles Mingus, en una nova visita a Europa. Ell però, va realitzar el seu darrer disc als EEUU “Out To Lunch”, enregistrat el 25 de febrer de 1964 a l’estudi  Rudy Van Gelder Studio, Englewood Cliffs, NJ, i editat per Blue Note. La formació en aquest darrer treball va ser:


Freddie Hubbard (tp)
Eric Dolphy (as, bcl, fl)
Bobby Hutcherson (vib)
Richard Davis (b)
Tony Williams (d)


El tema que posarem serà:

Straight up and down   (Eric Dolphy)    8m20s


I ja per acabar, el darrer disc que va enregistrar Last Date, amb músics europeus i enregistrat a Holanda en directe, 27 dies abans de la seva desgraciada mort a Berlin, a l’edat de 36 anys!!!
El disc que tinc entre les mans, és un vinil de la col•lecció de Maestros del Jazz, i del qual posarem dos temes:

Epistrophy     (C. Mingus)                             11m14s
You don’t know what love is (Paul, Raye)    11m21s

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |