PROGRAMA DE RÀDIO Nº 111 DEDICAT A LES AUTO-PRODUCCIONS

Benvolgudes i amics de Jazz Club de Nit. Ens tornem a trobar, passades les merescudes vacances, en aquest espai radiofònic dedicat al Jazz bàsicament, i al Blues de tant en tant, on compartirem un altre cop 1 hora i mitja de bona música.
Comencem la 4ª temporada a Jazz Club de Nit i també és la 4ª del Jazz Club La Vicentina.  Esperem que les dues activitats jazzístiques vagin de la mà molt de temps i que tots ho puguem veure.
Avui tornem a dedicar aquest programa 111 a les “auto-produccions” de casa nostra i de fora. En alguns casos, són discos comprats després de veure el concert en el Jamboree Jazz Club; en d’altres, són discos que he rebut per correu, directament des del mateix músic que lidera el projecte, i d’altres són discos que m’han donat en pròpia mà, després de veure algun assaig. En definitiva, són produccions pròpies, de no massa tirada i és per això que se’ls hi ha de donar difusió i reconeixement.
Comencem amb el disc de.....

ROC CALVET
“OTHER WORLDS”  un tribut a la música de Wayne Shorter
Enregistrat als estudis Laietana l’agost de 2011 per Jordi Vidal.
Produït per Roc Calvet.

Roc Calvet, guitarra
Pablo Selnik, flauta travessera
Miguel Serna, contrabaix
Joan Terol, bateria

La figura de Wayne Shorter ha estat sempre envoltada per una aureola de misticisme, possiblement a causa de la seva personalitat única: cinèfil i lector compulsiu, pensador, compositor inesgotable, artista camaleònic i davant de tot ferm creient en l’ésser humà com a centre de qualsevol manifestació artística.
Com a intèrpret, resulta gratificant l’esforç de desentrellar tots els “misteris” associats a la composició de Shorter, i a la seva particular forma d’expansió de la modalitat (potser fóra útil rebatejar la seva etapa a Blue Note dels 60 com a jazz postmodal). Adoptar la paraula “misteri” té plena justificació en aquest cas, donada la escassa bibliografia associada a l’artista, i a les seves pròpies declaracions: Shorter rarament contesta una pregunta sobre música.
L’aprofundiment en la seva figura ha suposat una oportunitat única d’endinsar-se en l’univers sonor que ha gestat al voltant deu geni creador; un univers ple de constel·lacions d’influències tan inabastable com inspirador. Un tot creat a partir d’un puntillisme conreat en l’ànsia de coneixement que ha acompanyat tota la seva trajectòria.
Per assolir aquest objectiu, ha calgut un ampli treball de recerca, per a contextualitzar l’evolució del Jazz, copsar els fonaments d’altres disciplines artístiques que tanta influència exerciran en el primer Shorter, o endinsar-se en la personalitat dels seus contemporanis. Tot plegat per a aconseguir una perspectiva adequada.
L’assoliment d’aquesta perspectiva ha trobat la seva raó de ser en el cos del projecte instrumental “Other Worlds”; representa la culminació de la recerca, l’objecte tangible d’un conjunt d’experiències i coneixements assolits a través del geni incombustible d’una de les últimes llegendes vives del Jazz. O, si més no, és una humil mostra d’agraïment a la bellesa intemporal de la seva obra.
                                                                                                                      Roc Calvet

Després d’aquestes magnífiques ratlles escrites pel Roc, començarem amb alguns dels temes de Wayne Shorter dels quals, aquest tros de músic, n’ha fet els arranjaments.

2.- Juju                       (W.Shorter)    6m20s
4.- Fee-fi-fo-fum        (W.Shorter)    6m10s
6.- Wild Flower         (W.Shorter)    6m45s
7.- Nefertiti                (W.Shorter)    3m50s


MARTIN LEITON
“MEDIUM”
Enregistrat als estudis Infinity a Madrid el 16 i 17 de març de 2010 per Matias Cella. Mesclat i masteritzat per Campi.
“CANARIAS CREA”, Creativa Canaria.

Kike Perdomo, saxo tenor
Moisés Sánchez, piano
Martin Leiton, contrabaix
Borja Barrueta, bateria.

Tots els temes composats i arranjats per Martin Leiton.

Convidats.....Jorge Pardo, Juan R. Berbín, Angela Cervantes, Audun Waage, Campi.

Diu en Martin Leiton.....

Aquest treball i la cançó “Maria” estan dedicats a la memòria de la meva mare.
Gràcies al meu pare Roberto pel seu carinyo i per ensenyar-me a tocar i a escoltar música.
El tema “Ciclos” està inspirat en la vida de la meva àvia.

En Martin Leiton es un baixista i contrabaixista canari establert a casa nostra d’ençà un temps, home polifacètic, que tan el pots escoltar fent Jazz com Blues i d’altres músiques. Aquest treball el vàrem poder veure al Jamboree Jazz Club, i ràpidament vam adquirir el disc, enlluernats com estàvem després d’un concert més llarg del normal, amb bis inclòs, un estàndard, i amb els músics aplaudint al públic que a la vegada aplaudia als músics. Un concert del qual vaig escriure quatre ratlles i que les podeu llegir al blog del Jazz Club La Vicentina ,

Comencem amb un tema suau, una mena de balada, on col·labora a la flauta travessera en Jorge Pardo.

5.- Respirando                     (M.Leiton)      8m13s

Ara qui col·labora amb el quartet és la Ángela Cervantes amb la seva veu.

8.- Buenos Aires                  (M.Leiton)      6m15s

I ara és el Campi qui col·labora amb els artefactes sonors.

2.- Visions                             (M.Leiton)      6m57s

Ara posaré alguns dels temes que més em van impressionar pel seu aspecte rítmic sobretot, però també el melòdic i harmònic...

4.- El grito mental                 (M.Leiton)      5m28s


VICENS MARTIN
“SUITE URBANA”
Enregistrat als estudis Nòmada 57, de Barcelona, per Pere Aguilar.
Coordinació de producció, Rafa Puerta.

Música composada i arranjada per en Vicens Martin.

Vicens Martin, guitarres, sintetitzador de guitarra
Gabriel Amargant, saxo tenor, saxo soprano, clarinet
Alejandro di Constanzo, piano, Rhodes
Miquel Àngel Cordero, contrabaix
Ramón Ángel Rey, bateria, percussió
Featuring Nevoa a “El passeig”
Lletra d’”El Passeig”, Núria Piferrer (Nevoa)

Aquesta “Suite Urbana” del Vicens Martin, va sorgir a partir d’un encàrrec que li varen fer la Fundació Digitalent i El Taller de Músics, gràcies al qual, va germinar la llavor d’aquest encàrrec, esdevenint finalment aquesta magnífica “Suite Urbana”.

Es fa difícil seleccionar els temes per escoltat, ja que n’hauré de deixar d’altres, i en aquest cas, com que el treball és “tot un continu”, des del “Somni” fins el “A Dormir”, doncs encara més...




Comencem doncs amb “El Somni” i a veure què passa....

1.- El Somni                          (V.Martin)       2m20s
2.- El despertar                    (V.Martin)       4m29s
3.- Introducció a El Trànsit  (V.Martin)       0m40s
4.- El Trànsit                         (V.Martin)       5m12s
5.- Les Obres                       (V.Martin)       2m32s
6.- El Treball                         (V.Martin)       5m21s   

Després d’aquest “totus continuum”, i una vegada acabada la feina, te’n vas a dinar i després, amb la migdiada ve “El Repòs”.....

7.- El Repòs                          (V.Martin)       6m03s


I aquesta “Suite Urbana”, continua amb Els Nens, El Passeig, La Festa i A Dormir, però com que el temps que tenim és limitat, ho deixem aquí i ara mateix ens en anem a dormir.....Bona Nit i Bon Jaç.Miquel Tuset



0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |