Un programa dedicat als ritmes càlids de la llunyana Cuba amb cinc projectes que tenen aquest denominador comú. Podreu escoltar a Evaristo Pérez "Cajón Jazz Trio"; Yurgaki Trio "Puntos de giro"; Santiago Acevedo "Raices"; Aranjazza "Carabassejant" i The Jamboree  Big Latin Band, "Pavana Club". Això serà aquest dimecres i dijous a les 22h a Ràdio SantVi 90.2.


Molt bona nit a tothom des d’aquí Ràdio Sant Vicenç i el programa Jazz Club de Nit....Aquest programa i tots els programes de JCdN, estan dedicats a la persona que ens va ensenyar el Jazz, Juan Claudio Cifuentes, “Cifu”, pels amics, que ens va deixar un malaguanyat dimarts 17 de març de 2015 després de tota una vida dedicada al Jazz. Pioner i mestre, serà insubstituïble. També vull recordar a tots aquells que volen viure d’una altra manera, ves a saber si millor, i que perden la vida en la seva recerca. Finalment, i com a ex docent, no, puc obviar els fets que han causat la mort d’un jove company. Des d’aquí un record per a tots ells.


El seu Jazz entre amigos a TVE2 i els programes de ràdio “Jazz Porque Sí” i “A todo Jazz”, són el seu llegat que mai oblidarem.
Ja sabeu que aquest programa el fem els dimecres i els dijous en diferit a la mateixa hora. Ens podeu escoltar en directe per online a radiosvh.info i des d’allà prement el botó del directe. Qui us parla, Miquel Tuset i Mallol mirarà de fer-vos gaudir amb la selecció de músiques improvisades que avui escoltareu a Jazz Club de Nit.

Avui fem un programa especial dedicat als ritmes més càlids i calents, aquells ritmes que van començar a Cuba i que després Dizzie Gillespie va incorporar al Jazz en la seva Big Band. Per entendre una mica de què va això del Latin Jazz, us en faré cinc cèntims al llarg del programa..

Doncs ara sapigueu que podeu anar a la botiga Blue Sounds al carrer Benet Mateu 26 a comprar de tot i més relacionat amb el món del Jazz...discos, llibres, dvds, vinils. Allà hi trobareu els caps de setmana i dilluns pel matí a l’amic Enrique Heredia, mentre que la resta de dies hi trobareu a l’Esteve. Ells dos us assessoraran en tot lo de Fresh Sound Records, editorial creada pel gran entusiasta amant del Jazz, Jordi Pujol Baulenas, des d’aquí una forta abraçada..

Comencem doncs amb un magnífic projecte editat per Fresh Sound, el del pianista Evaristo Pérez, anomenat...


“CAJON JAZZ TRIO”
Evaristo Pérez

Editat per Fresh Sound Records New Talent           FSNT 433
Enregistrat i mesclat per Florian Pittet a l’estudi La Fonderie, Friburg
Masteritzat per Philippe Teissier du Cros, Paris.

Evaristo Pérez, piano
Philippe Brassoud, contrabaix
Marta Themo, cajón

Evaristo Pérez suís fill d’emigrants espanyols, suposo que de pare castellà i mare catalana, ja que ell mateix diu que a casa parlen tres llengües, francès, català i castellà. En una entrevista que li fan acaba dient que si tu em preguntes d’on soc et diré que soc un pianista de Ginebra però català d’origen.

Després d’aquesta petita presentació de qui és Evaristo Pérez començarem amb el millor tema per iniciar aquest programa i que és aquell que va composar Juan Tizol & Duke Ellington....

2.- Caravan   (J. T. & D. E.)            3m45s

Ja sabeu com el cajón ha esdevingut un element de percussió fonamental pel flamenc però també per les músiques de l’Amèrica del sud, que és on se’l van inventar. Doncs aquí la Marta el remena la mar de bé en aquest projecte a trio tan delicat de piano, contrabaix i cajón. L’Evaristo Pérez, líder de la formació hi participa en força temes propis com veurem aviat.

Doncs una mica d’història d’on ve el Latin Jazz....
Des dels inicis del Jazz, la música Latino Americana ha tingut un rol molt important en el desenvolupament del Jazz. Jelly Roll Morton, un dels pioners, ja parlava de “l’Spanish tinge” que tenia flaires a Jazz. La fusió de la música Afro Cubana i el Jazz, sovint es diu Latin Jazz.
Com es caracteritza el Latin Jazz? Doncs la majoria de les formes tradicionals de música a Cuba i a d’altres indrets de l’Amèrica llatina estan pensades per a ser ballables i ballades. Així doncs, el primer element de la majoria d’estils de música Llatina és el Ritme, el qual, en la música Afro Cubana es basa en la figura anomenada Clave. Hi ha diverses varietats de ritmes en el Clave, tot i que l’exemple típic  és el següent:




La secció rítmica en la música Afro cubana consisteix bàsicament en diversos percussionistes que creen  una sèrie de complexes polirítmies al voltant del Clave. Mentre d’altres estils de la música Cubana poden afegir només veus i guitarres, les orquestres de ball Llatí que varen esdevenir populars als EEUU, normalment afegien una secció de metalls, canyes, piano i contrabaix, a més a més dels percussionistes. Tots plegats tocaven junts ritmes molt complexos. En la música Afro Cubana, la sincopa, és encara molt més pronunciada que en altres estils de Jazz. Tot i que la música sigui lírica, fent una balada, igualment és sincopada.

Seguim amb un altra tema d’aquesta magnífica formació, ara amb un preciós estàndard a ritme càlid, el preciós tema de Sammy Fain...

6.- Alice in wonderland        (S. F.)             3m14s

Evaristo Pérez, músic que viu i treballa a Suïssa amb dos discos més editats anomenats “Individualism”, amb la Soraya Berent Quartet, veu i composicions i “Why”, amb el seu trio i com a convidat el saxo tenor Ohad Talmor i que va portar aquest projecte del Cajón Jazz Trio al Jamboree no fa massa. Un tema estàndard aquest el de l’Alícia al país de les meravelles passat pel sedàs del cajón jazz trio donant-li un color nou i renovada vida. El so apagat del cajón es contraposa a la brillantor del so del piano aconseguint una sonoritat diferent i més enriquida.

I continuant explicant-vos què carall és això del Latin Jazz….
Els músics de Jazz  han manllevat des de sempre els ritmes Afro Cubans, tot i això, molta gent considera que el Latin Jazz va començar quan les orquestres de ball Cubanes varen incorporar els elements del Jazz. Una d’aquestes primeres orquestres de música Afro Cubana amb estil jazzístic deliberat va ser la del Machito i Mario Bauza, percussionista i trompetista respectivament, a mitjans del 1940. Un dels primers músics de Jazz que de manera consistent va explorar aquesta música va ser Dizzie Gillespie, el qual va incorporar el percussionista Chano Pozo a la seva orquestra i va popularitzar aquesta música.

I ara acabem amb el projecte de l’Evaristo Pérez amb un tema seu impressionant, anomenat...

8.- Have you seen the prince          (E. P.)             4m26s

Aquest és un tema força viu, amb un ritme constant el qual, si hi hagués una bateria marcaria de ben segur un magnífic swing, acompanyat del permanent walking del contrabaix. El cajón de la Marta assenyala el camí rítmic de la mateixa manera que el contrabaix del Philippe ens fa un magnífic solo acompanyat subtilment per piano i cajón. També la Marta es fa el seu solo, a quarts però amb el piano de l’Evaristo el qual se’ns ha descobert com un gran pianista amb una gran tècnica i bon sentit del ritme. Un home que domina perfectament la mà esquerra pel que fa als acords i amb una digitació pulcre en la dreta. Així mateix, Philippe i la Marta són uns magnífics acompanyants amb ell al contrabaix, precís i clavat de tempo i amb uns solos clavats, mentre que ella ens ha sorprès de quina manera manega el cajón.

Seguim amb el programa d’avui i ara us presentaré un projecte que es va presentar a la Sala Fènix del barri del Raval, un espai que ja ha celebrat el seu primer aniversari amb força èxit de públic i tot gràcies a les propostes diverses que s’estan realitzant des d’aquest espai amb la Jolanda Marrone al capdavant del grup que ho porta. El projecte es diu Yurgaki Trio i està liderat pel pianista colombià Nicolás Cristancho. Els concerts-jam de la Sala Fènix estan coordinats pel bateria portuguès Joao Vieira, i aquest dia, Nicolás al piano va venir acompanyat per Jorge Da Rocha al contrabaix, amb Joao a la bateria.

Som-hi amb el projecte del Nicolás...



“PUNTOS DE GIRO”
Yurgaki

Enregistrat per Jordi Grifell a Estudi Laietana el 28 de juliol de 2014
Masteritzat per Jordi Vidal
Produït per Yurgaki

Nicolás Cristancho, piano i composicions..
Felipe Varela, baix i contrabaix
Fidel Minda, bateria i beatbox

I com a convidats...
Sergio Contreras, trompeta
Cristian Cosanatan, percussió
Jordi bonell, guitarra

Aquest projecte va començar el seu camí discogràfic el novembre de 2005, amb “Ojo x diente”, va seguir el desembre de 2009 amb “Gozación Espiral”, el juny de 2012 amb “Tres nuevas formas de...” i ara amb aquest “Puntos de Giro”...

El concepte de Yurgaki combina el coneixement musical tradicionals de Colombia amb la música popular del món, explorant les arrels comunes com una manera de desenvolupar el seu propi llenguatge musical.

Comencem ja amb un tema d’aquesta formació, de Fidel Minda anomenat....

4.- Chocolate            (F. M.)            5m48s

Ha estat fonamental la participació de tot un grup de grans músics per el bon desenvolupament musical de Yurgaki, el qual no és només un projecte amb una gran qualitat humana i musical, sinó que també és una escola en constant renovació i evolució que expressa l’explosió creativa de Colombia.
En aquest tema hi participa el Sergio Contreras, trompeta amb sordina, tema de Fidel Minda, que us recordo va venir el 4rt Festival de Jam Sessions representant a l’Esmuc. Aquest tema amb marcat accent funk inicia la música d’aquest jove pianista colombià.

Nicolás Cristancho multi-instrumentista, compositor i cantant es el líder del projecte. Ha tingut la oportunitat d’investigar en les músiques de Cuba, Estats Units, Espanya i Europa de l’Est. Ha enriquit la seva experiència realitzant estudis en el Conservatori de Universidad Javeriana a Bogotá, Conservatori del Liceu i l’Escola Superior de Música de Catalunya.



Actualment està establert a Barcelona, des d’on gestiona el seu projecte i treballa promovent la riquesa cultural d’Amèrica Llatina per tot el món. Seguim ara amb un tema del líder de la formació anomenat....

1.- Que mas puedo decir    (N. C.)            3m52s

Aquí sí que hem escoltat un bon tema amb ritmes canviants, ritmes colombians amb aires jazzístics, i una molt bona composició, un tema a trio bàsic i de sobres suficient per mostrar-nos el potencial d’aquest músic, a més de mostrar-lo com un bon pianista. Baix i percussions l’acompanyen a la perfecció situant-nos en l’entorn dels ritmes càlids amb totes les seves variants..

Un projecte que des del 2005 al 2009 i  a Colòmbia, compta amb tota una colla de músics, tants que se’m fa difícil nombrar-los a tots, i posteriorment ja a Barcelona i del 2009 al 2015 en te una altra llarga llista, la qual cosa parla per si mateixa de la capacitat de convocatòria de Yurgaki a casa nostra. Tot s’ha de dir però, i la majoria dels músics són compatriotes d’ell com per exemple el nostre amic Felipe Muñoz.

I acabem amb el tema anomenat...

3.- Estilo Colombese           (N. C.)            6m09s

I quin magnífic tema iniciat per la percussió i que no ens indica en cap moment de quina manera es desenvoluparà...la trompeta del Sergio i la percussió sorprenen, i més ho fa el Nicolás al piano amb un ritme impressionant al darrera seu...Sergio a la trompeta llueix també el seu so, primer amb un acompanyament delicat i després arribant al clímax, per deixar pas al solo de percussió, etc...

El perquè del nom Yurgaki....
Yurgaki és el cognom de sang de Nicolàs Cristancho, és a dir, el seu avi, que era fill natural d’un senyor que es deia Yurgaki va ser criat per un altre senyor de cognom Cristancho. A més a més de criar-lo li va cedir el cognom, tot i que realment el seu cognom era Yurgaki. Nicolàs ha agafat el cognom real dels seus avantpassats, com una manera de diferenciar-se i connectar-se amb les seves arrels, de la mateixa manera com ho cerca amb la seva música.

El perqué del nom del disc Puntos de Giro...
Puntos de Giro significa el tancament del cicle del trio format amb Felipe Varela i Fidel Minda, el qual es va desenvolupar a Barcelona durant 5 anys i que va culminar amb l’enregistrament d’aquest disc l’any passat.

Seguim amb la música de ritmes càlids ara amb el projecte “Raíces” del contrabaixista Santiago Acevedo...un altre músic colombià..


“RAICES”
Santiago Acevedo

Auto-Editat
Enregistrat per Jordi Grifell a Estudi Laietana el 2015.
Mesclat i masteritzat per Jordi Vidal i Santiago Acevedo
Produït per Santiago Acevedo

De fet els músics que toquen en tots els temes són

Santiago Acevedo, contabaix
Ramón Ángel Rey, bateria

i la resta de músics que participen en el disc els veureu a la contraportada del disc quan el pengi al blog, i ja us diré els músics que participaran els temes que posi.

Comencem ja amb la música del Santiago i ja us aniré explicant de què va aquest projecte...escoltem doncs el magnífic tema de José Alfredo Jiménez amb Clara Luna, veu; Fernando Tejero, piano; Freddy Ramos, cuatro; Santiago Acevedo, contrabaix i Ramón Ángel Rey, bateria...en el tema..

3.- Deja que salga la luna   (J. A. J.)         5m12s

Una preciositat de cançó popular interpretada per aquesta formació i cantada amb la magnífica i suau veu de la Clara, amb un Fernando al piano també magnífic, així com la resta de companys..iniciada pel quatro i ja la preciosa veu de la Clara amb una delicada lletra. Un projecte d’un contrabaixista que deixa que la resta de companys brillin ens parla de la generositat d’aquest músic. Aquest és un projecte personal però quasi més és un projecte col·lectiu.

Aquest disc que escoltareu ara és el resultat del treball dur i dedicat d’un músic amb molt talent que un dia va decidir emigrar de Colòmbia, després d’haver deixat una molt bona empremta en l’ambient de la salsa del seu país. El seu periple cap a les terres catalanes va ésser motivat pel desig de professionalitzar el seu art. A Catalunya ha creat i dirigit agrupacions importants amb música de diferents gèneres, havent escollit el Jazz que tant l’apassiona.


Seguim ara amb el tema que dóna nom al disc, composat pel Santiago i amb tota una colla de músics com Paul Evans, trompeta; Vicenç Solsona, tres i cors; Fernando Tejero, Rhodes i piano; Santiago Acevedo, contrabaix; Ramón Ángel Rey, bateria; Oriol Martínez, congues; Climent Cambà, timbal, guiro, maraques; Ray Guza, veu i cors i Rangel García, cors.

5.- Raíces      (S.A.)              5m20s

I quin magnífic tema, quina magnífica rumba i percussió a la vegada que bones interpretacions del Ray a la veu, el Paul a la trompeta, Fernando al Rhodes. Un tema iniciat pel contrabaix del líder acompanyat de la percussió i on ràpidament ha intervingut el Rhodes, donant-li un aire modern al tema càlid de ritme. I com es va animant el tema fins el moment on només se sent el quatro i la percussió i després les veus i cors de Ray i Rangel li donen els aires més frescos i alegres dels ritmes calents.

Aquest disc és doncs el resultat de la seva ànsia de fer música, i no només d’interpretar-la. Va escollir el contrabaix com instrument i el seu cor com el grisol de les composicions que integren aquest disc. És també el producte d’un músic somniador i compromès en si mateix i la música que ens presenta en aquest el seu primer treball discogràfic.
Un projecte i músic enriquit per les experiències extretes de grans músics, de talla internacional, al costat dels quals ha compartit escenaris durant quasi una dècada. Finalment, és el treball d’un connotat professional de la música el qual és tant generós que vol compartir el seu talent amb tots nosaltres.

Acabarem el projecte amb el primer tema del disc, també del Santiago i ara amb Pep Garau, trompeta; Joan Monné, piano; Vicenç Solsona, guitarra; Santiago Acevedo, contrabaix; Oriol Martínez, congues i Ramón Ángel Rey, bateria en el tema anomenat....

1.- Pescao Blues      (S. A.)             4m39s

Ara sí, ara ja desbocats en plena eufòria de ballaruca amb un Pep que està immens amb un magnífic so i gran fraseig, en una gran intervenció en el seu solo de la mateixa manera que el Vicenç, potser el millor guitarrista d’aquesta especialitat que tan li agrada, a banda d’altres especialitzacions en les quals també brilla...i és que és un dels bons, molt bons guitar men d’aquest país. L’Oriol a les congues se’n fa una de molt bona d’impro i sempre acompanyant tothom a la bateria el mestre Ramón Ángel Rey.

Doncs deixem aquest projecte i seguim ara amb el següent....però abans..

..recordeu que podeu trobar el millor del jazz que es fa a casa nostra entrant a la web de Quadrant Produccions www.quadrantproduccions.es, allà tindreu la possibilitat d’adquirir els discos que vulgueu i veure tot el catàleg d’aquesta editorial del Lleida dirigida pel Josep Ramon Jové, des d’aquí una forta abraçada.


“CARABASSEJANT”
Aranjazza

Editat i produït per Quadrant Produccions   Q00063J
Enregistrat i mesclat per Pere Aguilar entre el 10 i el 17 de novembre de 2014.
Masteritzat per Marco Rostagno als estudis Hitmakers Mastering

Nando Picó, saxo tenor
Marcel Janer, piano i arranjaments
Ramon Bagué, baix elèctric
Joan Palà, congues i bongos
Sergio Ramos, bateria i caixó.

Escoltem el primer tema d’aquesta formació, un preciós bolero força suau amb un títol que ens remet a Menorca i per tant el compositor deu ser el pianista Marcel Janer, anomenat...

6.- Un moix dalt una teulada           (M. J.)             5m59s

Doncs ja vegeu que aquesta és la música d’Aranjazza....una música nostra interpretada amb aires càlids a base d’una bona secció rítmica, piano, bateria i percussió i baix elèctric, i un bon so del saxo tenor per les melodies, les quals  es veuen també interpretades pel piano del Marcel.

Aranjazza és un projecte musical nascut amb la voluntat de fusionar els ritmes llatinoamericans i mediterranis amb la música tradicional catalana;  en aquest cas, de Catalunya i Menorca.


Seguim amb algun altre tema d’aquesta formació que ha decidit donar-li ritme calent a les cançons populars del nostre territori, el dels Països Catalans i ara amb un tema del gran Ortega Monasterio anomenat...

4.- La Balada d’en Lucas    (O. M.)            6m29s

Un tema amb un punt de malenconia i un ritme càlid que ens porta els pensaments més enllà, a la llunyana Cuba d’on va sorgir tot això. Ortega no ho oblidem és un dels grans compositors de les nostres “habaneres”.

Carabassejant és el primer disc del grup Aranjazza. Les cançons que s’hi inclouen utilitzen, doncs, un tipus d’harmonia i ritme propis de l’estil de jazz llatí i incorporen les estructures melòdiques de la nostra cançó popular.

Acabem el projecte amb un tema força fresc com la resta dels què hi ha en el disc, anomenat...

1.- La gata i el belitre           (Aranjazza)    5m05s

En aquest tema i en tots els altres hi podem notar la gran feina del Joan Palà a les congues i bongos, a la vegada que la del pianista Marcel Janer, el bateria Sergio Ramos i el baixista Ramon Vagué. Una secció rítmica compacta que li dóna vida a la formació mentre que el so robust del saxo tenor del Nando Picó ens transmet la calidesa de les melodies i sons de totes aquestes cançons nostres, ara però amb aires més calents, més cubans. Doncs aquest és un projecte interessant i aquest és el seu primer disc, tot i esperant la seva segona producció que de ben segur també ens sorprendrà molt gratament.

I ja per acabar aquest programa ho farem amb un disc de la Jamboree Big Latin Band del Ramon Escalé. Aquesta formació va ser-hi al Jamboree una bona temporada, com abans hi havia estat la B.A.B. de l’Alfons Carrascosa. El programa ha anat evolucionant fins arribar al final i què millor fer-ho amb una Big Band carregada de grandíssims músics, tots ells mestres i líders de formacions pròpies i/o compartint projectes amb d’altres companys.

Per començar dir-vos el què va dir en Luc Delannoy d’aquesta Big Band...

“No he conegut a Europa una orquestra que soni tan autènticament cubana com The Jamboree Big Latin Band”


“PAVANA CLUB”
The Jamboree Big Latin Band

Editat per Fresh Sound Records World Jazz           FSWJ 045
Enregistrat, mesclat i masteritzat per David Casamitjana al JazzRoom en directe el 25 d’abril de 2013.

Agraïments per a Joan Mas i al Jamboree Jazz Club
Supervisor musical, Pere Pons
Productor executiu, Jordi Pujol

Ramon Escalé, piano i direcció
David Pastor, Jaume Peña, Lluis Figuerola, trompetes
Víctor Correa, Sergi Vergés, trombons
Víctor de Diego, flauta, saxo alto
Martí Serra, saxos tenor i soprano
Gorka Benítez, flauta i saxo tenor
Joan Chamorro, clarinet i saxo baríton
Isaac Coll, baix
Àlex Ventura, paila
Vicenç Soler, conga

Tots els arranjaments de Ramon Escalé.

Pere Pons, signant com a Crític Musical a la Reserva, ens diu a l’interior del petit llibret del disc unes quantes coses, totes molt interessants i que per qüestions de temps no us podré llegir, però sí que us en diré un trosset de cada paràgraf....comença dient-nos..

La tradició del so llatí a Barcelona no és una invenció ni molt menys una raresa. Una ciutat portuària dins un país com Catalunya – històricament obert al comerç d’ultramar – s’exposa de forma inevitable al bescanvi de sonoritats i ritmes.....etc...

Després parla dels discos enregistrats de Bebo Valdés amb l’Eladio Reinón...i

Receptor de tot aquest llegat el músic Ramon Escalé va articular fa prop de vint anys la Barcelona Big Latin Band...etc...

Parla dels autors com Arturo Sandoval, Ernesto Lecuona, etc....i acaba dient-nos..

Pura simbiosi caribenya a la riba de la mediterrània, així caldria definir la proposta per fi documentada en disc de The Jamboree Big Latin Band. A gozar.

Comencem doncs amb el primer tema del disc on es pot escoltar la veu de l’speaker i programador del Jamboree, en Pere Pons amb un tema d’Arturo Sandoval anomenat...

1.- Conjunto               (A. S.)             7m12s

Estem davant una formació magnífica de mestres dirigida per un altre mestre, Ramon Escalé, i en aquest tema hem pogut escoltar el magnífic solo del gran David Pastor en el registre més agut, tal i com el compositor Arturo Sandoval li agrada interpretar i per tan composar. David brilla aquí amb tota la màxima intensitat i d’això fa dos anys, ja que aquest disc es va enregistrar un 23 d’abril de 2013, ves per on quina casualitat, avui dimecres 22 i demà dijous 23 d’abril, dos anys més tard. Gorka Benítez és l’altre solista d’aquest tema amb el seu magnífic so del seu saxo tenor que va fer embogir al personal assistent a l’enregistrament.


Per alguns crítics, el terme “salsa” es refereix a la música de ball Afro Cubana amb alguns elements del Jazz, però sense emfatitzar la improvisació que caracteritza el Jazz. Una de les més famoses orquestres de Latin Jazz és la del trompetista i percussionista Jerry Gonzalez, la qual, tipifica el so modern del Latin Jazz.

Seguim ara amb un tema de Ernesto Lecuona anomenat...

3.- La Comparsa

I quina magnífica interpretació a la flauta de Gorka Benitez, en una preciosa melodia de l’Ernesto Lecuona, on la secció rítmica de l’Àlex Ventura i Vicenç Soler se’ns emporten sense remissió a no parar de ballar. És un tema preciós sense cap mena de dubte, on tota la Big Band està superba, com en tots els set temes del disc. Una meravella de disc que hauríeu de mirar d’aconseguir com la resta dels què avui us he posat.

Per fer un resum dels Musics més coneguts de Latin Jazz, podríem parlar dels següents, tot i dir-vos que en falten uns quants...


Saxo Alto; Paquito D'Rivera .Flauta; Dave Valentin
Trompetes; Mario Bauza, Dizzy Gillespie, Jerry Gonzalez, Charlie Sepulveda, Arturo Sandoval . Trombó; Papo Vasquez
Veus;  Celia Cruz, Ruben Blades . Vibrafon; Cal Tjader
Piano; Bebo Valdés, Papo Lucca, Charlie Palmieri, Eddie Palmieri, Hilton Ruiz, Gonzalo Rubalcaba, Chucho Valdés. Contrabaix; Cachao, Oscar D'Leon
Percussió; Chano Pozo, Tito Puente, Jerry Gonzalez, Pancho Sanchez, Mongo Santamaria, Ray Barretto.

Acabem ja amb el tema de Israel López, Cachao anomenat...

5.- A gozar con mi combo              (I. L.)               7m50s

Amb una altra preciosa melodia embolcallada d’un ritme esclatant, la música ens pertorba fins l’extenuació provocada pel ball, imparable. Aquí amb solos del líder de la banda, Ramon Escalé al piano, un mestre en això d’arranjar, dirigir i interpretar. Quino Bèjar als bongos, apareix aquí com a amic convidat. Aquest músic amb tanta i llarga trajectòria, acompanyant al Gato Pérez i La Orquestra Plateria, si la memòria no em falla.

Doncs això ha estat tot, espero que hàgiu gaudit d’aquest programa dedicat als ritmes càlids del Carib, i ho hem fet amb cinc projectes, diferents i amb un denominador comú de la calidesa rítmica i també de la qualitat.
Dir-vos que dijous ho tornareu a escoltar a la mateixa hora i que pel divendres tenim el concert-jam d’abril amb un magnífic trio de músics liderats pel guitarrista italià Johnny Branchizio, amb Jordi Mestres, contrabaix i Roberto Faenzi, bateria.
Res més, bona nit i bon jazz club de nit en el jaç de cadascú. Miquel Tuset i Mallol.


 

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |