Molt bona nit a tothom, benvinguts a Jazz Club de Nit aquí a Ràdio Molins de Rei 91.2 amb un programa de Jazz per a vosaltres que us agrada el Jazz, com deia el nostre amic Cifu. A ell li dediquem el programa avui i cada setmana que el fem, o sigui que un petó ben gran Cifu. Aquí Miquel Tuset i Mallol qui us parla, presenta i realitza aquest programa i com sempre amb les novetats de músics i editorials. I ja sabeu que aquest programa forma part de la plataforma col·lectiva i internacional anomenada “esfera jazz”, i que al blog hi trobareu l’enllaç. He dit col·lectiva i ara dic també de pirades i pirats del Jazz i ara ja en som més de seixanta entre podcasts i pàgines web totes relacionades amb el món del Jazz. 

I aquest és el primer programa Especial del Nadal 2020, on podreu escoltar la música d’un sol projecte, amb poca lletra i tota la música, que per això és un programa especial. 

Us presentaré un disc que vaig adquirir en vinil el 10 de febrer de 2019 i que tenia reservat per ocasions com aquesta. Vam anar a 23 Robadors a veure un concert on hi hagué de casa el Gonzalo del Val. Amb ell hi hagueren un parell de músics,  Dave Redmon contrabaix i el líder Anders Bergcrantz trompeta. Vam entrar i assistir a un magnífic concert, alhora que escoltar per primera vegada a aquest insigne trompetista tan ben acompanyat pel contrabaixista irlandès Redmon, car, aleshores Gonzalo treballava i vivia a Irlanda. Allà va intervenir profitosament de la vida musical del país, coneixent a molts músics acabant enregistrant un disc amb l’inefable Dave Liebman. En acabar el concert vam estar parlant i finalment vaig adquirir el seu vinil. 

El disc que escoltareu no és la música que vam escoltar a Robadors, car allà, ens van oferir tot un seguit d’estàndards interpretats magistralment. O sigui que les músiques del seu disc tenen una barreja magnífica de tempos, ritmes, estils amb col·laboradors diversos, i us afegiré una cançó que no surt en el disc en vinil i sí en el CD, som-hi! 

“SOULFULLY YOURS”

Anders Bergcrantz 

Editat per Vanguard Music Boulevard          VMBLP119

Enregistrat per Zakarias Lindhmmar a l’Studio Möllan, Malmo, Suècia

Mesclat i masteritzat per David Carlson als Gula Studios, Malmo, Suècia.

Produït per Anders Bergcrantz 

Tots els temes estan compostos i arranjats pel líder excepte un que està compost per Anna-Lena Laurin Bergcrantz. 

I dir-vos que al blog us posaré l’enllaç a la pàgina web del music:

https://www.vanguardmusicboulevard.com/portfolio/anders-bergcrantz/ 

Comencem doncs amb les seves músiques, i així és que us parlaré dels músics que hi toquen abans del tema i l’escoltarem, i jo faré vacances de comentar-lo de la mateixa manera que faran vacances les dues nostres col·laboradores cuentistes, Carme i Teresa...

Som-hi doncs amb el primer tema que també serà el més delicat aquest de l’Anna-Lena i en aquest primer tema els músics:

Anders Bergcrantz, fiscorn

Iris Bergcrantz, Rebecca Bergcrantz, veu

Anna-Lena Laurin Bergcrantz, gran piano

Stephan Belnass, baix elèctric

Victor Lewis, bateria. 

B.2.- It Freezes Now         (Anna-Lena Laurin Bergcrantz)   3m38s 

Anders Bergcrantz està àmpliament considerat com una de les principals veus del seu instrument. Ha actuat i / o enregistrat amb una àmplia gamma de músics notables, inclosos Dave Liebman, Billy Harper, Victor Lewis, Billy Hart, Richie Beirach, Monica Zetterlund, The Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Norrlandsoperans Symphony Orchestra, Adam Nussbaum, McCoy Tyner, Mike Brecker. 

I deixeu-me que us digui que podeu entrar al web de www.freshsoundrecords.com per veure l’extens catàleg d’aquesta nostra editorial i també podeu anar a la botiga Blue Sounds al carrer Benet Mateu 26 i comprar de tot i més relacionat amb el món del Jazz...discos, llibres, dvds, vinils....etc. Allà hi trobareu els caps de setmana i dilluns pel matí a l’amic Enrique Heredia, mentre que la resta de dies hi trobareu a l’Esteban. Ells dos us assessoraran en tot lo de Fresh Sound Records, editorial creada pel gran entusiasta amant del Jazz, Jordi Pujol Baulenas, des d’aquí una forta abraçada i gràcies pel teu suport tots aquests anys. 

I ara escoltareu el tema que està en el CD, a tot Blues arrastradet,  amb músics com són:

Anders Bergcrantz, trompeta

Anders "Chico” Lindvall, guitarra elèctrica

Robert Tjäderkvist, Rhodes

Lasse Lundstrom, contrabaix

Niclas Campagnol, bateria 

CD.- Oliphant         (Anders Bergcrantz)         6m08s 

I darrerament amb Youkali Music i concretament amb el seu director Thomas Schindowski estem en contacte i així és que em fan arribar, com ja han fet, alguns dels seus projectes del seu extens catàleg, o sigui que agrair-li al Thomas la seva col·laboració. Podeu entrar al seu web http://youkalimusic.com i veure’n tot el seu catàleg. 

I en el tercer tema hi tenim:

Anders Bergcrantz, trompeta

Linus Olsson, guitarra elèctrica

Lasse Lundstrom, contrabaix

Niclas Campagnol, bateria 

A.2.- Childlike                   (Anders Bergcrantz)         4m40s 

Bergcrantz ha guanyat nombrosos premis i enquestes, inclòs el "The Golden Record" del 1995 i 2007, que és el millor i més important premi de jazz suec. El 1995 i 2008 va rebre "The Jazz Cat" en la categoria "Estrella contemporània del Jazz”. Anders va créixer en una família de músics. El seu pare, Sven Bergcrantz (1931-1998), va ser una de les veus principals del piano de jazz i els dos germans grans d'Anders, Håkan i Thomas, van tocar professionalment durant molts anys. 

I seguim amb el quart tema i músics:

Anders Bergcrantz, trompeta

Tomas Franck, saxo tenor

Linus Olsson, guitarra elèctrica

Sven Erik Lundeqvist, Rhodes

Lasse Lundstrom, contrabaix

Niclas Campagnol, bateria 

A.3.- Mr. B. F.        (Anders Bergcrantz)         7m31s 

Anders Bergcrantz és conegut per ser un solista capaç d'un impressionant poder físic i un ampli rang emocional en la tradició d'estrelles de la trompeta com Woody Shaw, Freddie Hubbard, Lee Morgan i Miles Davis i ha desenvolupat fortament una veu individual profunda i commovedora. Bergcrantz es presenta a tot el món com a solista convidat i amb les seves pròpies constel·lacions. Està actiu fent “clínics” i com educador. 

I ara el sorprenent tema i músics...

Anders Bergcrantz, trompeta i demés estris.

Iris Bergcrantz, Rebecca Bergcrantz, veu

Anna-Lena Laurin Bergcrantz, Hofner String Performer

Anders "Chico” Lindvall, guitarra elèctrica

Johan Borgesson, tablas

PA Tollbom, Darbuka

Leif Johnson, precussió 

B.1.- Saraswati       (Anders Bergcrantz)         7m12s 

També tenim una bona col·laboració amb l’editorial basca Errabal Jazz de la qual en posem les novetats, quan ens les envien, i així és que els hi agraïm el seu suport, o sigui que al blog us posaré l’enllaç a la seva pàgina web http://www.hotsak.com/Errabal-es?set_language=es 

I seguim ara amb aquesta colla de músics i tema:

Anders Bergcrantz, trompeta

Anders "Chico” Lindvall, guitarra elèctrica

Robert Tjäderkvist, Rhodes, sintetitzador

Mats Ingvarsson, baix elèctric

PA Tollbom, bateria

Leif Johnson, precussió

I un cor amb tota una colla entre les quals Iris Bergcrantz, Rebecca Bergcrantz, etc. 

A.1.- Spirit of Life    (Anders Bergcrantz)         7m59s 

Si voleu escoltar jazz-rock i demés meravelles ja sabeu que podeu entrar al web de www.moonjunrecords.com  i veure el catàleg extens d’aquesta editorial dirigida pel Leonardo Pavkovic, qui m’envia des de Nova York les seves novetats i que evidentment en aquest programa posem de tant en tant. Una abraçada Leonardo i gràcies pel teu suport. 

I ara sí ja acabem el programa amb el darrer tema del disc d’aquest magnífic trompetista suec Anders Bergcrantz, amb el tema i músics:

Anders Bergcrantz, trompeta

Tomas Franck, saxo tenor

Sven Erik Lundeqvist, Rhodes

Lasse Lundstrom, contrabaix

Niclas Campagnol, bateria 

B.3.- Resistance     (Anders Bergcrantz)         9m34s 

Doncs ja hem acabat el primer programa dels especials que farem aquests dies de festes, i que podreu escoltar precisament els dies que no seran festa, cosa evident. 

Doncs res, que us recordo que quan pugueu, aneu a veure jazz  en directe a llocs com Jazz Club La Vicentina, La Traska Truska, Jamboree, Jazzsi, 23 Robadors, Guzzo, Casa Fígari, Falstaff, Nova Jazz Cava, Campari Milano, JazzMan, Sinestesia, Big Bang, La Farola, el Maki, etc, etc, i que mireu d’adquirir discos, els d’aquest programa i els dels músics de tots els programes de Jazz Club de Nit. 

Doncs ara sí, ho deixem aquí, gràcies per ser-hi aquí o al blog del programa que ja sabeu què és www.jazzclubdenit.blogpspot.com.es i jo mateix Miquel Tuset i Mallol qui l’ha realitzat, xerrat pels descosits d’interessos comuns, i seleccionat les seves músiques, us espero la setmana vinent, si podeu, voleu i en teniu ganes i us desitjo molt bona nit i bon Jazz Club de nit en el Jaç de cadascú.Miquel Tuset i Mallol.

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |