Molt bona nit a tothom des d’aquí Ràdio Sant Vicenç i el programa Jazz Club de Nit. Ja sabeu que aquest programa el fem els dimecres, avui dijous, però, i de manera extraordinària farem la segona part del programa dedicat a Lluís Coloma. Ens podeu escoltar en directe per online a radiosvh.info i des d’allà prement el botó del directe. Qui us parla, Miquel Tuset i Mallol mirarà de fer-vos gaudir amb la selecció de músiques improvisades que escoltareu.

Aquests dos programes els hem dedicat estrictament a la figura de Lluís Coloma i a la discogràfica catalana Fresh Sound Records i la seva secció Swing Alley, de Jordi Pujol, home aquest que va apostar el 100% per en Lluís. Tots els darrers discos de Lluís Coloma estan editats per aquest segell i el seu vesant Swing Alley, mentre que als seus inicis va enregistrar en d’altres editorials com més endavant veureu.

I per tant us vull recordar  que podeu anar a la botiga Blue Sounds al carrer Benet Mateu 26 i comprar de tot i més relacionat amb el món del Jazz...discos, llibres, dvds, vinils....etc....tot el de Fresh Sound Records, editorial creada pel gran entusiasta amant del Jazz, Jordi Pujol Baulenas, des d’aquí una forta abraçada...

Comencem doncs amb la segona part del programa especial dedicat al gran pianista de Blues, Rock i Jazz, Lluís Coloma, que aquest proper divendres tindrem amb el seu trio al Jazz Club La Vicentina, a partir de les 22h a la Sala Xica.

D’en Lluís Coloma dir-vos algunes coses més que no us vaig dir ahir, entre les quals que és un dels convidats de luxe al Festival de Jazz de Sant Javier, des de fa una colla d’anys, de fet em sembla que el conviden cada any des fa uns quants i que, com escoltareu avui i també vàreu fer ahir, també és un assidu al Cafè Central de Madrid, Café aquest que ara mateix passa per uns grandíssims dubtes pel que fa a la seva continuïtat, i no és per ells, no, que els hi va bé, és com darrerament i sempre ha passat, per interessos econòmics immobiliaris i d’altres merdes. En fi, dit això, desitjar-los que la continuïtat sigui el seu present i futur.

Avui us posaré els altres tres discos del Lluís, discos, aquests i els d’ahir, enviats per ell mateix i algun cedit pel Jordi Pujol Baulenas, tots discos de Fresh Sound Records i la seva secció Swing Alley.

Comencem amb el que va fer amb el Bob Seeley, també enregistrat en viu al Cafè Central de Madrid...amb Lluís Coloma, “Machine Gun Fingers” i Bob “The Spider” Seeley...


“INTERNATIONAL BOOGIE WOOGIE EXPLOSION”
Bob Seeley & Lluís Coloma

Editat per Fresh Sound Records Swing Alley          SA 021
Enregistrat al Cafè Central de Madrid el 26, 27 i 28 d’agost de 2011.
Produït per Bob Seeley & Lluís Coloma
Productor executiu Jordi Pujol

Amb
Bob Seely, piano, canal dret
Lluís Coloma, piano, canal esquerra

Anem ja amb alguns dels temes més suaus de tempo i anirem augmentant-ne el ritme...som-hi doncs amb el primer tema de la nit composat per Freddie Slack anomenat...

7.- Strange Cargo    (F. S.)             4m03s

Doncs per començar aquest tema tant mesurat i ben marcat per la mà esquerra d’ambdós ha estat ideal. Una parella de músics i amics que gaudeixen tocant junts i fent gaudir doncs al públic, que segur devia mantenir-se bocabadat tot el concert...

Seguim amb la tònica una mica més viva amb el tema l’Albert Ammons & Pete Johnson anomenat....

9.- Cuttin’ the Boogie           (A. A. & P. J.)            3m55s

Un Pete Johnson nascut a Kansas Citiy que primer va provar la bateria i que aviat es va decantar pel piano, realitzant amb l’Albert Ammons uns duets a piano allà per l’any 1941 i enregistrats per Victor, encara no RCA Victor..Un Albert Ammon, que va ser conjuntament amb el Meade “Lux” Lewis, pianistes tots dos, qui va encetar amb Blue Note la secció de Blues & Boogie, i que va ser el pare del gran saxo tenor Gene Ammons.
Aquí els nostres herois retren homenatge a tots aquests grans músics i pioners del Blues i del boogie woogie..i de quina manera més impressionant que ho fan.

Seguim parlant del Lluís....Des dels seus inicis, aquest gran pianista ha desenvolupat un toc personal en la interpretació del Blues i el Boogie Woogie, creant les seves pròpies composicions recollides en els seus discos inicials com REMEMBER (Omix Records 2002), BOOGIEOLOGY (Omix Records 2005), LONELY AVENUE (Swing Alley 2006 ). En el seu treball BOOGIE Portraits (Swing Alley 2008) Lluís va compartir duets amb grans pianistes de Blues & Boogie Woogie com Carl Sonny Leyland, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Seeley, Mark "Mr B Braun, Frank Muschalle ...

Seguim ara amb un tema del Meade “Lux” Lewis, anomenat...

4.- Yancey Special               (M. L.)             5m45s

Tema ideal, com tots els que estem escoltant, per fer-lo a duet, com solia passar a l’època com ja us he comentat...un músic aquest nascut el setembre de 1905 i que va composar un dels temes més interpretats, el conegut “Honky Tonk Blues”..
Seguim ara amb un tema una mica més viu composat per Joe Liggins anomenat....

8.- The Honeydripper           (J. L.)              2m44s

I quina mà esquerra més impressionant la del Lluís i la dreta melòdica del Bob...


Us recordo que hi ha d’altres programes com el Saxofon d’en Ramon i Josep, el Camps de Cotó de l’Andreu Fàbregues, el Jazz para Nictalopes de l’Enrique Heredia, el Calaix de Jazztre del Jordi Hatero, les Històries del Jazz de l’Albert Carrique, Jazz per a noctàmbuls i No solo Jazz de l’amic Antonio Narváez, gran fotògraf també, per parlar dels programes carregats de voluntariat, com també és aquest.

Seguim amb un altra tema del duet Ammons i Johnson amb el tema

5.- Boogie Woogie Dream             (A. A. & P. J.)                        3m58s

Tema, com la majoria, que comparteixen plenament, fent ells dos ritmes i melodies i ara sí ja amb un boogi woogie a un pas del rock & roll....o ja sense aquest pas...

Ja sabeu que també hi ha programes de ràdio diguem-ne més institucionals, aquells que pots escoltar a les emissores estatals i/o autonòmiques i els de països com el nostre com és l’IcatJazz de l’Albert Talleda i l’amic Toni Pola, i els que fa el mestre de tots, a les escanyes, Juan Claudio Cifuentes, “Cifu” per els amics, Jazz porque sí i A todo Jazz, etc... Bé, com sempre dic la oferta és força àmplia i n’hi ha per triar i remenar..

I ja per acabar aquest magnífic disc ho farem amb un estàndard de Jazz de Jerome Kern, a un ritme una mica més trepidant que l’original que era una balada, el conegut..

16.- Yesterdays        (J. K.)             3m29s            24m

I amb aquest magnífic tema interpretat a ritme força vital i marcat per unes mans esquerres impressionants, escoltant la preciosa melodia tot i omplint-la de precioses i precises notes, deixem aquest disc d’aquest duet per endinsar-nos en el proper disc, també a duet d’ells dos i d’altres com l’August Tharrats i el David Giorcelli...som-hi doncs..


“CAMPI QUI BOOGIE!”
Bob Seeley, Lluís Coloma, August Tharrats i David Giorcelli

Editat per Fresh Sound Records Swing Alley          SA 023
Enregsitrat  en viu a l’hotel Palace l’1 i 2 de juny de 2012, Barcelona, Catalunya.
Produït per Lluís Coloma
Productor executiu Jordi Pujol

Bob Seeley, piano
Lluís Coloma, piano
August Tharrats, piano
David Giorcelli, piano
Manolo Germán, contrabaix
Marc Ruiz, bateria

Comencem amb un tema interpretat a piano solo pel gran Bob “The Spider” Seeley, amb un tradicional anomenat..

5.- Amazing Grace               (trad.)             6m07s

I sí, aquest és un gran pianista americà...que porta tocant més de 30 anys al conegut Charlie’s Crab, a Troy, Michigan, a les afores de Detroit. Ha tocat diverses vegades al Carnegie Hall i ha fet moltes gires per Europa. Ha realitzat sis àlbums i toca en sextet amb el Bob Baldori. La seva gran influència va ser el Meade “Lux” Lewis amb qui es va trobar allà pel 1940 quan aquest va fer diverses actuacions a Detroit, i la seva influència i amistat que es va perllongar pels anys 50s i 60s va ser determinat en el seu estil. Bob Seeley també va tocar amb el gran Art Tatum, ni més ni menys.

Doncs seguim amb el tema de Lluís Coloma amb el seu trio, tema anomenat com el disc...

1.- Campi qui boogie          (Ll. C.)            4m23s

I quin tema més ben construït i amb una mà esquerra impressionant seguida pel Manolo al contrabaix i en Marc amb un tempo impressionant...una improvisació del Lluís de primer nivell i mentre la mà esquerra sense parar...Ja us asseguro que veure’ls en directe és quelcom d’impressionant i això és el que veureu i escoltareu aquest divendres a la Sala Xica a partir de les 22h..

No sé si sabeu que en Manolo Germán, a més a més de ser un magnífic contrabaixista de Blues i boogie woogie, és un dels Luthiers més reconeguts d’aquest instrument. Home que viu a Cardona on hi te el taller, i per on hi passen contrabaixistes de tot el món per deixar-li els seus instruments.

Seguim ara amb un altre tema del Lluís i interpretat a trio...és el

2.- Dits de Foc          (Ll. C.)            6m17s

Mare meva i quin ritme més impressionant des dels inicis, i sempre la mà esquerra a la vegada que el contrabaix, mentre la dreta sense parar de investigar melodies diverses dintre de l’harmonia. Marc a la bateria està immens, com ja veure aquest divendres..

Marc Ruiz, com a gran bateria que és comparteix diversos projectes entre els quals un que fa amb el gran Big Dani Pérez, havent participat amb la Barcelona Blues Band en uns concerts organitzats pel Jamboree i que es van fer a la Plaça Reial. No oblidem tampoc que els passats reis, el 5 i el 6 de gener i a la Nova Jazz Cava de Terrassa, Marc i Manolo van participar en la Segona Blues & Boogie Reunion amb Lluís Coloma, Wendy deWitt i Balázs Dániel.
Acabem aquest disc amb el tema que van interpretar Bob, Lluís i August  i composat per ells tres per a l’ocasió, i acompanyats de Manolo i Marc anomenat..

12.- Grand Finale     (Ll. C. & B. S. I A. T.)            4m37s            22m

I quin gran tema per acabar com a fi de festa, un tema on el públic es va veure desbordat i on tothom devia acabar ballant o fent-la ballar..he.he.

Seguim ara amb el darrer treball de Lluís Coloma però aquesta vegada acompanyat del Sax Gordon i de tota una banda impressionant...

 
“RACAN ROL”
Sax Gordon & Lluís Coloma

Editat per Fresh Sound Records Swing Alley          SA 024
Enregistrat per Oriol Bacardit i Marc Boria l’1 i 2 d’abril de 2013 a la Nova Jazz Cava de Terrassa, Catalunya.

Sax Gordon, saxo tenor
Lluís Coloma, piano
Manolo Germán, contrabaix
Marc Ruiz, bateria
I amb ....
Balta Bordoy, guitarra
David Pastor, trompeta
Jordi Prats, saxo alto
Dani Pérez, saxo tenor
Jaume Badrenas, saxo baríton

En aquest disc escoltarem R&B, blues, i demés estils en un enregistrament fet en viu a la Nova Jazz cava, i amb un mestre del saxo d’aquests àmbits i recolzats tots plegats per una secció de vents i guitarra de grans músics i mestres del país, com el mallorquí Balta Bordoy, el valencià i de casa David Pastor i els de casa com el Jordi, Dani  i Jaume.

Anem doncs ja amb el primer tema d’aquest disc que no és sinó un magnífic blues a càrrec de Gordon Beadle anomenat...

11.- La anguila          (G. B.)            5m18s

I quin magnífic blues que ens han executat aquests grans músics, un tema on els arranjaments de la secció de vents ja estat escrita pel mateix Gordon...i amb un blues com aquest hi havia d’haver una guitarra, una guitarra que sona a vell, a Balta, i què bé ha transmès l’esperit aquest guitarrista no massa conegut per nosaltres. I quin solo del Sax Gordon i amb quin so més estripat i controlat, so que continuarem escoltant en la resta de temes d’aquest gran del R&B i demés herbes similars..

Seguim parlant d’en Lluís....A Espanya la música de Lluís s'ha escoltat en directe en clubs i festivals emblemàtics com el Cafè Central de Madrid, Bel-luna Jazz Club, Festival de Blues de Cerdanyola (06 ), Festival de Jazz de Terrassa, Festival de Blues de Roses (97, 02, 06), Festival de Blues de Reus (06), Festival de Blues de Barcelona (02, 04), i en els prestigiosos Festival de Jazz de San Javier (07) i Festival de Jazz de Barcelona (07) per destacar alguns.

Seguim ara un tema del Lluís, on ell mateix n’ha escrit els arranjaments de la secció de vents, en el tema anomenat...

10.- Jolene    (Ll. C.)            4m25s

Un tema, iniciada la melodia del qual ja a les primeres, amb un pont preciós melòdicament parlant i ja per tornar a la A on el Gordon inicia el seu solo, magnífic solo. Després Lluís en el seu solo fa uns riffs repetitius força enganxosos i on mostra tota una amalgama de recursos com els que va fer ahir i els que fa avui.

I del Lluís dir-vos que està plenament involucrat en la promoció del Blues & Boogie Woogie a Espanya, organitzant esdeveniments com la trobada internacional anual Blues & Boogie Reunion (Terrassa, Spain), www.BluesBoogieSpain.com i les Nits de Boogie Woogie de Sabadell i Llinars del Vallès . Lluís col·labora també com a director artístic al Festival de Blues de Barcelona i, amb la Societat de Blues de Barcelona en l'organització de la Boogie Woogie Jubilee a Barcelona.

Seguim ara amb un impressionant tema dedicat a la Nova Jazz Cava, i de rebot al Valentí Grau, tema del Lluís i arranjat per ell mateix anomenat..

1.- Terrassa Stomp              (Ll. C.)            5m11s

Tema iniciat per tota la secció de vents i ràpidament ja amb la magnífica melodia i amb un so de tenor que ben bé podria ser el de Sax Gordon ara sí diferenciat del so força estripat d’altres temes, i després de nou el tema i ja per deixar pas al solo del Lluís, mentre la secció rítmica amb un boogie impressionant...i després un gran solo de saxo tenor del mateix Sax Gordon i enfocant el final i quin final a mode de turnaround....brutal...

Durant la seva carrera professional Lluís ha tingut la sort de poder tocar amb músics de la talla de James Harman, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Kirkpatrick Texas, Corey Harris, Hook Herrera. Little Jenny, Phil Upchurch, Manu Dibango, Sharon Jones, Loti Lewis, Jean-Pierre Bertrand, Axel Zwingenberger, Philippe Lejeune, Martijn Schok, Silvan Zingg, Martin Pyrker, Frank Muschalle, Steve Big Man Clayton, Joja Wendt, Kenny Blues Boss Wayne , Rob Rio, ... i ha telonejat a Koko Taylor, Jimmy Rogers, James Cotton, Ana Popovic, Tom Principato, Big Time Sarah, George Clinton & Funkadelic, Dirty Dozen Brass Band, Kenny Garrett, ...

I ja per acabar aquest disc i programa i programes dedicats al Lluís Coloma ho farem amb un tema també del Lluís que dóna títol a l’àlbum i arranjat també per ell mateix, és el

2.- Racan Rol            (Ll. C.)            4m33s

Bé, doncs amb aquesta explosiva meravella tan ben interpretada per el Lluís Coloma, Sax Gordon i la resta de companys entre els quals l’amic David Pastor, acabem aquest especial de dos programes dedicats a la figura de Lluís Coloma tot i esperant que us hagin agradat tan que tingueu la imperiosa necessitat de poder-ho gaudir en directe demà a la Sala Xica de La Vicentina a partir de les 22h i organitzat pel Jazz club La Vicentina i qui us parla, Miquel Tuset i Mallol......i ara escoltareu un tema de regal...

Res més, desitjar-vos que gaudiu d’un magnífic descans i fins demà a la Sala Xica. Bona nit a tothom i bon Jazz Club de Nit en el Jaç de cadascú.

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |