CLAUDIO MARRERO
“CREAM GROOVE”

Claudio Marrero, saxo tenor i soprano
Jose Alberto Medina, Fendre Rhodes i Hammond
Mariano Steinberg, bateria i percussió

Productor: Claudio Marrero
 
Claudio Marrero és un saxofonista canari nascut l’any 1988. Va començar els seus estudis musicals al petit poble de Firgas, a la illa de Gran Canaria, col·laborant a la banda de música del seu poble. Als 13 anys va començar a tocar el clarinet però ràpidament va optar pel saxo. Després va ampliar els seus estudis en el Conservatori de Las Palmas de Gran Canaria on va començar els estudis de música clàssica amb l’Esteban Ponce. Va fer “master classes” amb grans mestres del saxo clàssic com són Arno Borkamp i Frabrice Morreti i l’any 2009 completa els seus estudis de clàssica amb el Jazz i la música moderna. Decideix ampliar els seus estudis de música moderna i ho fa al Taller de Músics de Barcelona on rep classes de Marc Sort i Vicent Macian

1.- Cream Groove                (C.Marrero)               7m26s

El 2010 ingressa a l'ESMUC on rep classes d’en Xavi Figuerola i Eladio Reinón. Posteriorment va anar participant en projectes de més envergadura com són les “Big Bands” havent tocat amb Bob Sands, Perico Sambeat, Arturo Sierra, Jamie Davis, Tim Garlam. Actualment te el seu propi projecte anomenat “CREAM GROOVE” on presenta composicions pròpies amb influències que van des del Jazz, Funk, Hip-Hop, Afro-Beat, etc..a més a més d’un tema del gran Joe Henderson i un altre del seu amic i company de projecte Mariano Steinberg. En aquest projecte hi ha també un altre “gran” de l’escena catalana d’avui dia, el també canari Jose Alberto Medina.

2.- Improve                            (C.Marrero)               4m43s

Aquest projecte “CREAM GROOVE” va sorgir a mida que aquests tres músics es van anar trobant en els diversos locals de Barcelona on es fan Jam Sessions, i diu el Claudio.....”Vaig decidir crear alguns temes pensant en aquesta formació i en la música que sorgia quan ens trobàvem, inspirant-me també per la seva qualitat  humana i musical. Així va néixer CREAM GROOVE, música que queda plasmada en aquest disc. CREAM (CREMA) per a mi que soc canari, és una paraula que vol indicar que una cosa “MOLA”, i què és el que mola? doncs el GROOVE, la música negra, etc...i aquests són els ritmes amb els quals “juguem” en CREAM GROOVE; busquem melodies que no estiguin harmònicament girades unides a sons elèctrics, els sons dels teclats del Jose Alberto Medina i la força rítmica del Mariano Steinberg, i tot això, fer-ho córrer al voltant d’un GROOVE....
4.- Sparkle Green                (C.Marrero)               4m54s

En aquest projecte ens movem des del Funk, Afro-Beat, Drum&Bass, Boogaloo, etc... Això va ràpid i ara mateix ja estan sorgint noves idees, més fresques, ja que enregistrar fa que evolucionis i vulguis sonar “més madur”. No descartem fer més discos, però ara per ara, estem molt contents amb aquest primer disc, anem de gira per les Illes Afortunades i a veure què passa de cara a l’any vinent per la península i Catalunya.

5.- Black Narcisus                (J.Henderson)           4m36s
7.- Bubblicius                        (M. Steinberg)           5m28s


PERICO SAMBEAT
“ELÀSTIC”

Perico Sambeat, saxos alt, soprano i  tambourine.
André Fernandes, guitarra
Eric Legnini, piano i piano Fender.
Thomas Bramerie, contrabaix.
Jeff Ballard, bateria  percussió.

Producció: Produccions Contrabaix
Distribució: Karonte
KAR-7838
 
Tots els temes són composicions de Perico Sambeat.

ELÀSTIC. Perico Sambeat ens ofereix en aquesta proposta diverses composicions originals arrelades en el Jazz Contemporani, en la seva vessant més avantguardista i dinàmica, amb un marcat sentit del Groove i de les sonoritats més ballables d’aquest estil de Jazz, aquest músic polifacètic ens ofereix una nova entrega de la seva versatilitat musical, que li permet dominar diferents registres del Jazz Contemporani, sense perdre la seva particular personalitat única. La mestria instrumental de tots els components d’aquest quintet garanteix intervencions solistes de gran creativitat i expressivitat, a la vegada que estableix un diàleg fluid, ple d’energia i impacte musical. La incorporació d’efectes i pedals electrònics, acaba d’arrodonir la vessant expansiva d’aquest projecte, que connecta tan amb el públic amant del Jazz contemporani més tradicional, com amb el públic neòfit.

2.- Elàstic                              (P.S)               8m22s
3.- Ouija                                 (P.S.)              8m22s

El saxofonista alt Perico Sambeat està considerat un dels grans músics de Jazz de la península. Aquest “títol” que li han donat  els millors “crítics” i que evidentment li donem nosaltres, se l’ha guanyat a pols i així ens ho mostra la seva extraordinària carrera professional, tant aquí com fora. Amb més de 20 discos com a líder i prop d’un centenar com acompanyant, destaquen els seus treballs amb grans figures com són Brad Mehldau, Kurt Rosenvinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny, Dave Douglas, Bob Sands, ChrisKase, George Colligan, Chano Domínguez, Llibert Fortuny, Lluís Vidal , Albert Sanz i un llarg etcètera.  Amb més de 20 anys de carrera professional, aquest gran músic, és el saxofonista peninsular de major projecció internacional. Atresora una forta base clàssica, havent iniciat els seus estudis de música moderna en el Taller de Músics de Barcelona, on va tenir mestres de la talla de Ze Eduardo. El 1991 es va traslladar a Nova York on va ingressar a la New School, on va tocar amb mestres com Lee Konitz, Jimmy Cobb o Joe Chambert.

8.- Dilema                             (P.S.)              5m47s

La seva prolífica carrera l’ha portat a participar en festivals i programacions de clubs d’arreu del món, i a enregistrar discos entre els quals destaquen Uptown Dance amb el Mike Mossman Quintet; Cruce de Caminos amb Gerardo Núñez; Friendship amb Brad Meldhau, Kurt Rosenwinkel i JeffBallard, editat per ACT, Flamenco Big Band, amb Miguel Poveda i Javier Colina entre d’altres,  editat per Universal-Verve, Andando segon disc de CMS Trio amb Javier Colina i Marc Miralta, Baladas amb el seu quartet, Borja Barrueta, Bernardo Sassetti i de nou Colina, i el seu últim disc Elàstic a quintet amb André Fernandes, Jeff Ballard, Eric Legnini i Thomas Bramerie. Aquests tres darrers discos editats per Contrabaix/Karonte.

9.- Bugalú                              (P.S.)              4m47s

En reconeixement a la seva feina ha rebut nombrosos premis, inclòs el de millor solista (1990); millor saxofonista per votació popular (2001) de l’Associació de Músics de Jazz de València, així com el de millor saxofonista també per votació popular per l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya en dues ocasions (1994 i 2000): va obtenir el “tercer premi SGAE” de composició de “jazz llatí” a La Havana (2002); i el Bird Award a l’artista que mereix un major reconeixement en el Festival North Sea (2003). Darrerament, el sextet de Perico Sambeat ha rebut el premi al millor grup de Jazz  “en directe” concedit pel grup de premsa especialitzada Enderrock.


GENI BARRY TRIO
“I WANT TO TALK ABOUT YOU”

Geni Barry, vibràfon
Albert Bover, piano
Horacio Fumero, contrabaix 

Editat per Fresh Sound Records secció Swing Alley    
SA-015 
Enregistrat a la Nova Jazz Cava de Terrassa el 12 de maig de 2007 per Oriol Bacardit

Nascut a Barcelona, es familiaritza amb el Jazz molt aviat. Rodejat de Jazzmens i professors particulars, va aprendre distintes formes d’harmonitzar  i el llenguatge jazzístic, tot i aquesta educació, va ser bàsicament autodidacta. Els seus mestres més influents han estat Tete Montoliu i Bobby Hutcherson, tot i això, ell diu que sempre està aprenent dels bons músics amb els qui comparteix escenari. Va escriure un llibre a mode de tractat de terminologia i tècnica anomenat “Manual práctico de Jazz” (Editorial Mitre), també va escriure articles de tècnica i opinió a la “Revista de Jazz”, “Guitarra actual” i a la desapareguda “Megadrums”. És un professional de la “Robòtica Industrial” i la “Electrònica”, la qual cosa li va permetre construir-se el seu propi vibràfon de concert.

1.- I want to talk about you   (Billy Ecstine)         8m41s

Música i Estils: Juga amb el llenguatge del “Be-Bop” i “Hard-Bop”, i també fa incursions en el “Latin Jazz” i “Funky” amb arranjaments propis basades amb harmonies amb sentit pianístic boper.
Formacions: Ha tocat a duo amb piano i guitarra. Trios amb piano i contrabaix. Quartets amb guitarra o piano, contrabaix i bateria. Quintets de Latin Jazz amb  piano, contrabaix, bateria i percussió llatina. Quintets de Jazz amb piano o guitarra, contrabaix, bateria i saxo o trompeta.
Músics: Participa amb els músics més representatius de l’escena Jazzística peninsular.
Pianistes: Tete Montoliu, George Arvanitas, Albert Bover, Joan Díaz, Germàn Kucich, Joan Monné, Roger Mas, Alain Guiu.
Vibrafonistes: Bobby Huchterson, Claude Gillot.
Contrabaixistes: Luigi Trussardi, Horacio Fumero, Miguel Angel Chastang, Nono Fernández, Jordi Gaspar,  Ray Ferrer, David Mengual, Alexis Cuadrado, Giulia Valle, Tom Waburton, Gonzalo Tejada.

4.- Stablemates                    (Benny Golson)       8m52s
Bateristes: Peer Viboris, Aldo Caviglia, Marc Miralta, David Gómez, Xavi Maureta, Jo Krause, David Xirgu, Jordi Gardeñas, Julian Vaugan, Pau Bombardó, Angel Pereira.
Percussionistes:  Ricardo Hochberger, Nan Mercader, Dani Forcada, Enildo Rasua.
Guitarristas: Albert Cubero, Dave Michel , Manolo Bolau, Javier Juanco, Jordi Bonell, Jordi Farrés.
Organistes:  Benjamín León, Lluis Coloma.
Trompetistes:  Raynald Colom, Josep Mª Farrás, Mathew Simon, Juan de Diego.
Saxofonistes:  Ricard Roda, Bob Sands,  Alfons Carrascosa, Bobby Stern, Juan Chamorro, Dave Pibus, Toni Solá, Victor de Diego, Guim Garcia Balasch .

5.- Have you Meet miss Jones       (Richard Rogers)      10m08s

Big Band de Terrassa: Especial Terry Gibbs. ( Geni Barry , vibráfono )

ACTUACIONS
Palau de la Música de Barcelona; Jazz Cava de Terrassa; Auditori Nacional de Mallorca; T.V.E.1 Madrid Jazz en España Geni Barry quartet ( 75 minuts); Clamores Madrid; Galileo Galilei Madrid; Bogui Jazz Madrid; Cova del Drac Barcelona; Club Good Bait de Santander; Auditori de Sabadell; Jazz Cava Huchette Paris (6 diess) ; Club Altxerri Jazz  Donosti ; La Bilbaina Jazz Club Bilbao ; Distrito Jazz Bilbao; Teatre Grec Barcelona; Jamboree Barcelona; Bel Luna Barcelona; Festival internacional de Barcelona ; Festival internacional de Terrassa; Festival internacional de Albacete; Festival internacional de Reus; Festival Jazz de Arenys; Festival Jazz Memorial Tete Barcelona; Homenatge Tete Montoliu de Andorra. Festival internacional de Big Bands (Pertuis - Francia); 22 Festival Internacional Jazz de Calvi (Còrsega); Festival Jazz de Figueres; Festival Jazz de Terol; Festival Jazzamora; Festival les Vinyes (Subirats); Festival Mas i Mas; Festival Jazz Vall d'Uixó; Festival JazzBelorado; Festival Jazz Aranda del Duero; Festival Jazz de Sitges. Totes estes actuacions a nom de Geni Barry.DISCOGRAFIA
Disc “Giant Steeps” a nom propi y formació de quintet. Editat por el Taller de Músics de Barcelona.
Disc “Yes Or No” Editat por Blue Moon Inner Jazz (divisió internacional) a nom propi i formació de quintet.
Disc “A Touh of Jazz “ de José Garber i Xavier Garriga.  (participació) . Gravació “ Jazz en España Geni Barry quartet “ para T.V.E.1 Madrid.
Disc “I Want to Talk About You” a formació trio amb Albert Bover piano i Horacio Fumero contrabaix. .Gravat en directe el 12.5.2007 a la Nova Jazz Cava Terrassa.
Disc "Snake with surprise " - GENY BARRY & DANIEL CROS es un disc ple de vitalitat y bon swing que conté tots els elements d’un disc de Jazz.

Albert Bover: Va estudiar harmonia i piano clàssic a Barcelona. Després va estudiar jazz a Barcelona i a Nova York amb Fred Hersch, Barry Harris, Sal Mosca i Jackie Byard. Ha tocat amb Al Foster, Art Farmer, Harold Land, Kenny Wheeler, Mark Turner, Seamus Blake, Eddie Henderson, Sonny Fortune, Jesse Davis, Marc Johnson, Jeff Ballard, Guy Lafitte, Ed Thigpen, Oliver Jackson, Ralph Moore, Roy Hargrove, Idris Muhammad, Julian Arguelles i Scott Hamilton; i amb músics d´aquí com Perico Sambeat, Chano Domínguez, Javier Colina, Albert Sanz i Guillermo Mcgill. Ha col·laborat en projectes amb músics de flamenc com Miguel Poveda i Chicuelo, i de música andalusí com Dris el Maloumi. Ha participat a quasi tots els festivals de Jazz del país i ha actuat per Europa, Marroc i Japó. Toca actualment a trio amb Masa Kamaguchi i David Xirgu, i a duo amb Horacio Fumero. Forma part dels grups de Gorka Benítez, Horacio Fumero, Julian Vaughn i Vicente Espí. Ha gravat com líder en formació de trio Esmuc blues, Live in Jamboree, a duo amb Horacio Fumero i a piano sol Old bottle, new wine. Com acompanyant a discs de Perico Sambeat, Gorka Benítez, Chris Kase, Bruce Arkin, Bob Sands, Xavi Maureta, etc. És professor de piano del àrea de Jazz de l'Escola Superior de Música de la Universitat de Catalunya (ESMUC). Compositor i intèrpret de la banda sonora de la pel·lícula “Tren de sombras” de José Luis Guerín. Albert Bover és "Artista Steinway".

Horacio Fumero. Nascut a Cañada Rosquín, província de Santa Fe, Argentina¸ el 1949. Va estudiar en el “Conservatorio Manuel de Falla” de Buenos Aires i en el “Conservatoire Superieur” de Ginebra, Suissa. El 1973 va viatjar cap a Europa amb Gato Barbieri per a participar en el Montreux Jazz Festival, i realitzar diverses gires pels principals Festivals de Jazz de Europa. (Varsovia, Roma, Paris, Estocolmo, Madrid, Zagreb, Copenhagen). Va viure a Ginebra on va continuar els seus estudis i va col·laborar amb la Orquestre a’ Cordes de Laussane i amb diversos grups de Jazz de Suissa. El 1980 es va establir a Bacelona i a partir del 1981 va formar part del trio estable de Tete Montoliu, amb qui va treballar de manera ininterrompuda fins la mort d’aquest. Com a “freelance” va poder tocar amb músics com: Freddie Hubbard, Johnny Griffin, Horace Parlan, Danilo Perez, Joe Newman, Harry “sweets” Edison, Philip Catherine, Geoge Cables, Idris Muhammad, Bobby Hutcherson, Cedar Walton, Sal Nistico, Jerome Richardson, Oliver Jones, Woody Shaw, Benny Golson, James Moody, etc. Ha actuat com a solista amb la Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona, la Orquestra Simfònica de Granada, la ONE (Orquesta Nacional de España), la Orquest de Cámara “Andrés Segovia” de Madrid; també ho ha fet amb Lalo Schiffrin i la OCB (Orquestra Sinfònica de Barcelona). En el camp del flamenc ha treballat amb artistes com Chano Dominguez, Martirio, Chicuelo, Mayte Martin, Ginesa Ortega, con Miguel Poveda. Va enregistrar el compacte “Coplas del querer” que va estar guardonat com a millor àlbum de cançó espanyola en els premis de la música 2010 amb el recent estrenat duo amb el Pedro Javier Conzález, guitarra. Treballa habitualment amb la majoria de solistes residents en el nostre país: Lluis Vidal, Albert Bover, David Xirgu, Gorka Benítez, Jorge Pardo, José Reinoso, Antonio Serrano, Manel Camp, Jordi Bonell, Raynald Colom, etc.
Mentre que amb músics argentins, sol col·laborar amb Rodolfo Mederos, Pablo Mainetti, Adrián Laies, Susana Rinaldi, Horacio Ferrer, Luis Salinas, Liliana Herrero, etc. Horacio Fumero viu a Barcelona,  i és professor de la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i del Conservatori Superior del Liceu de BCN.0 Comments:

Post a Comment 

blogger templates |