Programa nº 136 a Ràdio Sant Vicenç dels Horts amb actuacions de dos combos de joves cracs....

el primer concert el vaig enregistrar aquest darrer dissabte en una actuació a la Nova Jazz Cava, el del sextet amb Òscar Latorre, trompeta; Eva Fernández, saxo alt i veu;  Jaume Ferrer, saxo tenor;  Kquimi Saigi, piano i teclat; Joan Pastor,contrabaix i Arnau Figueras, bateria.

Una formació anomenada “Pèsols amb Beicon” que ja va fer la seva primera actuació en el darrer Festival de Jazz de Terrassa en el dia dedicat als joves....”jazz non stop joves”....gràcies a la iniciativa de la Susanna Carmona i en Valentí Grau, i que aquest darrer dissabte ens van fer gaudir molt i molt als qui hi vàrem assistir, que vam ser una bona colla. Un concert que va durar, tot d’una tacada, prop d’hora i mitja i del qual en posarem els primers 40 minuts i algun més...

Comentar abans que em fa il·lusió veure com les més joves generacions estan surtin a la palestra a expressar la seva música, i més encara de la manera com ho fan. Veure l’Eva Fernández i en Jaume Ferrer en un escenari, desvinculats del seu “mestre” i “mentor”, Joan Chamorro, demostra que la lliçó sembla ben apresa i que ara toca volar sols....tot i que s’espera un disc de l’Eva amb la formació del Joan Chamorro ben aviat. Passa el mateix amb l’Òscar Latorre, actualment al Taller de Músics, i participant amb diverses Big Bands, la OJO del Taller de Músics¸ amb en David Pastor de director, i també amb la Big Bom Band de Sallent. Un jove trompetista amb un gran present i millor futur, al qual he m convidat a tocar en alguna actuació al Jazz Club La Vicentina i també ha vingut al Festival de Jam Sessions representant a l’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat. La resta de companys, en Kquimi Saigi i Arnau Figueras, formen un tàndem polivalent que participa en diverses mogudes més o menys jazzeres.....L’Arnau forma part d’un trio amb la Marina Tuset i en Víctor Mirallas, trio que encetarà la 5ª temporada del Jazz Club La Vicentina el setembre. També forma part d’una agrupació liderada per l’Steve deSward, baixista de blues establert a casa nostra de fa força anys. En Joan Pastor també està incorporat en diversos projectes musicals dins del Jazz i també fora d’aquest estil.

Anem a escoltar doncs als Pèsols amb Beicon.... amb temes estàndards del repertori del Jazz, començant amb el "Moanin" de Bobby Timmons.


1.- Primers quaranta minuts del concert a la Nova Jazz Cava
 
L’altre concert el vaig enregistrar al Jamboree, un d’aquells dimarts on la mateixa formació hi era tots els dimarts del darrer mes de maig.... Una formació anomenada D.O. Ensemble The Next Generation liderada per Victor Correa amb el seu nonet amb Victor Correa direcció i trombó, Roger Martinez saxo alt, Òscar Almostt Cascante Latorre, trompeta, Pep Garau trompeta, Nilònius Monk Mujal, saxo tenor, Rai Paz de Casacuberta guitarra, Toni Saigi Martinez piano, Pedro Campos contrabaix, Roger Gutierrez bateria.

Tornem a tenir entre nosaltres al jove crac Oscar Latorre, ara amb una colla de potents companys del Taller de Músics i del Conservatori del Liceu. Nil Mujal i Toni Saigi¸  saxo tenor i pianista, ens van acompanyar l’any passat en el 3er Festival de Jam Sessions i els tornem a tenir enguany en el 4rt Festival, sempre representant al Taller de Músics.  Ambdós són una joves cracs, compositors i intèrprets, ja amb una bona colla d’actuacions a les seves espatlles. Pedro Campos, contrabaixista que també va participar en la Big Band J.O.D.E.R (Jova Orquestra Del Raval), idea original del trombonista i gran mestre Sergi Vergés, i a la qual vaig tenir el plaer de veure i escoltar en el seu debut a Gràcia. Una big band que malauradament sembla haver entrat en una mena de “standby”, i del qual esperem que en surti ben aviat. Rai Paz, tot just graduat del Conservatori del Liceu, és un polièdric guitarrista assidu a les Jam Sessions del JAZZSi Taller de Músics, i embolicat en diversos projectes, amb una gran projecció. Pep Garau, trompeta d’un estil força líric, va ser un bon partenaire de l’Oscar, essent ambdós trompetistes una bona “front line” de metalls. Roger Martínez saxo alt, forma part també de la O.J.O. del Taller de Músics i també d’un projecte que tot just s’està quallant en el mateix Taller, i també dirigit pel nostre amic i gran trompetista David Pastor. I ja finalment, el bateria Roger Gutiérrez, va mostrar-nos les seves grans qualitats en aquest concert de manera abassegadora. Esperem que gaudiu com jo ho vaig fer i tingueu en compte que seran al Jazz Club La Vicentina en aquesta propera tardor hivern.

Escoltem doncs una estona del nonet liderat pel Víctor Correa, D.O. Ensemble The Next Generation amb temes de Roger Mas¸ Enric Peinado, i d’altres companys de generació del Víctor.

2.- Primers cinquanta minuts del concert al Jamboree
 
Doncs ja vegeu quins magnífics temes i quines magnífiques intervencions d’aquests els nostres joves músics, exceptuant-ne el Víctor Correa que com diu ell......”yo soy mucho más mayor”...

Dir-vos que demà comença el 4rt Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts, a Can Comamala, Avda. Mossèn Cinto Verdaguer 105 i amb la participació dels combos de les escoles Conservatori del Liceu i El Musical de Bellaterra, i que aquest Festival està patrocinat per l’Ajuntament, amb  idea original i organització del Jazz Club La Vicentina. Bona nit i bon JAZZ. Miquel Tuset.


0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |