PROGRAMA Nº 80: SAXOFONISTES RECORDANT ELS ANYS 40-50

Bona nit amigues i amics seguidors de Jazz Club de Nit. Després d’uns dies d’inactivitat hi tornem, avui em toca a mi, Miquel Tuset, amb la música que més ens agrada, el Jazz.
Avui, ja ho diu la capçalera del programa, recordarem els saxofonistes que varen fer furor allà pels finals dels anys quaranta.
Això ho farem posant dos discos de dos saxofonistes que ens han visitat al Jazz Club La Vicentina; estem parlant del Fredrik Carlquist i el Toni Solà. Aquest darrer tornarà el 21 d’octubre amb el seu quartet i el gran Josep Maria Farràs a la trompeta i del primer ja en vàrem posar una petita mostra en un programa anterior, el nº 58. Avui hi tornarem aprofitant l’avinentesa de l’homenatge a l’estil de Jazz ja comentat. 

El primer disc que posarem serà el del Fredrik, el “Playing Cool”. Disc en honor del gran “Pres” Lester Young i que vàrem tenir el gran plaer d’escoltar a la sala xica amb el mateix Fredrik Carlquist, Joan Chamorro, Garry Fimister i Xavi Hinojosa.


FREDRIK CARLQUIST: PLAYING COOL
Editat per FCJazz
Enregistrat a Barcelona pel mateix Fredrik excepte els temes 3 i 12 que els va enregistrar Par Davidsson als Varispeed Studios a Malmo, Suècia.

Fredrik Carlquist, saxo tenor
Joan Chamorro, saxo barítono
Dave Mitchell, guitarra
Garry Fimister, contrabaix
Caspar St. Charles, bateria.

I en els temes 3 i 12 enregistrats a Suècia
Fredrik Carlquist, saxo tenor
Johan Leijonhufvud, guitarra
Chris Higgins, contrabaix
Joe Smith, bateria.

Fredrik Carlquist va néixer a Jönköping Suècia el 1969 i va començar a tocar el clarinet a l'edat de nou anys i el saxofon als deu. Va estudiar música a l'Escola de Música Skurupus 89-91 i després al Malmo College of Music, on va rebre una llicenciatura en Belles Arts i Música el 1996.
Des de 2001 ha estat vivint i treballant a Barcelona. Està casat amb Ulrika Carlquist  i junts tenen una filla, Nora Lee.

1. East of the Sun (Brooks Bowman)                             5m48s 

Fredrik realitza regularment actuacions amb les seves pròpies formacions i a més a mes, és un membre estable de la Terrassa Big Band, Jazz Vision Julian Vaughn, ALO, i el quartet de Michelle Faber.

5. Bossa Antigua (Paul Desmond)                                 4m56s 

Com a músic ha treballat amb artistes i grups com: Illa Cantor, Bergcrantz Anders, Kallin Stubben, Lindgren Richard, Albert Bover, Smith Lavay, Guillermo Klein, Jorge Rossy, Joan Sanmartí, Jaume Vilaseca, Frank Foster, Marc Miralta, Mònica Zetterlund, Andreu Saragossa, Benny Bailey, Reid Anderson, Horacio Fumero, Sergi Sirvent, Svante Turesson, Pier Wyboris, Mitchell Dave, Ignasi Terrassa, Joe Magnarelli, Charles Tolliver i molts altres. 

6. I Should Care (S. Cahn, A,Stordahl i P. Weston)      6m00s

Fredrik ha tocat en molts clubs importants i festivals com: Festival de Jazz de Barcelona, Jamboree, Skeppsholmen, Cafe Central de Madrid , Festival de Jazz de Getxo, Jazzclub Fasching, Copenhaguen Jazzhouse, Village Vanguard, Màlaga Festival de Jazz i el Festival de Jazz de Terrassa.Ha actuat per tot Europa, als EUA, Mèxic, Colòmbia i Xina. També ha treballat com a professor a l'Escola de Música Skurups Sundsgardens Folkhögskola i com arranjador i saxofonista al Servei Públic TV Sueca. A Barcelona, és professor de clarinet i flauta al Centre d'Estudis Musicals Passatge.

9. Lullaby Of The Leaves  (B. Petkere i J. Young)         4m56s 

Fredrik ha publicat quatre CD amb el seu propi nom i toca en una vintena d'altres formacions com acompanyant.

"Ferdrik Carlquist Playing Cool" - fcjazz 2011

"Carlquist and Mitchell" - Blau Records 2008

"Opposite" - Dragon Records 2011


"It's About Time It's About Love" - Dragon Records 1999
11. Sweet and Lovely  (Arnheim, N.Daniel i H.Tobias)  4m30s           25m 


Continuem ara amb el disc del Toni Solà acompanyat del gran Scott Hamilton.

TONI SOLÀ QUARTET, EIGHT REASONS TO LISTEN IT
Amb SCOTT HAMILTON
Produït per Toni Solà.
Productor Executiu Jordi Pujol.
Editat per Fresh Sound Records en la seva secció Swing Alley      sa007
Enregistrat als Estudis Laietana (Barcelona) el 18 i 19 d’octobre del 2005 per Jordi Vidal.

Toni Solà, saxo tenor (canal esquerre a les pistes 1, 3 i 6)
Scott Hamilton, saxo tenor (canal dret a les pistes 1, 3 i 6)
Gerard Nieto, piano
Ignasi Gonzalez, contrabaix
Esteve Pi, bateria.

Toni Solà es un dels més importants saxofonistes del nostre panorama jazzístic i sens dubte el més important dins dels estils més tradicionals i arrelats del jazz a casa nostra.

1. Secret Love (Webster-Fain)                  10m26s

Al marge de la seva tasca televisiva al costat d´Andreu Buenafuente, amb qui ha treballat en més de 1200 programes al llarg dels anys, Toni Solà ha desenvolupat una fructífera carrera dins el jazz que l’ha dut a treballar amb músics de renom internacional com: Gene “Mightyflea”Conners, Bobby Durham, Rob Bargad, Grant Stewart, Harry Allen, Jesse Davis, Charmin Michelle i especialment Scott Hamilton qui ha col·laborat en el seu darrer disc: ”Eigth reasons to listen”-Toni Solà quartet & special guest Scott Hamilton, que representa el seu tercer disc com a líder.

3. The one before this (Gene Ammons)     9m13s

D’altres discos del Toni són els següents:
El darrer, i que ja vàrem posar en un altra programa, “l’Antistress” sa016, “The Black Key” amb Ramon Fosati i l’Ignasi Terraza Trio sa010, el “Night Sounds” swit05 i d’altres col·laboracions anteriors amb la Jubilee Jazz Band.

4. Minor Reasons   (Toni Solà)                   5m20s

L'estil del grup d'en Toni Solà es mou pels paràmetres del swing i el hard bop creant una música de gran qualitat però al mateix temps d'una gran accessibilitat i elegància.

6. Bernie’s Tune (Miller-Stoller-Leiber)       6m11s

Formen part del grup joves valors del nostre jazz com el Gerard Nieto, l’Ignasi Gonzalez i l'Esteve Pí, tots ells ja, amb una carrera sòlida i reconeguda.
El títol d’aquest disc del Toni, 8 raons per escoltar-lo, evidencia que aquestes 8 raons són els 8 temes que hi inclou.

8. Fried fish Blues  (Toni Solà)                   5m43s        27m

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates |