Molt bona nit a tothom des d’aquí Ràdio Sant Vicenç i el programa Jazz Club de Nit....Aquest programa i tots els programes de JCdN, estan dedicats a la persona que ens va ensenyar el Jazz, Juan Claudio Cifuentes, “Cifu”, pels amics, que ens va deixar un malaguanyat dimarts 17 de març de 2015 després de tota una vida dedicada al Jazz. Pioner i mestre, serà insubstituïble.

El seu Jazz entre amigos a TVE2 i els programes de ràdio “Jazz Porque Sí” i “A todo Jazz”, són el seu llegat que mai oblidarem.
Ja sabeu que aquest programa el fem els dimecres i els dijous en diferit a la mateixa hora, excepte el tercer dijous de cada mes. Ens podeu escoltar en directe per online a radiosvh.info i des d’allà prement el botó del directe. Qui us parla, Miquel Tuset i Mallol mirarà de fer-vos gaudir amb la selecció de músiques improvisades que avui escoltareu a Jazz Club de Nit.

Avui hi tornem amb els enregistraments del Festival i ho farem amb el segon dia de festival amb els nois del Musical de Bellaterra, els del combo de Latin Jazz del Taller de Músics i acabarem amb la Jam Session que vam fer tots plegats.

Ja sabeu que aquest Festival de Jam Sessions el fem gràcies a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Regidoria de Cultura. Un Festival, enguany amb la sisena edició que es diu aviat, i sempre amb les millors escoles de música de Catalunya, com són l’ESMUC, Conservatori del Liceu, Taller de Músics, el Musical de Bellaterra i l’Escola Superior Jam Session.



El segon dia ja hem dit que el vam fer amb el Musical i el Taller, i així doncs, ara escoltareu la primera mitja hora dels temes estàndards que van fer els nois del Musical, amb la col·laboració de Eladio Reinón, saxo tenor; Jordi Gaspar, contrabaix i Jordi Martínez, teclat, tots tres professors de l’escola.

El combo dels nois estava format per:

Sunil Guijarro, trompeta

Gerard Farré, violí

Maria Reinón, violí

Albert Muñoz, guitarra i

Quique Martínez, bateria

Som-hi doncs amb aquesta primera mitja hora amb el Combo del Musical de Bellaterra:

1.- Combo de Bellaterra                 30m12s

Un esment especial a la mestria de tots tres mestres, els quals van fer que tot fos molt més fàcil i així els hi devien agrair els alumnes. Grans solos de tots plegats, de manera particular els dels dos violins, Maria i Gerard; l’Albert a la guitarra, en Suníl a la trompeta i Quique a la bateria. S’ha de dir que ben aviat el pati-jardí de Can Comamala es va veure ple de públic, i així va continuar fins l’hora de finalitzar, amb un públic entregat amb els seus aplaudiments i sempre silenciós durant totes les intervencions.

Doncs després d’haver escoltat a aquests joves músics, perfectament acompanyats per l’Eladio i els dos Jordis, seguirem doncs ara mateix amb el combo de Latin Jazz del Taller de músics. Un combo que ens va demostrar que qualsevol tema es pot arranjar en clau Latin, i sinó, escolteu els temes que van fer:



Raimon Molà piano

Néstor López saxo alt

Javi Garrabella - baix

David Italiano – percussió i

Glòria Maurel- bateria

2.- Combo Taller de Músics                       42m

Jo diria que tots els presents ens vam quedar bocabadats per com ho van fer, i la mostra visual era l’expressió dels mestres Eladio i els dos Jordis, que escoltant-los mentre sopàvem, no paraven de fer cares d’aprovació per la música que escoltaven.
Temes que mai havíem escoltat en clau Latin, els vam poder escoltar amb aquests ritmes, i us haig de dir que, per a cada interpretació vam anar ampliant el nostre reconeixement vers el treball d’aquests joves cracs. Una gran feinada que van tenir aquests joves cracs de G.S. en tots els arranjaments dels estàndards en clau Latin.

Així doncs acabarem aquest programa amb l’hora llarga que va durar la Jam Session , primer amb alguns dels nois del Taller de Músics amb l’Eladio i els dos Jordis, jo mateix em vaig atrevir amb el magnífic tema anomenat “Just Friends” i alguns més, mentre que el Juan Carlos, conegut de l’Eladio, va fer el “Now’s The Time” de Parker, tocant al costat del seu estimat i gran músic, el qual toca amb un saxo tenor que abans havia estat del mateix Juan Carlos...
El darrer tema de la nit va ser el preciós “Alone Together”...
Som-hi doncs amb la Jam Session...

3.- Jam Session                   1h8m

Doncs ja vegeu que ens ho vam passar d’allò més bé, envoltats com estàvem de mestres músics, alguns força joves i ja tocant tant bé. Més de dues hores de música i divers tempo utilitzat per fer les corresponents presentacions ens va portar a inaugurar el 2n dia a partir de les 21h on la música i demés presentacions van durar fins les 24h. Gràcies al Jesús de La Tasca que va fer que tots s’alimentessin la mar de bé i a la Sandra de Cultura, que va fer que tot estes a punt a l’hora indicada per començar. Gràcies al Quim Isern, magnífic tècnic de so que va fer que tot sonés la mar de bé.

Doncs agrair-vos la vostra assistència i convocar-vos per la cloenda del Festival que serà aquest divendres 24 de juliol a la Plaça de Sant Jordi amb la Big Band de l’Escola Superior Jam Session i el Geni Barry Sextet, a partir de les 22h i fins la 1h de dissabte.

Gràcies per ser-hi, bona nit i bon Jazz Club de Nit en el Jaç de cadascú.
Miquel Tuset i Mallol.



Molt bona nit a tothom des d’aquí Ràdio Sant Vicenç i el programa Jazz Club de Nit....Aquest programa i tots els programes de JCdN, estan dedicats a la persona que ens va ensenyar el Jazz, Juan Claudio Cifuentes, “Cifu”, pels amics, que ens va deixar un malaguanyat dimarts 17 de març de 2015 després de tota una vida dedicada al Jazz. Pioner i mestre, serà insubstituïble.

El seu Jazz entre amigos a TVE2 i els programes de ràdio “Jazz Porque Sí” i “A todo Jazz”, són el seu llegat que mai oblidarem.
Ja sabeu que aquest programa el fem els dimecres i els dijous en diferit a la mateixa hora, excepte el tercer dijous de cada mes. Ens podeu escoltar en directe per online a radiosvh.info i des d’allà prement el botó del directe. Qui us parla, Miquel Tuset i Mallol mirarà de fer-vos gaudir amb la selecció de músiques improvisades que avui escoltareu a Jazz Club de Nit.

Avui repetirem pel que fa a concerts enregistrats i ho farem amb el que van fer l’Andreu Zaragoza Trio a Can Comamala el passat dimarts 7 de juliol. Un magnífic concert amb l’Andreu, guitarra; Horacio Fumero, contrabaix i David Xirgu, bateria. L’Andreu ens va presentar tot un seguit de temes estàndards arranjats per ell mateix i també ens va oferir algun tema seu, ja cap el final. Un pati de Can Comamala amb força gent que va venir un dia de cada dia a gaudir del concert que vam oferir. Esment especial al Rafa, que va venir de Sant Boi; en Jordi Llecha i família, tots quatre de Molins de Rei; l’Oriol que sempre ve i ho fa des de Sant Cugat; l’Alfonso i parella que venen de Cervelló; el Ramón que sempre que hi és i fem concert aprofita per quedar-se i per descomptat la gent del poble que va venir, com el meu germà Carles i demés. Hi vam tenir també una jove i ja gran bateria, alumne del David, i amb projectes diversos com el trio WOOM amb la Clara Luna i la Gemma Abriè...estem parlant de la Laia Fortià, germana del gran contrabaixista Manel Fortià.

 
Som-hi doncs amb el concert de l’Andreu Zaragoza Trio, amb l’Andreu, guitarra; Horacio Fumero, contrabaix i David Xirgu, bateria....

1.- Concert Andreu Zaragoza Trio

Doncs ja heu pogut de quina manera tan delicada toca la guitarra l’Andreu i quins sons més impressionants que n’obté....l’Andreu em va impressionar per moltes coses una de les quals la seva concentració en les llargues i increïbles execucions dels seus solos, una altra la sonoritat tan Jazzísitca de la seva magnífica guitarra de caixa d’Angelo.
Van tocar grans temes i melodies i millors interpretacions que van fer tots tres, fen esment especial al líder que sempre que pot es fa acompanyar per aquests tres grans monstres de l’escena del Jazz a casa nostre. De l’Horacio poca cosa es pot dir o molta massa si un s’hi posa. És l’indiscutible mestre del contrabaix, argentí ell que va deixar-se caure per aquí quan donava classes al conservatori de Suïssa. Arribar a Catalunya i ja formar part del trio del Tete Montoliu....i per una llarga temporada...després, família catalana, filla que canta i toca el piano amb la qual ha fet algun Jamboree...classes a l’Esmuc, Conservatori de Liceu i bolos, molts bolos...a veure quan el puc pescar per portar-lo al Jazz Club La Vicentina. L’altre que tampoc ha vingut a la Sala Xica és el mestre de bateries David Xirgu. Una altra icona del Jazz a casa nostra immersa en multitud de projectes com els que te la Giulia Valle. També forma parella amb el gran Gorka Benítez, etc..etc...David ens va meravellar per la seva permanent recerca rítmica en tot moment, i sempre solejant i no només fer-ho quan toca.

Doncs res, espero i desitjo que hàgiu gaudit en aquest curtet programa d’1 hora i minuts, com els que fèiem els inicis, allà per l’any 2009, que no fa pas gaire.

Gràcies per ser-hi, bona ni i bon jazz club de nit en el jaç de cadascú.
Miquel Tuset Mallol.

 

blogger templates |