PROGRAMA 124 dedicat als músics i projectes de casa.....

Bona nit amigues i amics de Jazz Club de Nit. De nou estic aquí al peu del canó, un servidor, Miquel Tuset i Mallol un dijous com el d’avui, 7 de març, dia abans del 8 on la dona treballadora celebrarà les lluites i victòries aconseguides en tots els àmbits. Felicitem-les doncs ara mateix, i que demà tinguin un magnífic dia ple d’actes reivindicatius o no. Jo, per anar fent boca, començaré amb un disc coliderat per la Clara Luna i Javier Moreno.

“KUNVENO”   desde el otro lado
CLARA LUNA / JAVIER MORENO

Enregistrat a The Room Studio, el 29 de setembre de 2011 a Barcelona, per Jordi Navarro i mesclat a Nova York el novembre del mateix any als Jeremy Loucas Studios, per Jeremy Loucas.
Produït per Clara Luna i Javier Moreno.

Clara Luna, veu
Albert Bover, piano
Javier Moreno, contrabaix
Xavi Maureta, bateria
I la col·laboració de:
Bartolomeo Barenghi  en els temes 3 i 9
Gabriel Amargant en els temes 5 i 7

Totes els temes són composicions de Clara Luna i Javier Moreno

2.- Sucupira                                      8m10s

“La idea de Kunveno es fa realitat en el moment que es troben les nostres mirades, passem a ser una altra cosa, compartim, respirem el mateix espai, ocupem el mateix temps...i ens adonem d’això mateix. Kunveno és una necessitat en aquests temps que corren....” (Clara Luna)

9.- Marea Boja                                 8m20s

“Improvisant....dibuixant en el vent, puc trobar-me dominant el regal de tenir la meva petita visió d’eterna inspiració....Kunveno, no hi ha temps, no hi ha limits, o hi ha fronteres....només una sola i única veu...” (Javier Moreno)

5.- Castello dos Sanhos                 7m35s

“FLY”
LUCAS MARTÍNEZ GROUP

Realitzat el 08 de desembre de 2012
Lucas Martínez : saxo,
Jaume Llombart : guitarra,
Toni Pujol : contrabaix,
César Martínez : bateria.
I la col·laboració de
Jorge Rossy, Félix Rossy, Juan Ramón Caro, Isabel Membrilla i Tati Cervià

08-A César lo que es del César (Isabel Membrilla)     6m38s

Amb tot just 18 anys (Blanes, Girona, 1994), Lucas Martínez és un prometedor saxofonista de jazz que ja compta al seu currículum amb actuacions a festivals i gravacions, que no deixa de seguir formant-se amb grans mestres i que en aquests dies presenta el seu primer disc propi: "FLY". El seu amor per la música, i pel jazz en particular, l'hi deu al ambient viscut a casa des de petit ja que és fill del bateria César Martínez i la pianista Isabel Membrilla. S'ha format com a músic amb Jordi Cases, Gorka Benítez, Jon Robles, David Pastor, Lluís Vergés, Xavier Dotras i Toni Pujol, entre d'altres. També ha participat com a sideman en nombrosos enregistraments.

01-I’ll be seing you         (Irvin Kahal/Sammy Fain)          7m39s

En aquest "Fly", Lucas Martínez presenta el seu propi grup, format per Jaume Llombart a la guitarra, Toni Pujol al contrabaix, César Martínez a la bateria, i el propi Lucas al saxo. Un grup plantejat gairebé com "una cosa familiar", amb músics que l'han vist créixer com a persona i com a músic. Jaume Llombart es un dels guitarristes mes actius, tan amb el seu sextet com amb Octopussy o Eladio Reinon. A Toni Pujol se’l pot trobar en nombrosos discos de jazz con Havana Quartet, Moments o Xavier Dotras Trío, també ha tocat amb Lucas des dels seus inicis i César Martínez, que toca entre d’altres amb Xavier Dotras, Luis González, Rocío Romero, Sic Trío, etc...

09-Waltz for Sonny                                                              7m04s

A part del quartet, en el disc han col·laborat diferents músics: Jorge Rossy al piano, músic amb una amplíssima trajectòria i que ha tocat amb figures de la talla de Wayne Shorter, Félix Rossy, considerat un dels millors trompetes d'avui en dia; Juan Ramón Caro a la guitarra flamenca, acompanyant habitual de Mayte Martín i en el disc "la rosa de los vientos" on van participar figures com Enrique Morente, Isabel Membrilla al piano, que lidera el seu propi grup SIC Trio, i finalment, Tati Cervià que ha posat veu a "Inside a silent tear" única peça cantada i que forma part de diferents grups com Havana Quartet i Sefarjazz Misphaja.

03-On the sunny side of the street (McHugh/Fields)       5m07s

El disc és un univers d'intimitat que es perllonga durant gairebé una hora. "Fly" està enregistrat i mesclat a l'estudi de Pol Maresme a Sant Pol de Mar (Barcelona), i produït per Lucas i César Martínez. El disc de debut de Lucas Martinez és un recull de les seves peces favorites, alguns estàndards i altres peces aportades per membres del grup, com la fins ara inèdita "Al Cèsar lo que es del César" balada composta per Isabel Membrilla o la rumba "Sol i aire" de Juan Ramón Caro. Una altra de les peces més curioses és la signada per Toni Pujol, "Islero", el cèlebre toro que al 1947 va banyegar mortalment el torero Manolete i que aquí adquireix un altre aire.

04-New york Attitude                     (Kenny Barron )          4m18s

Com a presentació d'aquest "Fly" han triat "On the sunny side of the street", un clàssic que abans ja han interpretat entre d’altres Dizzy Gillespie, Sonny Rollings, Louis Armstrong, Benny Goodman o Billie Holiday i dels que no té res a envejar la versió de LUCAS MARTÍNEZ GROUP.

"ARMAGEDDON"
DAVID PASTOR
Produït per Ximo Tebar
Editat i enregistrat per OmixRecods

David Pastor, trompeta
Jim Ridl, piano
Ximo Tebar, guitarra 
Darryl Hall, contrabaix
Donald Edwads, bateria

07.- Para Juan (Comp David Pastor i Arr. D. Pastor i X. Tebar)  7m37s

"A les nostres vides sempre trobem persones talentoses. En la música, Ximo Tebar és una d'elles. Dóna vida a la guitarra elèctrica. Toca amb excitació, agilitat creativa i amb la fogositat vertiginosa de John Coltrane, però també amb la calidesa i passí internes de Clifford Brown o Art Farmer, depenent de la situació emocional en la qual es trobi. Posseeix un sorprenent i persuasiu concepte harmònic i melòdic que mai emfatitza fins convertir-lo en avorrit o sense cap sentit."

02.- Armagedon (Comp i Arr. David Pastor)          7m49s

"Dic això, no només perquè l'he escoltat sinó perquè també he pogut tocar amb ell i he tingut la oportunitat de veure aquestes qualitats desplegar-se, aparèixer davant les meves sorpreses oïdes. Podeu estar segurs que no l'hi importa en la situació en la qual es trobi, ja que sempre beneficiarà als qui estan al seu voltant. Si encara no heu tingut la oportunitat d'escoltar-lo desplegar la seva creativa imaginació, us esteu privant d'una cosa molt bona. Escolteu-lo, és extraordinari." 
(Benny Golson, compositor i saxofonista, Nova York, 13 de maig de 2004)

04.- 1974 (Comp i Arr. David Pastor)    4m41s

David Pastor. Trompetista valencià, considerat un dels millors de la península per la seva gran tècnica, provinent dels estudis clàssics, traslladada al Jazz. Professor del Taller de Músics, lidera la Big Band on intervé com a cantant la Big Mama. Toca i participa en diversos projectes com a líder o co-líder, com és ara el cas. 
Darrerament el vàrem poder escoltar al Jamboree formant part del quintet liderat pel Geni Barry i acompanyat de l'Albert Bover, també és un dels mestres que col·labora en el projecte de Vicens Martin i els seus “Fruits Saborosos”, etc...Va venir al Jazz Club La Vicentina presentant el seu projecte “Nu-Ruts” acompanyat de Josep Lluis Guart i Pere Foved. Després també el vam poder veure coliderant el projecte de “Blue Note Tribute” amb el Francesc Capella i finalment vam poder gaudir amb ell formant part de la Gemma Abrié + Vicens Martin Dream Big Band presentant els Fruits Saborosos de Josep Carner un plujós dissabte de Festa Major, a la Sala del Teatre de La Vicentina.

06.- Right Now (Comp. Charles Tolliver)          6m15s




0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |